Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία και Ζάκυνθος στην 3η και 4η θέση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ηλεία και Ζάκυνθος βρίσκονται αντίστοιχα στην 3η και 4η θέση της λίστας των περιοχών με την μεγαλύτερη καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ στα θετικά καταχωρείται το γεγονός ότι τα τελευταία 2 εικοσιτετράωρα στην Ηλεία δεν έχει γίνει καμία νέα καταγραφή.

Στα αξιοσημείωτα – και μακάρι να παραμείνει έτι η εικόνα – το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον  Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για την «ταυτότητα» των νοσούντων και την «ακτινογραφία» του ιού στην Ελλάδα, από το σύνολο των κρουσμάτων το 54,4% είναι άνδρες, ενώ το 34,9% σχετίζεται με κάποιο ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα. Παράλληλα, το 20,8% θεωρείται σχετιζόμενο με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων κυμαίνεται στα 49 έτη, με το 45,4% να είναι ηλικίας από 40 έως 64 ετών και το 30,6% ηλικίας από 18 έως 39 ετών. Κάτω των 17 ετών είναι μόλις το 2,8% των κρουσμάτων (σ.σ. 43 άτομα), ενώ άνω των 65 ετών είναι το 21,2% (σ.σ. 320 άτομα).

Όσον αφορά τους νεκρούς, η πλειοψηφία (69,5%) είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ κάτω των 39 ετών ήταν μόλις ένας θάνατος.

Στη γεωγραφική κατανομή της διασποράς του ιού, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρατηρούνται στους νομούς Καστοριάς, Αττικής, Ηλείας, Ζακύνθου, Ξάνθης, Έβρου και Κοζάνης.

Αντίθετα, από μηδέν έως τέσσερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στους νομούς Γρεβενών, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας.

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς:

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Φώφη Γεννηματά προχώρησε σε δήλωση- παρέμβαση για όλα τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής ατζέντας όπου ασκεί αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα σχετικά με τη στήριξη της ο . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στη Σουηδία έφθασε τις 4.000, όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.Τα στοιχεία που δημο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.256 επιχειρήσεων, δικαιούχων της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, ποσό συνολικού ύψους 5.004.800 ευρώ.Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομι . . .
LIFE STYLE

Οι Aγριες Μέλισσες επέστρεψαν πιο αποκαλυπτικές από ποτέ! Ένοχα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και δημιουργούν εντάσεις στο τηλεοπτικό χωριό Διαφάνι.Aγριες Μέλισσες: Δευτέρα 25 Μα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

To Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» διοργανώνει στην Πάτρα, από τις 25 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2020, το μαραθώνιο τεχνολογίας και καινοτόμων ιδεών BOOST Hackathon, για την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επανέρχεται στο θέμα του αφορισμού της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος σε σημερινή ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο. Όπως αναφέρει αν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

            Τήν Τρίτη, 26.5.2020 τό βράδυ, μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἀποδόσεως τῆς μεγάλης ἑορτῆς τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου μας, σέ ὃλους τούς Ἱερούς Ναούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν θά τελεσθῇ Ἱερά Ἀγρυ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search