Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Παπάς: «Επιβεβλημένη και η ενίσχυση των λογιστών»

Ο  Γεώργιος Παππάς, Οικονομολόγος, Πρόεδρος του 10ου Περ. Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος , αναφέρει ότι: 

 "Τις τελευταίες ημέρες ο καταιγισμός των κανόνων και των οδηγιών είναι μεγάλος και δεν υπάρχει ένα πλαίσιο επεξηγήσεων το οποίο να εξειδικεύει και να επιλύει τις επιμέρους περιπτώσεις.

Οι λογιστές/οικονομολόγοι καλούνται, στον ήδη επιβαρυμένο φόρτο εργασίας τους, να προσθέσουν ακόμα  περισσότερη δουλειά υλοποιώντας τα μέτρα της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις κ τους εργαζομένους. 

Σε μια χρονική περίοδο όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές ή υπολειτουργούν, οι λογιστές/οικονομολόγοι θα πρέπει μέχρι 31/03 να έχουν αποστείλει τις δηλώσεις ΦΠΑ....

Ερώτηση: πως θα γίνει αυτό όταν οι επιχειρήσεις είναι κλειστές ή υπολειτουργούν; πως θα πάρουν τα παραστατικά προς καταχώρηση οι λογιστές;δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού από τα έγγραφα;

Επιπλέον, όταν η εργασία των λογιστών/οικονομολόγων συσχετίζεται άρρηκτα με τις επιχειρήσεις κ τα φυσικά πρόσωπα, πως θα πληρωθούν για την εργασία τους; από τη ρευστότητα ποιας επιχείρησης τη στιγμή που οι απώλειες είναι σημαντικές;

 

Για τους ανωτέρω λόγους, θα πρέπει η κυβέρνηση:

1. Να δώσει άμεσα την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ σε ρευστότητα, απευθείας με μετρητά, χωρίς να εξαναγκάζει τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν σεμινάρια εκπαίδευσης, τα οποία θα επιβαρύνουν με 100 ώρες επιπλέον φόρτου εργασίας, την ήδη φορτωμένη εργασία τους.

Πολύ καλή η εκπαίδευση μεν, για καιρούς ομαλούς δε.

 

2. Με δεδομένο ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και οι επιχειρήσεις που εχουν αναστείλει τη λειτουργία τους κ δεν μπορούν να παραδώσουν στοιχεία προς καταχώρηση στους λογιστές, να παραταθεί η υποβολή δήλωσης ΦΠΑ της 31/03/2020 μέχρι την 30/04/2020, ώστε να καταχωρηθούν όλα κ ορθά τα παραστατικά."

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της κομμώτριας Ελένης Μουζενίδου, στα 52 χρόνια της. Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Κομμωτών Αχαΐας, "η οικογένεια των κομμωτών σήμερα είναι φτωχότερη! . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την άγνωστη μέχρι σήμερα δικογραφία της επίθεσης με καυστικό υγρό (παρόμοια μ' εκείνη στην Καλλιθέα εις βάρος 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου που απασχολεί το τελευταίο 15ήμερο την κο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το "χτύπημα" της ΕΛΑΣ , όπως έγραψε χθες το βράδυ το achaianews.gr.Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Περισσότερες δόσεις για την αποπληρωμή τόσο του φόρου εισοδήματος όσο και του ΕΝΦΙΑ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν επιχειρήσεις . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της κομμώτριας Ελένης Μουζενίδου, στα 52 χρόνια της. Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Κομμωτών Αχαΐας, "η οικογένεια των κομμωτών σήμερα είναι φτωχότερη!Αειμνηστη Ελένη Μουζ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έστειλε ο σύλλογος Αλισσαίων "Πείρος" ζητώντας την επανεκίνηση των δρομολογίων του Προαστιακού Πάτρας προς την Κάτω Αχαΐα. Η επιστολή έχει ως εξής:Κοινοποίηση ΟΣΕΚοιν Περιφε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη γυναίκα του νεκρή, μέσα στο σπίτι τους, βρήκε χθες το πρωί κάτοικος χωριού του δήμου Ήλιδας, με τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί! Η άτυχη γυναίκα, ήταν 65 ετών και σύμφωνα με
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search