Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Ακυρώθηκαν 2.500 αφίξεις στο αεροδρόμιο Αράξου

Τα πρώτα αρνητικά μηνύματα για τον τουρισμό της περιοχής μας, αρχίζουν να καταφθάνουν δυστυχώς από αγορές του εξωτερικού, που ακυρώνουν οργανωμένα ταξίδια διακοπών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η έναρξη της τουριστικής σεζόν, που γινόταν κάθε χρόνο αυτή την εποχή στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, φαίνεται ότι θα πάει πίσω τουλάχιστον κατά έναν μήνα, με βάση τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Το αεροδρόμιο του Αράξου λειτουργεί ξανά αυτή την περίοδο, χωρίς όμως πτήσεις και με ελάχιστο προσωπικό, που εργάζεται εκ περιτροπής, αφού οι μόνες πτήσεις που εξυπηρετούνται, αφορούν προς το παρόν, μόνο ιατρικά περιστατικά.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Αράξου Γιώργο Γκουβίτσα, οι πρώτες προγραμματισμένες πτήσεις με τουρίστες, για τον μήνα Απρίλιο ήδη ακυρώθηκαν, ενώ άγνωστο παραμένει, το τι θα κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες και οι διεθνείς τουριστικοί πράκτορες από τον Μάιο και μετά.

Τον Απρίλιο είχε προγραμματιστεί η άφιξη 1.500 τουριστών από το Ισραήλ, με ξεχωριστά γκρουπ, για να κάνουν τις διακοπές τους, στα ξενοδοχεία της Ηλείας και της Δυτικής Αχαϊας, όμως, προ ημερών, όλες οι πτώσεις ακυρώθηκαν.

Το ίδιο έγινε, όπως τόνισε ο κ. Γκουβίτσας και με την προγραμματισμένη άφιξη 1000 επαγγελματιών του τουρισμού και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και χώρες της Βαλτικής, που επρόκειτο να φέρει η εταιρεία TEZ Tour, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο tour operator.

Αυτοί οι άνθρωποι θα έρχονταν στην περιοχή, στο πλαίσιο προώθησης των τουριστικών ανταλλαγών με την Ελλάδα και είχαν προγραμματίσει να μείνουν για αρκετές ημέρες, στο ξενοδοχείο Grecotel μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Η συγκεκριμένη αγορά, όπως τόνισε στην «Π», ο κ. Γκουβίτσας, κινείτο ανοδικά για την φετινή τουριστική σεζόν, με ρυθμούς 17% - 20%, αλλά δυστυχώς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, γίνονται πολλές ακυρώσεις.

Ο αερολιμενάρχης δεν μπόρεσε να προβλέψει τι θα γίνει τον Μάιο. Το αεροδρόμιο έχει προγραμματίσει αφίξεις αεροσκαφών, από εταιρείες που έχουν κρατήσει χρονοθυρίδες, αλλά ακόμα δεν ξέρουν τι θα κάνουν. Μάλιστα, πολλές εταιρείες μπορεί να οδηγηθούν ακόμα και σε χρεοκοπία, όπως είπε ο κ. Γκουβίτσας λόγω της πανδημίας.

Η περιοχή μας, δυστυχώς θα δεχθεί και αυτή ένα μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της, τόνισε ο αερολιμενάρχης. Πολλά άτομα από την περιοχή, που έβρισκαν εποχιακή εργασία στο αεροδρόμιο, φέτος δεν θα ξέρουν τι να κάνουν. Πρόκειται για κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας, που απασχολούνταν στον τουρισμό, στις μεταφορές, σε επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης, σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, κ.ά. που τα τελευταία χρόνια πήγαιναν πολύ καλά, λόγω της αύξησης των εργασιών.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία τη νέα σχολική χρονιά μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.Όπως ξεκαθάρισε η υπουργός, τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν τη 1η του Σεπτέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη γυναίκα του νεκρή, μέσα στο σπίτι τους, βρήκε χθες το πρωί κάτοικος χωριού του δήμου Ήλιδας, με τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί! Η άτυχη γυναίκα, ήταν 65 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη  ημεδαπού  για κατοχή ναρκωτικώνΣυνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 65ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, έναςημεδαπός άν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Σαβάλια, από αστυνομικούς του ΤμήματοςΑσφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι ενεργώντας από κοινού μεέναν άγνωστο συνεργό του πραγματοποίησα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη γυναίκα του νεκρή, μέσα στο σπίτι τους, βρήκε χθες το πρωί κάτοικος χωριού του δήμου Ήλιδας, με τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί! Η άτυχη γυναίκα, ήταν 65 ετών και σύμφωνα με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Σαβάλια, από αστυνομικούς του ΤμήματοςΑσφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι ενεργώντας από κοινού μεέναν άγνωστο συνεργό του πραγματοποίησαν με όχημα επικίνδυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Tη Δευτέρα, 8 Ιουνίου, πέφτει φέτος η αργία του Αγίου Πνεύματος, κάτι που φέρνει αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.Για τις τράπεζες είναι επίσημη τραπεζική αργία,
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search