Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αξιοποίηση της Βιβλιοθήκης της Στέγης Γραμμάτων

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων περιοχής Πατρών και τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» διοργανώνουν καινοτόμο βιωματικό σεμινάριο - εργαστήριο εκπαιδευτικών με θέμα:  «Αξιοποίηση της Βιβλιοθήκης της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» στην εκπαιδευτική διαδικασία», το οποίο θα υλοποιηθεί με τη μεθοδολογία του «World Cafe», την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 5.30-8.30 μ.μ., στο χώρο της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς». 

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων τη φετινή χρονιά ή γενικότερα ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεματική και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο.

Σκοπός του εργαστήριου είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με τη βιβλιοθήκη του ποιητή που υπάρχει στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» και η ανάδειξη τρόπων αξιοποίησής της στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότεροι στόχοι είναι:

• Η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη μεθοδολογία του World Cafe,  μιας μεθόδου διεξαγωγής βιωματικού εργαστηρίου σε ομάδες εργασίας, που συνιστά καινοτόμο προσέγγιση ανάδειξης και συγκέντρωσης της συλλογικής γνώσης μέσα από διαδικασίες ενεργητικής ακρόασης και ουσιαστικού διαλόγου.

• Η ανάδειξη της ολιστικής φιλοσοφίας του World Cafe, ως δημιουργικής διαδικασίας για τη διευκόλυνση της συνεργασίας, του διαλόγου και της ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών για τη δημιουργία ζωντανής συζήτησης και δράσης, με θεματική την αξιοποίηση της βιβλιοθήκης του ποιητή.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπάρχουν θεσμοί προορισμένοι να ελέγχουν τη διαχείριση της εξουσίας – η Βουλή, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (ΣτΕ), η δημοσιογραφία. Βουλή και δημοσιογραφία έχουν παραιτηθεί (μα . . .
LIFE STYLE

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Κιμούλης στη Σεμίνα Διγενή και το Έθνος με αφορμή την παράσταση Το παγκάκι, στην οποία πρωταγωνιστεί. Ο επιτυχημένος ηθοποιός . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Η χοληστερίνη είναι ένας δείκτης στο αίμα μας που πρέπει να παρακολουθούμε τακτικά διότι σε περίπτωση που βρίσκεται ανεβασμένα επίπεδα μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα υγεί . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Κατά τις 7.20 το απόγευμα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, και κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.Το τουρκικό σκάφος βρίσκεται ακόμα στα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2020, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα Καλάβρυτα από τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού. Οι καταστηματάρχ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search