ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Αναγνωστοπούλου για Φύσσα και Κωστόπουλο

 

 

Ο Παύλος Φύσσας και ο Ζακ Κωστόπουλος είναι δύο σύγχρονα θύματα της ακροδεξιάς βίας, κυρίως της αποστροφής στην γνήσια καλλιτεχνική έκφραση. 

Ο πρώτος δολοφονήθηκε από το χέρι ενός φασίστα και ο δεύτερος από το χέρι των " ανοικοκύρευτων νοικοκυραίων" (κανένας πραγματικός νοικοκύρης δεν σκοτώνει). 

Το κύριο χαρακτηριστικό της τέχνης είναι η αποδοχή, ο πειραματισμός και η έλξη από και προς τη διαφορετικότητα. Αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας, η διαρκής επίπονη συμπερίληψη της διαφορετικότητας η οποία πραγματώνεται κυρίως μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία. 

Η στήριξη των υλικών προϋποθέσεων για την καλλιτεχνική δημιουργία, η προστασία της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης, η ασφάλεια των ανθρώπων του Πολιτισμού,  συνιστούν απροϋπόθετους όρους της δημοκρατίας, απροϋπόθετους όρους για τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας στο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της πολυφωνίας, της διαφορετικότητας. Έχουμε υποχρέωση ως πολίτες να υπερασπιστούμε τους όρους της δημοκρατίας. 

 

Οι αποτρόπαιες δολοφονίες του Φύσσα και του Κωστόπουλου δεν μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι. Μας κάνουν όμως να είμαστε μαχητικοί και πάντα μπροστά στους αγώνες για την ελευθερία της έκφρασης.

Ας μην ξεχνάμε ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι δύο δικαστικές αποφάσεις για τις δολοφονίες των παραπάνω προσώπων, με την υπόθεση του Ζακ να καλύπτεται ακόμη από σκοτάδι. 

Η δικαιοσύνη οφείλει να λάμψει υπέρ δύο νέων καλλιτεχνών που τους ένωνε ένας κοινός αγώνας: Του Παύλου το τραγούδι, το πιο ισχυρό αναίμακτο όπλο, με το queer θέατρο και το show του Ζακ, ένα επίσης δυνατό αναίμακτο όπλο κατά όλων των φοβικών συνδρόμων.

 

 

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Χθες σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα έγιναν 513 έλεγχοι. Από αυτούς οι 326 έλεγχοι πραγματοποιήθηκα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτική εγκύκλιο για το σύστημα των προαιρετικών μειώσεων ενοικίου εξέδωσε προς τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). «Η ΠΟΜΙΔΑ συνιστά στα μέλη της . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την διαπίστωση πως όσο γρηγορότερα έρθει το εμβόλιο, τόσο λιγότερες πιέσεις θα δεχθεί η ελληνική οικονομία, έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων κορωνοϊού «χτύπησε καμπανάκι» και στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς χθες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αλεπάλληλες συσκέψεις με συνεργάτες του προκειμένου να εξεταστεί η . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Χθες σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα έγιναν 513 έλεγχοι. Από αυτούς οι 326 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Αχαΐα όπου συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική φάση για την ανάθεση των μελετών και την προκήρυξη του διαγωνισμού βρίσκονται οι διαδικασίες για το έργο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς και τη μετατροπή του σε ένα ολοκληρωμένο σύγχρον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας  νοσηλεύονταν 15 ασθενείς συνολικά με τους 13 από αυτούς να βρίσκονται στην οφθαλμολογική και τους δύο στην ΜΕΘ Covid. Στο νοσοκομείο τ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search