ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Στις 19,4 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη διαφορά για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα δίνει μια νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 64% των ερωτηθέντων απαντά πως η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με μόλις το 25% να αναφέρει το αντίθετο, ενώ 6% απαντά ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Είναι φανερό πως η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς πάνω από 8 στους 10 δήλωσαν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς στη δημόσια υγεία και την πανδημία. Επίσης, θετικά κατά 73% αποτιμάται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης οι θετικές απόψεις φτάνουν το 63% και οι αρνητικές το 30%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για την αξιωματική αντιπολίτευση ανέρχονται σε 21% οι θετικές απόψεις και σε 69% οι αρνητικές.

Θετική άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά έχει το 68% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, έναντι μόλις 26% που θεωρεί το αντίθετο. Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 65% αρνητικές εντυπώσεις, ενώ μόλις το 25% εκφράζεται θετικά για εκείνον.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία επικρατεί του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν διπλάσια διαφορά, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 40,3% ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 20,9%. Τρίτο έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, ενώ το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ανέρχεται σε 1,6%.

Πάντως, έχει ενδιαφέρον το στοιχείο ότι τον Μάιο -σε σύγκριση με τον Απρίλιο- τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν απώλειες δυνάμεων, αν και το κόμμα που κυβερνά πολύ περισσότερες.

Αρνητικός ο κόσμος στο σενάριο εκλογών

Τέλος, χαρακτηριστική είναι η γνώμη που έχουν οι πολίτες για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Το συντριπτικό 84% λέει «όχι», ενώ μόλις το 13% είναι υπέρ. Ανά ηλικία οι άνω των 65 ετών είναι αρνητικοί κατά 93%.

Γενικά, τα πολιτικά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι οι πολίτες δείχνουν κουρασμένοι από το lockdown, τον φόβο της πανδημίας αλλά και την ανησυχία για την επόμενη ημέρα. Αυτή την οργή και το φόβο τον δείχνουν με την υποχώρηση της αποδοχής των κομμάτων και των πολιτικών της πρώτης γραμμής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαίρι χωρίς συναυλίες δεν γίνεται και έτσι, όπως κάθε χρόνο, η mojo live υποδέχεται το καλοκαίρι του 2020 με μια μεγάλη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο άνδρες "συζήτησα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search