Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση Καραμανλή διαλύθηκαν οι εργολαβίες του δρόμου Πατρών – Πύργου

Με απόφαση του κ. Καραμανλή διαλύθηκαν οι εργολαβίες του δρόμου Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα αυτές που αφορούσαν τα τμήματα 2, 5 , 6 και 7.

 

Με την  απόφαση αυτή  του Υπουργού ουσιαστικά τίθεται εκτός κάθε δραστηριότητα για την κατασκευή του δρόμου και προχωρά ο αρχικός σχεδιασμός του που είχε ανακοινωθεί για την παραχώρηση του συνολικού έργου πλέον στην κοινοπραξία της «Ολυμπία Οδού».

 

Πάντως ερωτηματικό για την όλη πορεία του πολύπαθου έργου παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για το αν τελικά κάνει πράξη τις «απειλές» που κατά καιρούς έχει εκτοξεύσει εναντίον του Υπουργείου, για προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

 

Μία ενέργεια, που όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει, θα θέσει εκτός χρονοδιαγράμματος κάθε προγραμματισμό για την άμεση κατασκευή του δρόμου.

 

Στη Διαύγεια οι αποφάσεις

 

Εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης του κορωνοΐου με τη χθεσινή απόφαση του το Υπουργείο υποδομών και μεταφορών προχωράει στη διάλυση όλων των συγκεκριμένων  υπογεγραμμένων εργολαβιών για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου. Όλες οι σχετικές αποφάσεις έχουν ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ από το βράδυ της Παρασκευής στο Διαύγεια και έρχεται να επικυρώσει την προηγούμενη απόφαση για διάλυση των συναφθέντων εργολαβικών συμβάσεων για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος του γενικού διευθυντή συγκοινωνιακών υποδομών».

 

Η απόφαση αυτή του υπουργού υποδομών κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή φαίνεται να είναι η συνέχεια της πρότασης του υπουργείου να δώσει το σύνολο του έργου στον αρχικό παραχωρησιούχο την Ολυμπία Οδός και απομένει βέβαια να δούμε τις απαντήσεις του υπουργού υποδομών μετά και τη χθεσινή εξέλιξη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να περάσει το έργο στην Ολυμπία Οδό.

 

Να σημειωθεί πως στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου στο υπουργείο υποδομών ο κ. Καραμανλής είχε ανακοινώσει πως έχει έρθει σε συμφωνία με την Ολυμπία Οδός για να κατασκευάσει το δρόμο Πατρών-Πύργου. Όπως είχε δηλώσει, «σήμερα μπορώ να σας ανακοινώσω ότι συμφωνήσαμε με την Ολυμπία Οδό να υλοποιήσει το έργο, το οποίο θα ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης. Η υλοποίηση συμφωνήσαμε να μην κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο ούτε ευρώ παραπάνω από όσο προβλεπόταν στις 8 εργολαβίες. Όμως τώρα εξασφαλίζεται η ολοκλήρωση του και επιπλέον με τη λύση αυτή η επίβλεψη του έργου γίνεται από ανεξάρτητο μηχανικό, εξασφαλίζεται η εγγύηση της κατασκευής και απαλλάσσεται το δημόσιο το κόστος λειτουργίας και συντήρησης έως το 2040».

 

Πηγη: patrisnews.com

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Θα βρει την πόλη μπροστά του σύσσωμη", εκτίμησε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος της δημοτικής αρχής Πελετίδη, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Πάτρα με σκοπό να παρουσιά . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Μια μεγάλη διπλά τυφλή και τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ, η πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα, που εξέτασε κατά πόσο η υδροξυχλωροκίνη αποτρέπει την Covid-19 (όχι αν θεραπεύει . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πέρυσι, από την άνοιξη ως το φθινόπωρο διάβαζα σαν μανιακή… Πάνω στο γραφείο υπήρχαν τέσσερεις τόμοι και, όποτε ξέκλεβα λίγο χρόνο από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου, έπεφτα με τα μ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα της Alco για τον ΙΣΑ έδειξε ότι 1 στους 3 Έλληνες δεν ανησυχεί πλέον για τον κορονοϊό, με το 83% να συμφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης. Η αποδοχή της πολιτικής που ακολουθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Θα βρει την πόλη μπροστά του σύσσωμη", εκτίμησε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος της δημοτικής αρχής Πελετίδη, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Πάτρα με σκοπό να παρουσιάσει την πρόταση του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας στις 16 Ιουνίου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ. Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ έχει ως εξής: "Τις τελευταίες εβδομάδες τα ΜΜΕ συστηματικά πλέκουν το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Τετάρτης, ένας 85χρονος από το Περιστέρι δήμου Ήλιδας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το τρακτέρ που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του σε αγροτικό δρόμο για
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search