Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Απεργία για δασκάλους και νηπιαγωγούς την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

ΤΡΙΤΗ 18 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά τις περικοπές που ψήφισε στον Κρατικό Προϋπολογισμό  ύψους 220 εκ. ευρώ στις συντάξεις για το 2020, όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά τον θωρακίζει περισσότερο, παγιώνοντας έτσι τις μνημονιακές περικοπές όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων.

Mε το προτεινόμενο νομοσχέδιο:

Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον Ν.4336/15 (τρίτο μνημόνιο).

Η Επικουρική Ασφάλιση και το Εφάπαξ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ και ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο Κατρούγκαλου με τους «τρεις πυλώνες», δηλαδή και την ιδιωτική ασφάλιση.

Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για την επαναφορά της 13ης και της 14ης  σύνταξης, που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους της περιόδου 2010-2012.

Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.

Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για μείωση των ορίων ηλικίας τους

Ειδικότερα για την εκπαίδευση, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για επαναφορά των ειδικών συνταξιοδοτικών διατάξεων του Ν.3075/02. 

Διεκδικούμε και Αγωνιζόμαστε για:

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.

Να μην ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου–14ου μισθού. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας ή στα 58 (για άνδρες) και στα 55 (για γυναίκες).

Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.

Να εμποδίσουμε την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.

Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Επαναφορά των ρυθμίσεων του Ν.3075/02 για τους εκπαιδευτικούς.

Την άμεση εφαρμογή των αμετάκλητων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, 2287 και 2288/15 (αποκατάσταση στα δεδομένα του 2012 πριν τις περικοπές των αντισυνταγματικών νόμων 4051/12 και 4093/12 και επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων).

Την άμεση εφαρμογή των 244/2017 και 32/2018 αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την παράνομη επιβολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και την επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν από την 1/1/2017 κι έπειτα

Μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών, που έχει ανάγκη η εκπαίδευση

Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Παλαρμάς

Ο Πρόεδρος

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με τα άμαξια τα έβαλαν άγνωστοι νεαροί στην Πάτρα μετά το τέλος της κινητοποίησης που έγινε στο κέντρο το απόγευμα της Τετάρτης.   Οι άγνωστοι έσπασαν ένα αυτοκίνητο που ήταν στα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αυτοπειθαρχία συνέστησαν όσοι συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στη χώ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού στον τομέα της Υγείας.   Αναλυτικά: Ειδικότερα μ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

  Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας σήμερα να επιβεβαιώνουν το πρώτο κρούσμα εντός ελληνικής επικράτειας. Στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με τα άμαξια τα έβαλαν άγνωστοι νεαροί στην Πάτρα μετά το τέλος της κινητοποίησης που έγινε στο κέντρο το απόγευμα της Τετάρτης.   Οι άγνωστοι έσπασαν ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Τεταμένο ήταν το κλίμα στο κέντρο της Πάτρας , καθώς οργανώθηκε πορεία  μετά τη χθεσινή εισβολή της Αστυνομίας στην πρώην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα.   Οι πορείες στο κέντρο της Πάτρας ήταν δύο.  Η μια ήταν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας από πλημμυρικά φαινόμενα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχει ανάγκη πρόσκαιρης επούλωσης των πολύχρονων ανοικτ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search