ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός: Η κατάσταση είναι στο όριο της απώλειας ελέγχου

Είναι κοινή συνείδηση, η κατάσταση είναι στο όριο της απώλειας ελέγχου, νομίζω. Δεν θωρακίστηκε επαρκώς το σύστημα υγείας σε όλα του τα επίπεδα, ακόμα και στον ευαίσθητο κρίκο του που είναι ΜΕΘ" δήλωσε για τον κορωνοϊό, στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Θεωρώ ότι τώρα δεν είναι η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών, είναι η ώρα της εγρήγορσης και της δρομολόγησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα μπορέσει και να αναχαιτίσει την αύξηση των κρουσμάτων και άρα να περιορίσει την πίεση προς το ΕΣΥ και να ενισχύσει αποτελεσματικά το ΕΣΥ σε κρίσιμους κρίκους που προηγούνται της ΜΕΘ, όπως η πρωτοβάθμια φροντίδα" σημείωσε.

"Το να υπάρξει μια προοπτική αυστηροποίησης μέτρων νομίζω ότι είναι αποδεκτό και ο κοινός νους λέει ότι όταν παρά τις παρεμβάσεις και την ενίσχυση του ΕΣΥ και τις συστάσεις και τις οδηγίες φαίνεται να μην ελέγχεται η κατάσταση, θεωρώ ότι το σενάριο του lockdown θα πέσει στο τραπέζι" σημείωσε για το ενδεχόμενο Lockdown.

"Το θέμα είναι να μην φτάσουμε σε αυτό γιατί οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενείς. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι σε κάθε δύσκολο ερώτημα που τίθεται σε αυτή τη φάση εξαιτίας της πανδημίας, η απάντηση πρέπει να είναι πρωτίστως η δημόσια υγεία και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αυτή πρέπει να είναι η προσέγγιση. Δυστυχώς η κυβέρνηση σε κάποια κρίσιμη φάση, δεν το έκανε αυτό. Και αναφέρομαι στην περίοδο μετά την καραντίνα, όπου θεωρώ προσωπικά ότι υποχώρησαν τα standards της δημοσίας υγείας και χαλάρωση των μέτρων προκειμένου να επανεκκινηθεί η οικονομία και ο τουρισμός" τόνισε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Χθες σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα έγιναν 513 έλεγχοι. Από αυτούς οι 326 έλεγχοι πραγματοποιήθηκα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτική εγκύκλιο για το σύστημα των προαιρετικών μειώσεων ενοικίου εξέδωσε προς τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). «Η ΠΟΜΙΔΑ συνιστά στα μέλη της . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την διαπίστωση πως όσο γρηγορότερα έρθει το εμβόλιο, τόσο λιγότερες πιέσεις θα δεχθεί η ελληνική οικονομία, έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων κορωνοϊού «χτύπησε καμπανάκι» και στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς χθες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αλεπάλληλες συσκέψεις με συνεργάτες του προκειμένου να εξεταστεί η . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Χθες σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα έγιναν 513 έλεγχοι. Από αυτούς οι 326 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Αχαΐα όπου συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική φάση για την ανάθεση των μελετών και την προκήρυξη του διαγωνισμού βρίσκονται οι διαδικασίες για το έργο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς και τη μετατροπή του σε ένα ολοκληρωμένο σύγχρον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας  νοσηλεύονταν 15 ασθενείς συνολικά με τους 13 από αυτούς να βρίσκονται στην οφθαλμολογική και τους δύο στην ΜΕΘ Covid. Στο νοσοκομείο τ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search