Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας - "Η κυβέρνηση δείχνει και στην υγεία την εμπάθεια της για τον νομό"

Ο  ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής: "Με ιδιαίτερη θλίψη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε, ελέγχοντας τον οριστικό πίνακα προκήρυξης των μονίμων θέσεων ιατρών ΕΣΥ, την εσκεμμένη απαξίωση των νοσοκομείων του νομού Αχαΐας. Η κυβέρνηση, παραμένοντας πιστή στην ολομέτωπη επίθεση και τιμωρία της Αχαΐας, μετά την κατάργηση της νομικής σχολής, την ανατροπή του σχεδιασμού για την έλευση του τραίνου, την παραπομπή στις καλένδες της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Πατρών –Πύργου, προχώρησε στην επίθεση στα δημόσια νοσοκομεία της Αχαΐας η οποία, πρέπει να σημειωθεί ότι, είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα από την οποία αφαιρέθηκαν θέσεις.

Η προκήρυξη αφορά σε συνολικά μόνο 40 νέες θέσεις μονίμων ιατρών ΕΣΥ σε όλη την χώρα, αφού οι υπόλοιπες 907 είχαν εγκριθεί και προκηρυχθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2019 και καθυστέρησαν, με συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, έτσι ώστε να υλοποιηθούν το νωρίτερο το 2021.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ενώ σε επίπεδο υγειονομικής περιφέρειας δόθηκαν έστω 14 νέες θέσεις ( από 150 το 2019 τώρα γίνονται 164), στην Αχαΐα έγινε αδιανόητη περικοπή και από τις 33 θέσεις, που είχαν προκηρυχθεί το 2019, τώρα δίνονται μόνο 23.

Το τραγικότερο όμως όλων είναι ότι αφαιρέθηκαν θέσεις κρίσιμες και αναγκαίες όπως 2 θέσεις στην μονάδα εντατικής θεραπείας και μία θέση στη μονάδα νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, η παιδοψυχιατρική του Καραμανδανείου και 7 από τις 12 θέσεις, που είχαν προκηρυχθεί το 2019, για το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, όπως στην μοναδική κλινική πλαστικής χειρουργικής στη δυτική Ελλάδα, στην ορθοπεδική και στα εργαστηριακά τμήματα της ακτινολογίας και της πυρηνικής ιατρικής.

Καλούμε τον λαό της πόλης μας και τους φορείς να αντιδράσουν και να απαιτήσουν την αποκατάσταση των αδικιών. Καλούμε τους Βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας να πάρουν θέση, διαφορετικά θα πρέπει να απολογηθούν γιατί αφήνουν τα νοσοκομεία της Αχαΐας σε συνειδητή παρακμή. Μήπως ο απώτερος στόχος τους είναι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων της Αχαΐας σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως και στην Κομοτηνή";

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με τα άμαξια τα έβαλαν άγνωστοι νεαροί στην Πάτρα μετά το τέλος της κινητοποίησης που έγινε στο κέντρο το απόγευμα της Τετάρτης.   Οι άγνωστοι έσπασαν ένα αυτοκίνητο που ήταν στα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αυτοπειθαρχία συνέστησαν όσοι συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στη χώ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού στον τομέα της Υγείας.   Αναλυτικά: Ειδικότερα μ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

  Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας σήμερα να επιβεβαιώνουν το πρώτο κρούσμα εντός ελληνικής επικράτειας. Στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με τα άμαξια τα έβαλαν άγνωστοι νεαροί στην Πάτρα μετά το τέλος της κινητοποίησης που έγινε στο κέντρο το απόγευμα της Τετάρτης.   Οι άγνωστοι έσπασαν ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Τεταμένο ήταν το κλίμα στο κέντρο της Πάτρας , καθώς οργανώθηκε πορεία  μετά τη χθεσινή εισβολή της Αστυνομίας στην πρώην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα.   Οι πορείες στο κέντρο της Πάτρας ήταν δύο.  Η μια ήταν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας από πλημμυρικά φαινόμενα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχει ανάγκη πρόσκαιρης επούλωσης των πολύχρονων ανοικτ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search