ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα θετικά συμπεράσματα από την δημοσκόπηση και… οι απορίες

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων – που έχουν να κάνουν με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα εργασιακά και όχι την διαφορά ανάμεσα στα κόμματα –  παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Mε αφορμή μάλιστα την δημοσκόπηση της Metron Analysis τα στελέχη της Κουμουνδούρου στάθηκαν σε δύο ευρήματα.

Στις αρνητικές  γνώμες για τους χειρισμούς της κυβέρνησης   στην οικονομία  που είναι περισσότερες από τις θετικές ( 51 % μάλλον αρνητικές  – 43 % μάλλον θετικές  ) αλλά και στα εργασιακά  που τα ευρήματα είναι ακόμα χειρότερα (53% μάλλον αρνητικές  – 37 % μάλλον θετικές).

Απορία για την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Σε ότι αφορά τις δημοφιλίες των αρχηγών – όπου ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά,  να είναι τρίτος μετά την Φώφη Γεννηματά- οι ίδιοι άνθρωποι εξέφραζαν απλώς την απορία πως γίνεται η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να ανεβαίνει σε δημοτικότητα και το κόμμα της να μην εισπράττει τίποτα  από αυτό το γεγονός. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως και στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΛΦΑ  υπεραμύνθηκε του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι II» που παρουσίασε τη Δευτέρα στο Ζάππειο δηλώνοντας πως «τα 13 δισ. ευρώ είναι κοστολογημένα και ζυγισμένα» συμπληρώνοντας πως η διαφορά με την κυβέρνηση είναι στην ποιότητα και στη χρονικότητα των μέτρων.

“Η κυβέρνηση επιδοτεί την αναστολή εργασίας”

«Η κυβέρνηση επιδοτεί την αναστολή της εργασίας με λιγότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει. Την αναστολή όμως της εργασίας και όχι την ίδια την εργασία. Άρα, στην πραγματικότητα έρχεται πολύ αργά και με ένα πολύ μικρό πακέτο να αντιμετωπίσει μια κρίση η οποία μας απειλεί να μας οδηγήσει σε μια πολύ βαθιά ύφεση μέσα στο 2020. Και η ύφεση, για να καταλάβει ο κόσμος , δεν είναι απλά ένας αριθμός: είναι αυτό που ζήσαμε στη χώρα μας το 2012, το 2013, το 2014 με μια ανεργία που εκτοξεύτηκε στο 29%. Με λουκέτα στα μικρά μαγαζιά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Όλο αυτό το δράμα το οποίο ζήσαμε. Και είναι πράγματι άδικο, είναι κρίμα, είναι αμαρτία να βγαίνουμε από μια τόσο μεγάλη κρίση, να παίρνουμε ανάσα και να κινδυνεύουμε μέσα σε λίγους μήνες να χάσουμε όσα κερδίσαμε σε πέντε χρόνια που καταφέραμε να πάμε την ανεργία από το 29% στο 17%» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

Αναφερόμενος ακόμα  στο πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ τόνισε ότι  θετική εξέλιξη, πρόσθεσε ωστόσο  ότι η εμπειρία του από τα Συμβούλια Κορυφής τον οδηγεί,  στο να μη βιαστεί να πανηγυρίσει.«Η αργοπορία της κυβέρνησης στην οικονομία θα αυξήσει την ανεργία. Γι’ αυτό προτείνουμε ένα επίδομα έκτακτης ανάγκης, που θα καλύπτει με 400 ευρώ μηνιαίως κάθε πρώτο ενήλικο μέλος νοικοκυριού, με 200 ευρώ κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και με 100 ευρώ το κάθε παιδί.»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαίρι χωρίς συναυλίες δεν γίνεται και έτσι, όπως κάθε χρόνο, η mojo live υποδέχεται το καλοκαίρι του 2020 με μια μεγάλη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο άνδρες "συζήτησα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search