ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» παρουσιάζει σήμερα ο Α. Τσίπρας

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» παρουσιάζει σήμερα το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας.

Η παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για τις 18:30.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού και του lockdown και την εξειδίκευση ανά τομέα θα κάνουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της Κ.Ο., Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, Οικονομίας Νίκος Παππάς και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, αναπλήρωση μισθού στο 100% και μείωση προκαταβολής φόρου που φτάνει κλιμακωτά το 80%. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα βασίζεται σε τρεις κεντρικούς άξονες: τον κόσμο της εργασίας, τις επιχειρήσεις και ένα εισόδημα έκτακτης ανάγκης.

Εργασία

Κεντρικό σημείο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί η κάλυψη στο 100% του μισθού του εργαζόμενου και η διατήρηση της σχέσης εργασίας του όπως αυτά ήταν διαμορφωμένα την προ κορωνοιού δηλαδή. «Το δημόσιο έρχεται να καλύψει πλήρως το μέρος του μισθού που αδυνατούν να καλύψουν οι επιχειρήσεις», σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου τονίζοντας, παράλληλα ότι αυτό θα γίνεται με μια σειρά από μέτρα τα οποία θα αναλυθούν διεξοδικώς τη Δευτέρα.

Επιχειρήσεις

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι το πακέτο μέτρων που προτείνουν για τον επιχειρηματικό κόσμο έχει οριζόντιο χαρακτήρα, καλύπτοντας το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, προτεραιότητα θα δοθεί στις παραγωγικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Βασική αρχή του «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και στηρίζεται στην ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας αλλά και στον θεσμό των μικροπιστώσεων. Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι το σχετικό νομοσχέδιο «είχε ετοιμαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και έχει παραδοθεί στη ΝΔ, η οποία δεν το έχει φέρει στη Βουλή».

Εισόδημα έκτακτης ανάγκης

Τρίτος πυλώνας του προγράμματος, που θα παρουσιαστεί της Δευτέρα, θα είναι το εισόδημα έκτακτης ανάγκης. «Η δημιουργία ενός εισοδήματος έκτακτης ανάγκης είναι η μόνη λύση ώστε να αντιμετωπιστεί ο άμεσος κίνδυνος μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας να βρεθεί σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και περιθωριοποίησης», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρινίζουν ότι αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Το έκτακτο επίδομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλύπτει 2.200.000 νοικοκυριά.

Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων

Το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» θα έχει, παράλληλα, προτάσεις για συγκεκριμένο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων. «Στον αντίποδα των κυβερνητικών επιλογών είναι επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιηθεί εκ νέου ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της οικονομίας», τονίζουν στην Κουμουνδούρου.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Προσγειώθηκε στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, ο Τάιλερ Μάκμπεθ για να δώσει το παρόν στην αυριανή ορκωμοσία του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search