Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο κορωνοϊός φέρνει... επόπτη στις Λαϊκές αγορές

Μια από τις αλλαγές που εισηγείται το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας είναι ότι θα ορίζεται από τον δήμαρχο Πατρέων, δημοτικός υπάλληλος (επόπτης) ο οποίος κατά τη διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής αγοράς θα ελέγχει το χώρο της λαϊκής αγοράς και θα μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία της.

Ο υπάλληλος αυτός θα έχει θητεία έξι μηνών και μετά τη λήξη της θητείας του θα αντικαθίσταται από άλλον. Για τη διευθέτηση θεμάτων που προκύπτουν κατά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, ο εν λόγω υπάλληλος θα πρέπει να συνεργάζεται με έναν εκπρόσωπο των παραγωγών και έναν των επαγγελματιών πωλητών, τους οποίους θα προτείνουν τα σωματεία τους.

Κάθε λαϊκή αγορά, ανάλογα με τη φύση των πωλούμενων προϊόντων, χωρίζεται στους εξής τομείς: α. Τομέας Διατροφικών Προϊόντων, β. Τομέας Βιομηχανικών Ειδών, ο οποίος τοποθετείται διακριτά στα όρια της λαϊκής αγοράς.

Οι λαϊκές αγορές Πατρών θα λειτουργούν όλο το χρόνο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, πλην Κυριακών και εξαιρέσιμων (Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια, Δευτέρα του Πάσχα, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτή του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέα, τα Χριστούγεννα καθώς και τις Εθνικές εορτές και Επετείους). Η λειτουργία των λαϊκών αγορών θα αρχίζει στις 7.00 π.μ. και θα τελειώνει στις 2.00 μ.μ.

Στο διαχρονικά επίμαχο ζήτημα της προσέλευσης των πωλητών στους χώρους της λαϊκής αγοράς προκειμένου να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αναφέρεται ότι θα πρέπει να μεταφέρουν τους πάγκους, τα εργαλεία και τα εμπορεύματά τους, το πολύ μια ώρα νωρίτερα από την έναρξη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και η αποχώρησή τους θα πρέπει να γίνεται το πολύ μισή ώρα αργότερα από την ώρα λήξης της λαϊκής αγοράς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με έντονο τρόπο κριτικάρει ο Στέλιος Πέτσας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσων αφορά την καμπάνια για τον τουρισμό.Σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγω για «fake αντιπολίτ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορείτους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης ΑστυνομίαςΑχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (8-6-2020 έ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία τη νέα σχολική χρονιά μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.Όπως ξεκαθάρισε η υπουργός, τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν τη 1η του Σεπτέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη γυναίκα του νεκρή, μέσα στο σπίτι τους, βρήκε χθες το πρωί κάτοικος χωριού του δήμου Ήλιδας, με τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί! Η άτυχη γυναίκα, ήταν 65 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη γυναίκα του νεκρή, μέσα στο σπίτι τους, βρήκε χθες το πρωί κάτοικος χωριού του δήμου Ήλιδας, με τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί! Η άτυχη γυναίκα, ήταν 65 ετών και σύμφωνα με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Σαβάλια, από αστυνομικούς του ΤμήματοςΑσφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι ενεργώντας από κοινού μεέναν άγνωστο συνεργό του πραγματοποίησαν με όχημα επικίνδυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Tη Δευτέρα, 8 Ιουνίου, πέφτει φέτος η αργία του Αγίου Πνεύματος, κάτι που φέρνει αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.Για τις τράπεζες είναι επίσημη τραπεζική αργία,
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search