ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό μήνυμα Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη στην Τουρκία: Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με φόντο τις προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις τουρκικές προκλήσεις και για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας στον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
 

Ο διάλογος Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έχει ως εξής:

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση.

Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της Ε.Ε».

Κατ. Σακελλαροπούλου: «Οι εντάσεις συνεχίζονται από την πλευρά της Τουρκίας. Επισκέφθηκα την Θράκη, ταυτόχρονα έχουμε τα ζητήματα με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η απάντηση είναι προφανής.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ακούμε, υπάρχει ισονομία στην Θράκη που πρόσφατα επισκεφθήκατε».

Νέο μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο

Στο μεταξύ παράλληλα με τις απειλές για γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η τουρκική πολεμική αεροπορία συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις στο Αιγαίο.
 

Ειδικότερα σήμερα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16, δύο CN-235 και ένα ελικόπτερο, προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις και έξι παραβάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες. Σημειώνεται ότι δύο από τα παραπάνω αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Στην Τουρκία την Πέμπτη ο Αλ Σάρατζ

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την Τουρκία, στην γειτονική χώρα φτάνει αύριο ο Πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγιεζ Αλ Σαρατζ για επαφές με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην ατζέντα θα είναι η στήριξη που προσφέρει η Τουρκία ενάντια στον στρατάρχη Χαφτάρ καθώς και οι «εργασίες» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

πηγή: protothema

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Μέσα στα χρονικά των παιχνιδιών με χαρτιά που έχουν μαγέψει γενιές και γενιές, το μπλάκτζακ κατέχει εξέχουσα θέση, υφαίνοντας μια αφήγηση που εκτείνεται από τις αινιγματικές καταβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week (ADW)  που έγινε στο Άμστερνταμ το τριήμερο 15-17 Απριλίου 202, 4συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωση του αναφέρει: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 16/4, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης. Οκ. Παπανώτας ακ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week (ADW)  που έγινε στο Άμστερνταμ το τριήμερο 15-17 Απριλίου 202, 4συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, κατόπιν πρόσκληση
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωση του αναφέρει: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 16/4, ως κοινών εγκληματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του ε
Image
Image

Search