Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Κανονικά οι αιμοκαθάρσεις»-Σε ετοιμότητα η Νεφρολογική Κλινική

 «Οι αιμοκαθάρσεις γίνονται κανονικά στο Νοσοκομείο μας. Η Κλινική μας έχει λάβει εδώ και αρκετό καιρό μέτρα για την προστασία των ασθενών ώστε να μείνει αλώβητη από τον κορωνοϊό», αναφέρει στην «Γ» ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καθηγητής Δημήτρης Γούμενος.

Ο κ. Γούμενος εξηγεί πως το Νοσοκομείο έχει ήδη προμηθευτεί φορητό μηχάνημα, το οποίο έχει εγκατασταθεί, έτσι ώστε σε περίπτωση που νοσήσει από τον κορωνοϊό ασθενής που πρέπει να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση αυτό να γίνεται στην κλινική που έχει διαμορφωθεί για τους πάσχοντες. «Εκεί, θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε πάνω από 15 ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση. Έχουμε σχεδιάσει και το ενδεχόμενο εάν κριθεί επιβεβλημένο να εκκενώσουμε την μία από τις δύο Κλινικές μας, ώστε να μεταφερθούν οι πάσχοντες με κορωνοϊό στην εξωτερική μας Μονάδα, για την ασφάλεια των υπολοίπων ασθενών. Εμείς, από την πρώτη στιγμή έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες τους ασθενείς μας να φορούν μάσκα και να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προφύλαξης, ενώ τους έχουμε ενημερώσει ότι σε περίπτωση που εκδηλώσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα του ιού να μεταβούν στην ειδική ομάδα των Επειγόντων, να υποβληθούν σε έλεγχο ώστε να μην έρθουν στη Μονάδα και διασπείρουν τον ιό».

Παράλληλα, ο κ. Γούμενος επισημαίνει πως η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία έχει δώσει οδηγίες σε όλες τις μονάδες, να έχουμε πάντα έναν θάλαμο απομόνωσης και να έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για το προσωπικό.

Πηγή: gnomip.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Θεία Κοινωνία με διαφορετικό κουτάλι για κάθε πιστό. Αυτή είναι η οδηγία που έχει δοθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στους κληρικούς της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο καφετέριας στην κεντρική πλατεία του Πύργου, περίπου στις εννέα το βράδυ.Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου όπου επί τη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνεται και στον ιδιωτικό τομέα η άδεια ειδικού σκοπού και μετά την 31η Μαίου και για όσο διάστημα τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά λόγω της εκ περιτροπής λειτουργίας των τμημάτω . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι «την  Πέμπτη  28 Μαΐου 2020, απότις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ., λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξειπλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο καφετέριας στην κεντρική πλατεία του Πύργου, περίπου στις εννέα το βράδυ.Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου όπου επί της ουσίας δεν χρειάστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη, για την Πάτρα και την γύρω περιοχή. Συγκεκριμένα προβλέπεται αραιή συννεφιά, ενώ τις απογευματινές ώρες αναμένεται ασθενής βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λευκή διαμαρτυρία με καρναβαλική όμως διάθεση πραγματοποιούν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου τα πληρώματα που φιλοξενούνται για 17 ολόκληρα χρόνια στις αποθήκες του ΑΣΟ.Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι:
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search