ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Πηγή ανησυχίας τα ΜΜΜ- Αναμένεται επέκταση της χρήσης της μάσκας

Πηγή ανησυχίας για τη διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό χαρακτηρίζει τα μέσα μαζικής μεταφοράς ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι στα ΜΜΜ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η διασπορά του ιού και γι’ αυτό η κυβέρνηση στοχεύει στην αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων των μέσων. Ανακαλούνται ήδη άδειες, αποκάλυψε, ώστε αυτό να είναι εφικτό.

Αναλύοντας την υγειονομική κατάσταση της χώρας που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων, δεδομένου και του χθεσινού αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων για τον Ιούλιο που άγγιξαν τα 65, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε για άλλη μία φορά πως το πραγματικό πρόβλημα είναι ο εφησυχασμός.

Υποστήριξε πως η Ελλάδα στην πραγματικότητα μπορεί να ελέγχει και διαχειρίζεται καλά τα εισαγόμενα κρούσματα, ωστόσο, προβληματίζει η συμπεριφορά των πολιτών και η χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα. Γι’ αυτό και αναμένεται να επεκταθεί η χρήση της μάσκας, κάτι που προτείνουν αρκετοί ειδικοί. Να σημειωθεί ότι η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού δήλωσε χθες πως η ίδια συστήνει τη χρήση της μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους.

Αποκάλυψε επίσης πως εξετάζεται να ενταθούν οι έλεγχοι στα μπαρ μέσα στον Αύγουστο, μιας και στα νυχτερινά κέντρα διαπιστώνονται συνθήκες συνωστισμού, ενώ για τα σχολεία υποστήριξε πως αν και είναι νωρίς να ληφθή κάποια απόφαση, από τα δύο σενάρια που βρίσκονται υπό εξέταση, θεωρεί πως είναι δύσκολο να «τραβήξει» μια ολόκληρη χρονιά με εκ περιτροπής διαδασκαλία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search