Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η ανάρτηση του Ανδρέα Φούρα για τη μητέρα του που έμεινε ορφανή στα 3 της χρόνια λόγω ασιατικής γρίπης

Μια συγκινητική ιστορία,  με πρωταγωνίστρια τη μητέρα του και την ασιατική γρίπη που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα θέρισε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και στην Ελλάδα, διηγήθηκε στο διαδίκτυο ο Ανδρέας Φούρας.

"1918 Μάρτης .Στο χωριό μας έχουν μείνει γυναίκες παιδιά και άνδρες πάνω από τα 40.Μετά τον πόλεμο 12-13 η μετανάστευση στην Αμερική έχει ερημώσει τα Καλαβρυτοχώρια. Ο παππούς Ανδρέας Τζούδας ,ο Ζάπας μετανάστης στην Ατλάντα. Στο Μάνεσι έχουν μείνει η γιαγιά μας Χαρίκλεια το γένος Σκούρα από το Ασάνι με τις τρεις κόρες τους .Η μάννα μας η μικρότερη κόρη μόλις τριών ετών.Το χωριό ζεί μια τραγωδία. Η ασιατική γρίπη έχει χτυπήσει κάθε σπίτι. Η γιαγιά μας και τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια 5 και 4 ετών δεν τα καταφέρνουν.Μένει μόνη η μανούλα μου για 15 χρόνια μέχρι να επιστρέψει ο πατέρας της από την Αμερική.Συγχωρήστε με όμως εκείνο το πεντάρφανο κορίτσι 'εκανε στάση ζωής το ΄΄'ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό", έγραψε χαρακτηριστικά.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ολοκλήρωσε άδοξα την θητεία του στην Μπρέσια, αφού η εξωαγωνιστική συμπεριφορά του, δημιούργησε «τριγμούς» στην ομάδα. Με 19 συμμετοχές και μόλις πέντε γκολ, ο 29 . . .
LIFE STYLE

Το όνομα του Ένιο Μορικόνε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σινεμά, καθώς σημάδεψε με τις μελωδίες του, πολλές φορές άγριες και σπαραχτικές σκηνές αλλά και ξεχωριστά συγκινητικά πλά . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του ψευτογιατρού έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία αποδεικνύουν πόσο… μακριά είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του.   Η τελευταία χρονι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και σε εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν. 4670/2020, θα καταβληθούν, αυτήν την εβδομάδα, τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε από τη ζωή  ο Γιώργος Δεληγιώργης.   Υπήρξε  στέλεχος του Απόλλωνα Πατρών και εκ των ιδρυτών της Απολλωνιάδας.   Συνταξιούχος μαθηματικός, ο εκλιπών στη διάρκεια της φρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στην διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) φέρνουν οι επερχόμενες πρυτανικές εκλογές στα ανώτατα Ιδρύματα της Πάτρας.   Την παραίτησή του από την θέση Αντιπροέδρου του ΕΑΠ, για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Κοινή επιστολή απέστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, κ. Π. Μελά, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «σπιράλ», δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για το θέμα της σ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search