Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυναμικό ραντεβού στο Βουπράσιο- Συγκέντρωση για την αιματοβαμμένη Πατρών- Πύργου

Η «καρμανιόλα» της Πατρών – Πύργου… ενώνει αυτή τη φορά, όχι μόνο τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, αλλά και την Μεσσηνία και τα νησιά του Ιονίου πελάγους, κυρίως τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλιά. Έτσι, με αφορμή την κινητοποίηση που προγραμματίζεται την προσεχή Τετάρτη από φορείς της Ηλείας, ο ένας μετά τον άλλο και πολλοί φορείς των γύρω περιοχών, εκφράζουν την συμπαράστασή τους ή ακόμα και την πρόθεσή τους να μετάσχουν στην κινητοποίηση. Το κεντρικό σύνθημα των πολιτών της νοτιοδυτικής Ελλάδας, όπως εκφράζονται μέσα από τους τοπικούς φορείς, είναι ένα: Δεν υπάρχει άλλη ανοχή και υπομονή για τον πιο επικίνδυνο δρόμο της Ελλάδας! Έτσι, υπό την «ομπρέλα» της κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, στα όρια Αχαΐας – Ηλείας (κόμβος Βουπρασίου), αλλά και γενική απεργία στο νομό Ηλείας, τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν ήδη ανακοινώσει συνδικαλιστικοί φορείς και εργατικά κέντρα, σύλλογοι εκπαιδευτικών και εμπόρων, αλλά και πολλοί άλλοι.

Αυξάνονται καθημερινά οι δηλώσεις συμμετοχής στην προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη κινητοποίηση που διοργανώνεται από το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος, στον κόμβο Βουπρασίου στις 12 το μεσημέρι. Μετά το ψήφισμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου, ανάλογες κινήσεις αναμένονται και από το νησί της Κεφαλονιάς καθώς, από την Μεσσηνία καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ: ΟΔΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Από τους κορυφαίους συμπαραστάτες του διεκδικητικού οργάνου είναι ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός που έχει δηλώσει πολλάκις σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου πρέπει να συνεχιστεί… Σύμμαχος στην κινητοποίηση από πλευράς εκκλησίας είναι και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος που με επιστολή του τον περασμένο Ιανουάριο –προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλή- χαρακτήριζε τον υπάρχοντα δρόμο Πάτρα – Πύργος ως… οδό θανάτου…

«Χαρακτηριστικό τῆς καταστάσεως ἡ ὁποία ἐπικρατεῖ στό συγκεκριμένο δρόμο, εἶναι ἡ ὀνομασία πού τοῦ ἒχει δοθῆ ἀπό πολλούς, «ὁδός θανάτου». Κάνετε ὃ,τι εἶναι δυνατόν, ὣστε νά μή θρηνήσωμε ἂλλα θύματα καί νά μή προστεθοῦν ἂλλοι ἀνάπηροι στίς ἑκατοντάδες τῶν προηγουμένων. Ὁ δρόμος αὐτός εἶναι ἂκρως ἐπικίνδυνος.

Τό γράμμα μου αὐτό γράφτηκε ὡς χρέος πατρικό, στή μνήμη τῶν δύο Ἐκπαιδευτικῶν, οἱ ὁποῖοι ἂφησαν τήν τελευταία τους πνοή στήν ὁδό Πατρῶν-Πύργου, ἀλλά καί στήν μνήμη ὃσων ἒβαψαν μέ τό αἷμα τους, αὐτό τό δρόμο ἐπί τόσα ἒτη. Ἡ Πάτρα εἶναι ἡ τρίτη πόλις τῆς Ἑλλάδος, ἒχει τό τρίτο λιμάνι, εἶναι πόλις πού ὂχι μόνο τήν ἐπισκέπτονται πλήθη ἀνθρώπων, Ἑλλήνων καί ἂλλων, ἀλλά καί δι’ αὐτῆς κατευθύνονται, διά τῆς ὁδοῦ Πατρῶν-Πύργου, στήν Ἠλεία, (ἡ ὁποία ἒχει ἐπίσης μεγάλο ἱστορικό ἐνδιαφέρον), Μεσσηνία, νησιά Ἰονίου κ.λ.π. Μέ τήν πίστη καί ὂχι ἁπλῶς μέ τήν ἐλπίδα, ὃτι θά εἰσακουσθοῦν οἱ ἐκκλήσεις καί παρακλήσεις μας γιά τό συγκεκριμένο θέμα, Σᾶς ἀσπάζομαι ἐν Κυρίῳ, εὐχόμενος ὑγιεία καί εὐλογία παρά Θεοῦ, στήν ἐπιτέλεση τοῦ πολυευθύνου ἒργου Σας»… αναφερόταν, μεταξύ άλλων στην επιστολή του κ. Χρυσόστομου…

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Εξ άλλου και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας συνυπέγραψε τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία «είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η μόνη λύση για την αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος της Ηλείας είναι η ενότητα και η μεταξύ μας συνεννόηση. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθούμε αφήνοντας στην άκρη τις κομματικές ταμπέλες και τα προσωπικά οφέλη». Υπέρ της άμεσης υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου τάσσεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, που αποφάσισε –επίσης- τη συμμετοχή του με αντιπροσωπεία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 26η Φεβρουαρίου 2020.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηλείας με απόφαση του (29/01/2020), να πρωτοστατεί και να συμμετέχει στις πρωτοβουλίες που έχουν σαν στόχο την κατασκευή του δρόμου Πατρών – Πύργου. Αντίστοιχα, σε ανακοίνωσή της η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11π.μ. ως τη λήξη του ωραρίου, ενώ έχει δρομολογήσει και λεωφορείο για τη μετάβαση στο σημείο της συγκέντρωσης. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 11.15 π.μ. από το κάτω μέρος της πλατείας Τριών Συμμάχων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το δημοτικό συμβούλιο στη Ζάκυνθο, ενώνει τη «φωνή» του με την φωνή των τοπικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας και σε ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την αντίθεσή του στην αναστολή υλοποίησης, του ζωτικής σημασίας έργου του νέου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου από τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή. Με την απόφασή του αυτή καταδικάζει τους κατοίκους της Ζακύνθου και της Δυτικής Πελοποννήσου να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ένα δρόμο καρμανιόλα που στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε 30 συνανθρώπους μας. Ο οδικός άξονας Πατρών – Πύργου χρησιμοποιείται από το σύνολο των ζακυνθινών που ταξιδεύουν οδικά εκτός νησιού. Αλλά και από το σύνολο των επισκεπτών που φθάνουν ακτοπλοϊκά στη Ζάκυνθο και ξεπερνούν τις 200.000 το χρόνο. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αυτοκινητόδρομο κρίσιμο για την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι κυριολεκτικά ακατανόητο γιατί ένα τόσο σημαντικό έργο, που είναι ήδη χρηματοδοτημένο σε 300 εκατομμύρια από ευρωπαϊκούς πόρους (άρα δεν θα μπουν διόδια) και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης με ήδη υπογεγραμμένες τις 5 από τις 8 εργολαβίες και με έναρξη εργασιών, πρέπει να σταματήσει; Γιατί να δοθεί με ανάθεση στην «Ολυμπία Οδό»; Γιατί πρέπει να μπουν διόδια και στην Πατρών – Πύργου; Ενώνουμε τη φωνή μας με τη διαμαρτυρία των δήμων και των φορέων της περιφέρειας και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Συμβουλίου Αιρετών στις 26 Φλεβάρη με αποστολή αντιπροσωπείας στην κινητοποίηση και κλείσιμο του δήμου την ίδια μέρα».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
Image
Image

Search