ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ είχε και θα έχει αυτόνομη πορεία

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση καθώς, μαζί με την αισιοδοξία, καταγράφεται στις μετρήσεις και η επάνοδος του φόβου και της ανασφάλειας. Η οικονομία μας κινδυνεύει με ύφεση, οι επιχειρήσεις με λουκέτα, οι εργαζόμενοι με δυσμενείς αλλαγές ή το χειρότερο με ανεργία», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, στην εισήγησή της στη τηλεδιάσκεψη με τους γραμματείς των τομέων του Κινήματος Αλλαγής.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στέκεται χωρίς σχέδιο, χωρίς αντανακλαστικά, χωρίς πειστικές απαντήσεις. Φέρνοντας ως παράδειγμα τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως «δεν πρόκειται για «μπαζούκας» όπως διαφημίζει, αλλά για «πιστολάκι, το οποίο όμως πυροβολεί και τον κόσμο της εργασίας. Γιατί αυτή είναι η δεξιά. Αυτή είναι η αντίληψη της».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι ο στόχος του Κινήματος Αλλαγής, δεν ήταν και δεν είναι να κάνει αντιπολίτευση επί ερειπίων, ούτε επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τον φόβο, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα. «Μας ενδιαφέρει η χώρα να πηγαίνει μπροστά, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών της. Γι’ αυτό και προτείνουμε ΕΓΚΑΙΡΑ ένα ολοκληρωμένο, στοχευμένο, ρεαλιστικό ενδιάμεσο πρόγραμμα, άμεσων παρεμβάσεων. Για να μείνει ζωντανή η οικονομία, όρθια η κοινωνία», είπε.

Επέμεινε κατηγορηματικά, ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία απέναντι, τόσο στις συντηρητικές και ανεπαρκείς επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, μακριά από την αμηχανία και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. «Και σε αυτή την επιλογή σταθερά συνεχίζουμε. Αταλάντευτα. Γιατί αυτή είναι και η θέληση του κόσμου της παράταξης μας. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι. Και αυτοί που 'εκτελούν συμβόλαια', θεωρώντας ότι θα καταφέρουν, είτε να μας σύρουν στις επιλογές τους, είτε να μας απαξιώσουν. Δεν θα το πετύχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ δυνατοί. Και θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο γιατί ο αγώνας δεν είναι 'ταχύτητας', είναι αντοχής. Γιατί οι πολίτες θα κρίνουν με βάση τα πραγματικά τους προβλήματα, την ζωή τους, τις προοπτικές τους».

Η κα Γενημματά προανήγγειλε πολιτικό άνοιγμα του ΚΙΝΑΛ ενόψει της συνδιάσκεψης του κόμματος που αναβλήθηκε για το φθινόπωρο, "για μια βαθειά ανανέωση και ποιοτική ενίσχυση του στελεχιακού μας δυναμικού. Ανοιγόμαστε σε ικανά στελέχη του χώρου που δεν αξιοποιούνται επαρκώς και αναθέτουμε ρόλους. Φέρνουμε πιο κοντά μας καταξιωμένα στελέχη ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, ειδικούς, στελέχη επιμελητηρίων, κοινωνικών κινημάτων. Δίνουμε βήμα σε ανθρώπους του ευρύτερου χώρου μας, που σηματοδοτούν ένα ποιοτικό άνοιγμα. Δίνουμε ρόλους σε νέα παιδιά με φρέσκες ιδέες, που δεν μετέχουν στα κεντρικά μας όργανα" είπε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search