ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα θετικά συμπεράσματα από την δημοσκόπηση και… οι απορίες

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων – που έχουν να κάνουν με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα εργασιακά και όχι την διαφορά ανάμεσα στα κόμματα –  παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Mε αφορμή μάλιστα την δημοσκόπηση της Metron Analysis τα στελέχη της Κουμουνδούρου στάθηκαν σε δύο ευρήματα.

Στις αρνητικές  γνώμες για τους χειρισμούς της κυβέρνησης   στην οικονομία  που είναι περισσότερες από τις θετικές ( 51 % μάλλον αρνητικές  – 43 % μάλλον θετικές  ) αλλά και στα εργασιακά  που τα ευρήματα είναι ακόμα χειρότερα (53% μάλλον αρνητικές  – 37 % μάλλον θετικές).

Απορία για την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Σε ότι αφορά τις δημοφιλίες των αρχηγών – όπου ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά,  να είναι τρίτος μετά την Φώφη Γεννηματά- οι ίδιοι άνθρωποι εξέφραζαν απλώς την απορία πως γίνεται η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να ανεβαίνει σε δημοτικότητα και το κόμμα της να μην εισπράττει τίποτα  από αυτό το γεγονός. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως και στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΛΦΑ  υπεραμύνθηκε του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι II» που παρουσίασε τη Δευτέρα στο Ζάππειο δηλώνοντας πως «τα 13 δισ. ευρώ είναι κοστολογημένα και ζυγισμένα» συμπληρώνοντας πως η διαφορά με την κυβέρνηση είναι στην ποιότητα και στη χρονικότητα των μέτρων.

“Η κυβέρνηση επιδοτεί την αναστολή εργασίας”

«Η κυβέρνηση επιδοτεί την αναστολή της εργασίας με λιγότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει. Την αναστολή όμως της εργασίας και όχι την ίδια την εργασία. Άρα, στην πραγματικότητα έρχεται πολύ αργά και με ένα πολύ μικρό πακέτο να αντιμετωπίσει μια κρίση η οποία μας απειλεί να μας οδηγήσει σε μια πολύ βαθιά ύφεση μέσα στο 2020. Και η ύφεση, για να καταλάβει ο κόσμος , δεν είναι απλά ένας αριθμός: είναι αυτό που ζήσαμε στη χώρα μας το 2012, το 2013, το 2014 με μια ανεργία που εκτοξεύτηκε στο 29%. Με λουκέτα στα μικρά μαγαζιά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Όλο αυτό το δράμα το οποίο ζήσαμε. Και είναι πράγματι άδικο, είναι κρίμα, είναι αμαρτία να βγαίνουμε από μια τόσο μεγάλη κρίση, να παίρνουμε ανάσα και να κινδυνεύουμε μέσα σε λίγους μήνες να χάσουμε όσα κερδίσαμε σε πέντε χρόνια που καταφέραμε να πάμε την ανεργία από το 29% στο 17%» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

Αναφερόμενος ακόμα  στο πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ τόνισε ότι  θετική εξέλιξη, πρόσθεσε ωστόσο  ότι η εμπειρία του από τα Συμβούλια Κορυφής τον οδηγεί,  στο να μη βιαστεί να πανηγυρίσει.«Η αργοπορία της κυβέρνησης στην οικονομία θα αυξήσει την ανεργία. Γι’ αυτό προτείνουμε ένα επίδομα έκτακτης ανάγκης, που θα καλύπτει με 400 ευρώ μηνιαίως κάθε πρώτο ενήλικο μέλος νοικοκυριού, με 200 ευρώ κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και με 100 ευρώ το κάθε παιδί.»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έγραψε ιστορία ο τεράστιος Λευτέρης Πετρούνιας!Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Ρίμινι και έφτασε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search