Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυτ. Αχαία: Σε άτυπη "καραντίνα" ο καταυλισμός των Ρομά

Ο Δήμαρχος Κάτω Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς με επιστολή του στον αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Γ. Μιχαλόπουλο, αναφέρεται σε παραβατικές συμπεριφορές και ζητά μόνιμη ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Κάτω Αχαΐα και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση με οργανωμένες επεμβάσεις για την επιβολή της τάξης .

Μάλιστα για τον περιορισμό της πανδημίας, με έκτακτη χρηματοδότηση 40 χιλιάδων ευρώ έγινε προμήθεια 4.000 σαπουνιών και 1.200 δίλιτρων χλωρίνης τα οποία μοιράστηκαν στους Ρομά της Κάτω Αχαΐας, των Σαγεϊκων και του Πείρου.

Ο δήμος έχει ζητήσει απορριμματοφόρο και 235 κάδους από το υπουργείο εσωτερικών για να καλύψει αυτές τις περιοχές με καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών ενώ χθες υπεβλήθη αίτημα για επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 250 χιλιάδων ευρώ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τσιγγάνων, ρομά και εργατών της περιοχής.

Ο δήμος δυτικής Αχαΐας μη έχοντας άλλο τρόπο να επιβάλει τη συμμόρφωση των μειονοτικών ομάδων, ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας, η οποία αν και δεν προχώρησε σε συλλήψεις, κατέστησε σαφές ότι θα το κάνει εφεξής σε όσους συμπεριφέρονται επικίνδυνα εις βάρος της δημόσιας υγείας. Από το πρωί μέχρι το βράδυ δυο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. θα κινούνται στην περιοχή ενώ  ένστολοι αναλαμβάνουν τη φύλαξη στον οικισμό.

*Με στοιχεία από εφημερίδα "Πελοπόννησος"

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Kαταγγελίες ότι η κοινότητα των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα δεν ακολουθεί τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, κάνουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι όπως εξηγούν έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, χωρίς ωστόσο να βρεθεί λύση.

Προς το παρόν αυτοκίνητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας κινούνται συχνά περιμετρικά των καταυλισμών Ρομά της Κάτω Αχαΐας και μεταδίδουν τα ηχητικά μηνύματα, καλώντας τους κατοίκους να μην απομακρύνονται από τους καταυλισμούς λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι Ρομά κυκλοφορούν κατά ομάδες και κάνουν υπαίθριες συγκεντρώσεις, χωρίς να υπακούν στις προτροπές για να περιορισμό των μετακινήσεων.

Ηλικιωμένη γυναίκα που μένει κοντά σε καταυλισμό ζητά βοήθεια καθώς όπως αναφέρει έχει απευθυνθεί επανειλημμένως στις αστυνομικές αρχές, χωρίς να βρεθεί λύση. Όπως υποστηρίζει βρίσκεται σε απόγνωση καθώς πετάνε πέτρες στο σπίτι της, ενώ η ίδια έχει κινητικά προβλήματα και μένει μόνη της στο σπίτι.

Για την κατάσταση έχει λάβει γνώση και ο δήμαρχος Κ. Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ενώ οι αστυνομικοί θέτουν συχνά το θέμα της έλλειψης προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα της κάτω Κ. Αχαΐα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με μια νέα γερμανο-κινεζική επιστημονική μελέτη, 2,6 φορές μεγαλύτερα είναι τα επίπεδα ακτινοβολίας στην επιφάνεια του φεγγαριού σε σχέση με τα αντίστοιχα στο Διεθνή Διαστη . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H ταινία «Bella» της Θέλγιας Πετράκη, ήταν η μεγάλη νικήτρια του φετινού, 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Εκτός από το Χρυσό Διόνυσο, η ταινία απέσπασε τέσσερις τιμητικ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Στα πλαίσια του νέου ετήσιου θεσμού Solidarity Days και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Καρδιάς, 29 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το «Ίδρυμα Λήδας, Ναν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο και γι αυτό δίνει και άλλο κρατικό χρήμα στα κανάλια, με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή ή τη φιλοκυβερνητική στάση», αναφέρει, σε σημερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ποια είναι τα σημάδια που θα σε κάνουν να αναγνωρίσεις μία μαύρη χήρα εξηγεί η η αραχνολόγος Μαρία Χατζάκη. Όπως λέει η ίδια, η αράχνη αυτή προκαλεί τα λεγόμενα δήγματα και υπάρχει στην Ελλάδα και αν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στρέφεται η Α ΕΛΜΕ με αφορμή έγγραφο του πρώτου, με το οποίο, όπως καταγγέλουν οι καθηγητές, καλεί τους διευθυντές και το σύλλογο διδασκόντων, σε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μία συγκινητική ανάρτηση στο facebook η Μαία Χριστίνα Χριστοπούλου που εργάζεται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, στην Πάτρα, αποχαιρέτησε την Μαρία Αγιάννη-Παντελακάκη, από το Αίγιο, που έσβησε λίγες
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search