Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τμήμα Ιατρικής Πάτρας: Η αλήθεια για το βίντεο που κυκλοφορεί

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος με επιστολές τους διαψεύδουν το υλικό που κυκλοφορεί διαδικτυακά και φέρει καθηγήτρια του Τμήματος να βρίζει και να μιλάει ανάρμοστα στους φοιτητές στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΜΕΝΟΣ

Η ανακοίνωση του προέδρου του Ιατρικού Τμήματος καθηγητή Δημητρίου Γούμενου έχει ως εξής:

«Σας πληροφορούμε ότι, χθες, Τρίτη 24 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του μαθήματος της απαρτιωμένης διδασκαλίας στο Αιμοποιητικό με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κάποιοι φοιτητές ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν ή ότι δεν είχαν εικόνα.

Ο διδάσκων του μαθήματος, Καθηγητής κ. Ανάργυρος Συμεωνίδης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια νέα διαδικασία και ότι όλοι οι συμμετέχοντες καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Στη συνέχεια οι φοιτητές έλαβαν την υπόσχεση ότι θα διερευνηθεί αν θα μπορούσε το συγκεκριμένο μάθημα να πραγματοποιηθεί ξανά και να βιντεοσκοπηθεί, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλοι να το παρακολουθήσουν. Κατόπιν, οι φοιτητές ενημερώθηκαν ότι ακολουθεί δεκάλεπτο διάλειμμα.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ακούγεται η φωνή μιας φοιτήτριας, η οποία έχει ξεχάσει ανοικτό το μικρόφωνό της, και η οποία, προφανώς απευθυνόμενη σε άτομο που βρίσκεται μαζί της, μιλάει με υβριστικό λόγο αναφερόμενη στους φοιτητές που είχαν κάνει νωρίτερα σχόλια σχετικά με τον ήχο και την εικόνα. Το θέμα έγινε ευρέως γνωστό, καθώς το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε στο ΥouTube, προφανώς από κάποιον από τους συμμετέχοντες, ο οποίος και βιντεοσκόπησε την παράδοση του μαθήματος. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία βιντεοσκόπησης ή μαγνητοφώνησης των διαλέξεων χωρίς την έγκριση του διδάσκοντος δεν είναι νόμιμη και ενδεχομένως επισύρει κυρώσεις.

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζει τη λύπη του και καταδικάζει το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος που καλλιεργείται στο Τμήμα και προσβάλλει τους συμμετέχοντες στην εν λόγω εκπαιδευτική διαδικασία.

Θα ακολουθήσει η διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού από τα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου Πατρών».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Νωρίτερα ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Σχετικά με χθεσινό περιστατικό και το βίντεο που έχει δημοσιευθεί μετά το πέρας Διάλεξης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, θα θέλαμε ως Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, να ξεκαθαρίσουμε ότι η υβριστική φρασεολογία δεν προέρχεται από την Διδάσκουσα του εν λόγω μαθήματος και δεν απευθύνεται σε αυτή και σε κανένα άλλο μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματός Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ακαδημαϊκού περιβάλλον του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελεί πεδίο θετικής παρέμβασης και δημιουργικής δράσης. Είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων σε κλίμα συνεργατικού διαλόγου, είναι πεδίο ελεύθερης αναζήτησης, παραγωγής της γνώσης της Ιατρικής Επιστήμης και τέτοια περιστατικά δεν έχουν χώρο σε αυτό. Μέλη ΔΕΠ και φοιτητές αποτελούμε μια ακαδημαϊκή οικογένεια, από την οποία αποφοιτούν κάθε χρόνο νέοι Επιστήμονες, με χαρακτηριστικά επιστημονικής αρτιότητας και κριτικής σκέψης.

Την ώρα που η χώρα μας, όπως και όλος ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια πανδημία για την οποία απαιτείται ομοψυχία και αλληλεγγύη, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι για κάποιους, το εν λόγω βίντεο, αποτέλεσε ευκαιρία διασποράς και αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων με σκοπό τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος του Τμήματός μας».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search