Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δ.Ελλάδα-Κορωνοϊός: Στη πρώτη γραμμή της «μάχης» το Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας-2.500 έλεγχοι

Καθημερινά όλο και πυκνώνουν τα δημοσιεύματα του Διεθνή τύπου για τον «μικρό θαύμα» που μιλάει όλος ο πλανήτης το οποίο λέγεται Ελλάδα και για το πως το έχει καταφέρει να έχει λιγότερα κρούσματα και θανάτους σε σχέση με άλλες Χώρες με παρόμοιο πληθυσμό και όχι μόνο μέχρι τώρα.

Είναι σίγουρο ότι η αιχμή του δόρατος σε αυτό το εγχείρημα είναι η επιστημονική κοινότητα, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και γενικότερα ο ιατρικός κλάδος. Υπάρχουν όμως και οι αφανείς ήρωες… Δεν μπορεί να παραβλεφθεί η προσπάθεια και άλλων κλάδων όπως τα Σώματα Ασφαλείας και ιδιαίτερα η Ελληνική Αστυνομία στους οποίους έχει πέσει το βάρος του περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων και του συνωστισμού των πολιτών.

Μια σημαντική προσφορά στην όλη αυτή την προσπάθεια έχει και το Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αχαΐας. Προ εμφάνισης του νέου ιού στην χώρα μας και δη στην περιφέρεια του, το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας αφουγκραζόμενο τις διεθνείς εξελίξεις για τον επερχόμενο κίνδυνο,  κινήθηκε ταχύτατα και προτού αρχίσουν να υπάρχουν ελλείψεις εξειδικευμένου υγειονομικού υλικού εξοπλίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του με ιδίες δαπάνες και ήταν πανέτοιμο για την άμεση εφαρμογή των μέτρων.

Επιπρόσθετα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχή του, λόγω μεγάλων και ποικιλόμορφων πληθυσμιακών ομάδων (Ρομά, αλλοδαποί εργάτες γης) κατάφερε με τις συχνές περιπολίες και ελέγχους να αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τις άσκοπες μετακινήσεις  και να μην έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα διασπορά του covid -19, καίτοι η περιοχή της Δυτικής Αχαΐας ήταν από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδος που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του covid-19 στην Χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας  ο αριθμός των ελέγχων του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος  αποτελεί  4ψηφιο νούμερο (σύμφωνα με τις πληροφορίες του achaianews.gr περίπου 2.500 έλεγχοι από την έναρξη των μέτρων έως και σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου) και οι βεβαιωμένες παραβάσεις ξεπερνάνε τις 250 για μη συμμόρφωση πολιτών με την απαγόρευση κυκλοφορίας  (το 30% περίπου επί συνόλου παραβάσεων στο νομό Αχαΐας) και αγγίζουν το σύνολο των παραβάσεων ολόκληρου όμορου νομού. Αξίζει να αναφερθεί  ότι έχει ακολουθηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία για 4 καταστήματα για αντίστοιχη παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.

Ο αγώνας για την καθολική εφαρμογή των μέτρων πρόληψης συνεχίζεται.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search