Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους για το ασφαλιστικό- Απεργία την Τρίτη - Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Στους δρόμους κατεβαίνουν εργαζόμενοι, επαγγελματίες και συνταξιούχοι την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της γενικής απεργίας και συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 10.30 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου «η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κάποια “ποσοστά αναπλήρωσης”. Αφορά την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τις συντάξεις, τα εμβόλια των παιδιών, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.

Το απαράδεκτο νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης στη λογική του συστήματος Πινοτσέτ.

Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια καθυστέρησαν την εφαρμογή του. Οι δικαστικές προσφυγές χιλιάδων συνταξιούχων έρχονται με το νόμο της ΝΔ να ενταφιαστούν. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.

Με τον νέο Νόμο:

1.Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους

2.Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ

3.Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη

4.Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ

5.Εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%

6.Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της “εθνικής σύνταξης”

7.Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης για το 90% των συνταξιούχων

8.Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία (80 δις)».

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Εξ άλλου το «παρών» στη συγκέντρωση για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης θα δώσουν και οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Πάτρας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή όλους, απαιτώντας την επαναφορά των συντάξεων στα προ της κρίσης επίπεδα, την καταβολή των αναδρομικών, 13η και 14η σύνταξη και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

ΟΙ ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ

Και η Συντεχνία Αρτοποιιών Πάτρας καλεί στη συγκέντρωση τα μέλη της. «Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση ώστε να έχουμε

μια σημαντική παρουσία, για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων και των

μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Απορρίπτουμε τα μέτρα, αντιδρούμε και διαμαρτυρόμαστε. Πρέπει να διαφυλάξουμε τα επαγγελματικά μας συμφέροντα και τα κοινωνικά μας δικαιώματα», αναφέρει ανακοίνωση.

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

Τέλος, ανακοίνωση για τη συμμετοχή τους στην απεργία εξέδωσε και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, διεκδικώντας κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, να μην ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, επαναφορά των ρυθμίσεων του Ν.3075/02 για τους εκπαιδευτικούς, μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών, που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ολοκλήρωσε άδοξα την θητεία του στην Μπρέσια, αφού η εξωαγωνιστική συμπεριφορά του, δημιούργησε «τριγμούς» στην ομάδα. Με 19 συμμετοχές και μόλις πέντε γκολ, ο 29 . . .
LIFE STYLE

Το όνομα του Ένιο Μορικόνε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σινεμά, καθώς σημάδεψε με τις μελωδίες του, πολλές φορές άγριες και σπαραχτικές σκηνές αλλά και ξεχωριστά συγκινητικά πλά . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του ψευτογιατρού έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία αποδεικνύουν πόσο… μακριά είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του.   Η τελευταία χρονι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και σε εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν. 4670/2020, θα καταβληθούν, αυτήν την εβδομάδα, τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε από τη ζωή  ο Γιώργος Δεληγιώργης.   Υπήρξε  στέλεχος του Απόλλωνα Πατρών και εκ των ιδρυτών της Απολλωνιάδας.   Συνταξιούχος μαθηματικός, ο εκλιπών στη διάρκεια της φρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στην διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) φέρνουν οι επερχόμενες πρυτανικές εκλογές στα ανώτατα Ιδρύματα της Πάτρας.   Την παραίτησή του από την θέση Αντιπροέδρου του ΕΑΠ, για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Κοινή επιστολή απέστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, κ. Π. Μελά, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «σπιράλ», δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για το θέμα της σ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search