Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Κατρίνης: Πότε θα ξεκινήσει το «Πάτρα-Πύργος» κ. Καραμανλή; Έχετε απάντηση;

 

Σε σχέση με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών όσον αφορά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα-Πύργος», ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 

«O κ. Καραμανλής δημοσίευσε χθες την προειλημμένη απόφασή του για τη διάλυση των εργολαβιών του έργου «Πάτρα-Πύργος».

Τη σχετική απόφαση είχε λάβει στις 11 Ιουλίου του 2019, όταν ανέστειλε τις προκαταβολές στους αναδόχους, ενώ την ανακοίνωσε αρκετούς μήνες αργότερα.

Αυτό που αποφεύγει να ανακοινώσει ο κ. Καραμανλής είναι, τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, αφού, αυτή τη στιγμή, το έργο είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Αν και πότε θα ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας.

Με δεδομένο ότι μπαίνουμε πλέον σε αχαρτογράφητα νερά, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, είναι σαφές ότι η χθεσινή επιλογή του κύριου Καραμανλή είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνη.

Και αυτό με δεδομένο ότι δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για την έγκριση του μοντέλου υλοποίησης (σύμβαση παραχώρησης), αλλά και τη συνέχιση χρηματοδότησης του έργου. 

Ταυτόχρονα, η επιλογή διάλυσης των εργολαβιών εικάζεται ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους αναδόχους και δικαστικές προσφυγές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος, αλλά και καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Οι πολίτες της Ηλείας περιμένουν ξεκάθαρες απαντήσεις: πότε ξεκινάει και πότε θα ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας «Πάτρα-Πύργος»;

Ο κ. Καραμανλής οφείλει να δώσει αυτές τις απαντήσεις, τις οποίες επιμελώς, εδώ και πολύ καιρό, αποφεύγει».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών, το μεσημέρι της  Δευτέρας στα διόδια του ΡίουΠρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 36 και 24 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ το οπο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Φώφη Γεννηματά προχώρησε σε δήλωση- παρέμβαση για όλα τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής ατζέντας όπου ασκεί αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα σχετικά με τη στήριξη της ο . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στη Σουηδία έφθασε τις 4.000, όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.Τα στοιχεία που δημο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.256 επιχειρήσεων, δικαιούχων της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, ποσό συνολικού ύψους 5.004.800 ευρώ.Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών, το μεσημέρι της  Δευτέρας στα διόδια του ΡίουΠρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 36 και 24 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ το οποίο είχε κατεύθυνση α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

To Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» διοργανώνει στην Πάτρα, από τις 25 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2020, το μαραθώνιο τεχνολογίας και καινοτόμων ιδεών BOOST Hackathon, για την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επανέρχεται στο θέμα του αφορισμού της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος σε σημερινή ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο. Όπως αναφέρει αν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search