ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για καταδυτικό τουρισμό

Δεν πρόκειται να δεχθούμε επισκέπτες από χώρες που ο δείκτης συχνότητας κρουσμάτων είναι διαφοροποιημένος από τον δείκτη που έχει επιτύχει η Ελλάδα, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Τουρισμού, Εμμ. Κόνσολας, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του επί του καταδυτικού νομοσχεδίου.

Εάν στις αρχές Ιουλίου δούμε ότι κάτι αλλάζει, το συζητάμε, αλλά έως τότε, κύριος γνώμονας για την κυβέρνηση είναι η δημόσια ασφάλεια είπε ο κ. Κόνσολας σχολιάζοντας τον προβληματισμό για το ποια πρωτόκολλα υγείας θα εφαρμοστούν στη χώρα μας με την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επειδή είπαμε ότι στις 25/5 ξεκινά ο θαλάσσιος τουρισμός, την 1/6 τα 12μης βάσης ξενοδοχεία και στις 15/6 τα εποχικά ξενοδοχεία, επαναλαμβάνουμε ότι θα πάμε «με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια και την υγεία» των επισκεπτών.

Όπως σημείωσε ο κ. Κόνσολας, τα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού εργάζονται εδώ και πολύ καιρό στην κατεύθυνση συγκρότησης πρωτοκόλλων. Αναμένουμε, πρόσθεσε, μετά και τη έγκριση του σημερινού νομοσχεδίου, που προβλέπει «για πρώτη φορά» τη θεσμοθέτηση πρωτοκόλλων υγείας, να ακολουθήσουμε την εφαρμογή αυτών.

Ανέφερε ακόμα ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει συζητήσει και με πιστοποιημένα πανεπιστημιακά τμήματα Δημόσιας Υγείας, «και περιμένουμε για το εάν και ο ΕΟΔΥ θα δώσει πρόσθετη πιστοποίηση σε αυτά, και θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή (πρωτοκόλλων υγείας)».

Αναφερόμενος στη συγκυρία της ψήφισης του καταδυτικού νομοσχεδίου, ο κ. Κόνσολας είπε ότι απαντά στην «ευαλωτότητα» του τουρισμού. Πέραν από τον μαζικό τουρισμό, πρέπει να δώσουμε έμφαση στο ανταγωνιστικό πρόσημο του τουριστικού προϊόντος σε σχέση με τη γειτονιά μας είπε ο κ. Κόνσολας και συνέχισε: Πρέπει να ανατάξουμε την τουριστική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι το υπουργείο Τουρισμού πρέπει να έχει δυναμική με ορίζοντα που να ξεπερνά τη δική μας θητεία είπε ο υφυπουργός κάνοντας παράλληλα λόγο για εθνική προσπάθεια αλλά και για την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού συμβολαίου σε αυτήν την κατεύθυνση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Σοβαρές ελπίδες είχαν εναποθέσει οι επιστήμονες στην αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να περιορίσει σημαντικά τον κορωνοϊό. Μεταξύ άλλων παραγόντων και η χρ . . .
LIFE STYLE

Τον Νίκο Μουτσινά υποδέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης στο «The 2Night Show» o Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ εξέφρασε την επιθυμία του να υιοθετήσει ένα παιδί, ενώ απο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποτελέσματα για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, που ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ, σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.Όπως σημειώνει, . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος επικεφαλής της παράταξης "Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη" σε ανακοίνωσή του τονίζει:Μέγας κίνδυνος να προκύψει ιδιώτης διαχειριστής του φράγματος Πείρου- . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων για την Κανακάρη, στο πλαίσιο της στάσης στάσης αναμονής που τηρούν εδώ και καιρό , για την ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντετριμμένη είναι η κοινωνία του Πύργου από το άκουσμα της είδησης της απώλειας του 53χρονου Γιάννη Γιαννακόπουλου, που χθες τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο που είχε με τη μηχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ γιαπροβλήματα που προκύπτουν στη συνταγογράφηση και τα οποία πιθανά θα επιδεινωθούντο επόμενο χρονι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search