Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας - "Η κυβέρνηση δείχνει και στην υγεία την εμπάθεια της για τον νομό"

Ο  ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής: "Με ιδιαίτερη θλίψη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε, ελέγχοντας τον οριστικό πίνακα προκήρυξης των μονίμων θέσεων ιατρών ΕΣΥ, την εσκεμμένη απαξίωση των νοσοκομείων του νομού Αχαΐας. Η κυβέρνηση, παραμένοντας πιστή στην ολομέτωπη επίθεση και τιμωρία της Αχαΐας, μετά την κατάργηση της νομικής σχολής, την ανατροπή του σχεδιασμού για την έλευση του τραίνου, την παραπομπή στις καλένδες της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Πατρών –Πύργου, προχώρησε στην επίθεση στα δημόσια νοσοκομεία της Αχαΐας η οποία, πρέπει να σημειωθεί ότι, είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα από την οποία αφαιρέθηκαν θέσεις.

Η προκήρυξη αφορά σε συνολικά μόνο 40 νέες θέσεις μονίμων ιατρών ΕΣΥ σε όλη την χώρα, αφού οι υπόλοιπες 907 είχαν εγκριθεί και προκηρυχθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2019 και καθυστέρησαν, με συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, έτσι ώστε να υλοποιηθούν το νωρίτερο το 2021.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ενώ σε επίπεδο υγειονομικής περιφέρειας δόθηκαν έστω 14 νέες θέσεις ( από 150 το 2019 τώρα γίνονται 164), στην Αχαΐα έγινε αδιανόητη περικοπή και από τις 33 θέσεις, που είχαν προκηρυχθεί το 2019, τώρα δίνονται μόνο 23.

Το τραγικότερο όμως όλων είναι ότι αφαιρέθηκαν θέσεις κρίσιμες και αναγκαίες όπως 2 θέσεις στην μονάδα εντατικής θεραπείας και μία θέση στη μονάδα νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, η παιδοψυχιατρική του Καραμανδανείου και 7 από τις 12 θέσεις, που είχαν προκηρυχθεί το 2019, για το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, όπως στην μοναδική κλινική πλαστικής χειρουργικής στη δυτική Ελλάδα, στην ορθοπεδική και στα εργαστηριακά τμήματα της ακτινολογίας και της πυρηνικής ιατρικής.

Καλούμε τον λαό της πόλης μας και τους φορείς να αντιδράσουν και να απαιτήσουν την αποκατάσταση των αδικιών. Καλούμε τους Βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας να πάρουν θέση, διαφορετικά θα πρέπει να απολογηθούν γιατί αφήνουν τα νοσοκομεία της Αχαΐας σε συνειδητή παρακμή. Μήπως ο απώτερος στόχος τους είναι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων της Αχαΐας σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως και στην Κομοτηνή";

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Πέμπτη στις 16 Ιουλίου ξεκινούν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο, που φτάνει έως και τα 534 ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε στην ηλεκτρονική πλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών για την προχθεσινή ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Ελληνος Στρατιώτου στην Πάτρα. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Ο στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ξέρουμε να τιμάμε την ιστορία μας με απόλυτο σεβασμό στη συλλογική μας μνήμη, στις ευαισθησίες των Ελλήνων, στη θρησκευτική μας παράδοση και στη . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι ώρες για έναν άτυχο άνδρα από τα Ψαχνά Ευβοίας, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης δέχθηκε άγρια επίθεση από μανιασμένο πίτμπουλ την ώρα που κοιμόταν στο σπ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Ο στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ξέρουμε να τιμάμε την ιστορία μας με απόλυτο σεβασμό στη συλλογική μας μνήμη, στις ευαισθησίες των Ελλήνων, στη θρησκευτική μας παράδοση και στην πολιτιστική μας κλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων, διοργανώνουν μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Ιούλη στις 9 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου και πορεία μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρίου.Αιτήμα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύ πένθος για τον γνωστό Πατρινό επιχειρηματία Γιώργο Κοτοπούλη, καθώς έφυγε από τη ζωή η πολυαγαπημένη του μητέρα Γιοβάνα. Η εκλιπούσα είχε διατελέσει διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών στο Δήμο Πατ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search