ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Φωτήλας: Επίσκεψη στο Δήμο Ερυμάνθου

Τον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Ιάσωνα Φωτήλα υποδέχτηκε το πρωινό της Παρασκευής στο γραφείο του, στο Δημαρχείο στην Χαλανδρίτσα, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Ο κ. Μπαρής ενημέρωσε τον Αχαιό βουλευτή για τα θέματα του Δήμου τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αφού απαιτούν πολιτική βούληση και νομοθετικές τομές, όπως ο χαρακτηρισμός των ορεινών Δήμων με άδικα μέχρι σήμερα κριτήρια που εντείνουν τις ανισότητες σε βάρος των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα από την έλλειψη γραφείου πολεοδομίας, καθώς και από την σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ακόμη, ο κ. Μπαρής ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι μικροί Δήμοι από την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού που τους στερεί την δυνατότητα να συντάσσουν μελέτες διεκδικώντας πιστώσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στην συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα συζητήθηκαν κι άλλα επιμέρους ζητήματα, όπως η προώθηση του αγροτουρισμού, της αξιοποίησης της τεχνητής λίμνης στο Φράγμα Πείρου-Παράπειρου, της επιτακτικής ανάγκης βελτίωσης της Ε.Ο. Πατρών- Τριπόλεως, των έργων υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή, κ.α.

Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρχει αγαστή συνεργασία προκειμένου να μεταφερθούν τα αιτήματα του Δήμου Ερυμάνθου στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων και στα Υπουργεία, με διεκδικητικό λόγο.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, στο γραφείο του Συλλόγου μας, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό του Απόστολο Κόγκα, μοίρασε στο πολιτικό και σ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Δημοτική Παράταξη ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ αναφέρει σε ανακοίνωση της:    Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πάλι μας εξέπληξε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Δείχνοντας τον τρόπο που πολιτεύεται, ήτα . . .
LIFE STYLE

Η Νίνα Λοτσάρη δεν είναι μόνο μία ταλαντούχα show-woman και σοπράνο, αλλά και μία πολύ αφοσιωμένη μητέρα. Οι δύο κόρες της, Νεφέλη και Ερωφίλη, είναι ότι πιο όμορφο και πολύτιμο έχ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος «Ελευθερία» στη χώρα μας, με τους άνω των 85 να έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται και πάνω από 80.000 άνθρωποι να έχουν λά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αρχή της επίλυσης ενός μεγάλου περιβαλλοντικού ζητήματος, αυτού  της συλλογής και της απομάκρυνσης των επικινδύνων αποβλήτων αμιάντου και η εξυγίανση - αποκατάσταση των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ράπιντ-τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων covid θα πραγματοποιηθούν στους εργαζόμενους του Δήμου, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ. Τα τεστ που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ. ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΙΑ 44ΧΡΟΝΗΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΗΣΕ ΤΟΝΙΟ. Στο επταόροφο κτίρι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search