Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σήμα κινδύνου για τη σχολική βία

Ενα ακόμα σήμα κινδύνου εκπέμπει η σχολική κοινότητα μέσα από το πρόσφατο νέο κρούσμα βίας σε ΕΠΑΛ της Πάτρας.

Διότι εκτός του τι ακριβώς συνέβη και τι εξέλιξη θα υπάρξει για το περιστατικό ξυλοδαρμού και σοβαρού τραυματισμού 16χρονου από 19χρονο συμμαθητή του, σε ΕΠΑΛ της Πάτρας, το ενδιαφέρον επεκτείνεται και στο ποια μέτρα χρειάζεται να ληφθούν ώστε να μην εξελίσσονται συμβάντα του είδους στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος.

Ο 16χρονος μαθητής και τραυματίας, που υπεβλήθη σε επέμβαση στη γνάθο στην οποία τοποθετήθηκαν τρεις λάμες, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όμως το τραύμα του είναι αρκετά σοβαρό και απαιτείται προσοχή.

Το παιδί τρέφεται με καλαμάκι και για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τις ιατρικές οδηγίες. Μάλιστα οι γιατροί συνέστησαν κατ' οίκον ανάπαυση και καθημερινή φροντίδα του σημείου τραυματισμού. Οπως ήδη έγινε γνωστό, ο 16χρονος επιθυμεί το θέμα να μην προσπεραστεί αλλά να φθάσει ως το τέρμα ώστε να δικαιωθεί ηθικά για αυτό που υπέστη.

Οπως έγραψε η «ΠτΔ», ο 19χρονος θύτης αποχώρησε από το σχολείο μετά το περιστατικό. Κάτι που επιβεβαίωσε στην «Π» ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, γνωστοποιώντας, όμως, ότι ο μαθητής κλήθηκε και εμφανίστηκε, την περασμένη Πέμπτη μαζί με τη μητέρα του στους καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου, για να δώσει εξηγήσεις.

Οπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, οι δύο μαθητές συζητούσαν μαζί με άλλους στο διάλλειμα για «ανούσιο» θέμα, έως ότου διαφώνησαν. Και όπως ήδη είναι γνωστό, ο 16χρονος απάντησε με απλή ύβρη και ο 19χρονος «ανταπάντησε» με γροθιά, σπάζοντας τη γνάθο του σε τρία σημεία.

Την ερχόμενη Παρασκευή, αφού βάσει νόμου προβλέπεται πενθήμερη εξέταση τέτοιου περιστατικού, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της διεύθυνσης του ΕΠΑΛ για τη μορφή και τον βαθμό τιμωρίας του μαθητή - υπευθύνου της επίθεσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, βέβαια, προβλέπεται ακόμα και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, κάτι, που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη μπει στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των καθηγητών, (χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι αυτή θα είναι και η τελική τιμωρία).

πηγή: Πελοπόνησσος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Για τον σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την ανάπλαση του κολυμβητηρίου της Αγυιάς και του περιβάλλοντος χώρου, ενημερώθηκαν σήμερα Τρίτ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 H ημέρα που όλοι οι Πατρινοί περιμένουν φτάνει. Λόγω του ξεχωριστού χαρακτήρα που έχει στην Πάτρα η Αποκριά, η Tσικνοπέμπτη αποτελεί μια ιδιαίτερη ολοήμερη πάνδημη γιορτή που μετα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα μέλη της προανακριτικής έφτασαν στην ΓΑΔΑ αλλά ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν εμφανίστηκε ποτέ.   Την βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» προκειμένου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων περιοχής Π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Για τον σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την ανάπλαση του κολυμβητηρίου της Αγυιάς και του περιβάλλοντος χώρου, ενημερώθηκαν σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 202
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων περιοχής Πατρών και τη Στέγη Γ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Oλοκληρώθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι η πρώτη φάση του Θεματικού Πάρκου, όπου εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 360 μαθητές Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυν
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search