ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αν ο Ερντογάν νομίζει ότι δεν είμαστε αποφασισμένοι κάνει λάθος

«Η μεγάλη του Θεού Αγία Σοφία βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμία, ο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι πρόκειται όχι μόνο για διεθνές ζήτημα αλλά και για ελληνοτουρκικό.

 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή του Ερντογάν μας πονάει, μας οργίζει, μας δημιουργεί ψυχική και συναισθηματική φόρτιση και ασφαλώς είναι διεθνές θέμα, αλλά είναι και ελληνοτουρκικό θέμα... όχι μόνο για την Αγία Σοφία αυτή καθαυτή μόνον, αλλά για το τι αυτό δηλώνει για τις προθέσεις του Ερντογάν για το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

 

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι πρέπει «να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες, να είμαστε και δυνατοί και αποφασισμένοι. Έτσι μας δοκίμαζε και στον Έβρο και έφαγε το χαστούκι του».

 

Όπως τόνισε ο υπουργός η απόφαση αυτή δείχνει ότι ο Ερντογάν δεν υπολογίζει τη Δύση. «Ακολουθεί οριστικά τον δρόμο προς την Ανατολή. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Αν ο Ερντογάν νομίζει ότι δεν είμαστε κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα είναι δυνατή».

 

Τέλος, για το θέμα της κάλυψης των αγιογραφιών είπε ότι «η απόφαση αυτή είναι αίσχος. Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δε μπορεί να είναι ίδιες με πριν».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σκληρή για να βρεθεί με την “πλάτη στον τοίχο” από το δεύτερο, μόλις, παιχνίδι αποδείχθηκε η Μονακό, που επικράτησε με 93-88 της Φενέρμπαχτσε και ισοφάρισε τη σειρά των playof . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search