Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το δικαστήριο της Πάτρας τους καταδίκασε σε 177 χρόνια φυλακή ... θα εκτίσουν τα 8!

Σωρευτικές ποινές σοκ επιβλήθηκαν την Τρίτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε έξι άτομα που καταδικάστηκαν για μεταφορά μεταναστών με ιστιοφόρο στον Πατραϊκό, το Σεπτέμβριο του 2018.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές 177 ετών στους κατηγορούμενους, ωστόσο εκτιτέα θα είναι  μόνο  τα 8 χρόνια για κάθε έναν από τους έξι.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οι εμπλεκόμενοι δεν ήταν οι πραγματικοί εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης μεταφοράς μεταναστών αλλά κάποιοι… φουκαράδες που συμμετείχαν στη μεταφορά έναντι μικρής αμοιβής για λόγους βιοπορισμού.

Έτσι η αρχική κατηγορία μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα οπου οι ποινές φυλάκισης δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 8 χρόνια.

Στην υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν τέσσερις Ουκρανοί που είχαν έρθει με ιστιοπλοϊκό στην Ελλάδα  κατ’ εντολή των αρχηγών του κυκλώματος για να παραλάβουν από την παραλία Καλαμακίου Παλιοβούνας στην Αιτωλοακαρνανία, συνολικά 56 μετανάστες μεταξύ των οποίων και 8 παιδιά.

Στο εδώλιο κάθισαν ένας Έλληνας ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου που μετέφερε με το λεωφορείο του τους μετανάστες στη Γαυρολίμνη και ένα ακόμη άτομο Αραβικής καταγωγής  που είχε ρόλο προπομπού με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τέσσερις Ουκρανούς για παράνομη μεταφορά 56 μεταναστών κατά συναυτουργία, από κοινού και κατά συρροή αλλά με την επιβαρυντική περίσταση της διακινδύνευσης της ζωής τους αφού τους μετέφεραν με το ιστιοφόρο.

*πηγή Πελοπόννησος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Το δρόμο προς τη Βουλή έχει πάρει η νομοθετική ρύθμιση που θα σβήνει τις φωτιές που άναψαν σε χιλιάδες συνταξιούχους τα ραβασάκια που έλαβαν με τους φόρους για τα αδήλωτα αναδρομικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το όνομα του Πατρινού Εύζωνα Σπύρου Θωμά, δόθηκε σε αίθουσα της Προεδρικής Φρουράς, ως ένδειξη τιμής στον 24χρονο, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, όταν «έσβησε» μέσα στον . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαβρύτων αναφέρει: Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι πρόεδροι και εκλεχτά μέλη των διοικητικών συμβουλίων, Το πολιτιστικό απόθεμα της Επαρχίας Καλαβρύτων, ως δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόσταση των προτάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κυρίως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το όνομα του Πατρινού Εύζωνα Σπύρου Θωμά, δόθηκε σε αίθουσα της Προεδρικής Φρουράς, ως ένδειξη τιμής στον 24χρονο, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, όταν «έσβησε» μέσα στον θάλαμο της Προεδρική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αγωνία αναμένει η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας στα χέρια του ανακριτή. Σύμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην Περιμετρική Πατρών και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση των καλυμμάτων των φρεατίων στο ρεύμα προς Πύργο μεταξύ των κόμβων Πάτρας-Κ1 (Χ.Θ. 205,150) κ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search