Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το δικαστήριο της Πάτρας τους καταδίκασε σε 177 χρόνια φυλακή ... θα εκτίσουν τα 8!

Σωρευτικές ποινές σοκ επιβλήθηκαν την Τρίτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε έξι άτομα που καταδικάστηκαν για μεταφορά μεταναστών με ιστιοφόρο στον Πατραϊκό, το Σεπτέμβριο του 2018.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές 177 ετών στους κατηγορούμενους, ωστόσο εκτιτέα θα είναι  μόνο  τα 8 χρόνια για κάθε έναν από τους έξι.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οι εμπλεκόμενοι δεν ήταν οι πραγματικοί εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης μεταφοράς μεταναστών αλλά κάποιοι… φουκαράδες που συμμετείχαν στη μεταφορά έναντι μικρής αμοιβής για λόγους βιοπορισμού.

Έτσι η αρχική κατηγορία μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα οπου οι ποινές φυλάκισης δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 8 χρόνια.

Στην υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν τέσσερις Ουκρανοί που είχαν έρθει με ιστιοπλοϊκό στην Ελλάδα  κατ’ εντολή των αρχηγών του κυκλώματος για να παραλάβουν από την παραλία Καλαμακίου Παλιοβούνας στην Αιτωλοακαρνανία, συνολικά 56 μετανάστες μεταξύ των οποίων και 8 παιδιά.

Στο εδώλιο κάθισαν ένας Έλληνας ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου που μετέφερε με το λεωφορείο του τους μετανάστες στη Γαυρολίμνη και ένα ακόμη άτομο Αραβικής καταγωγής  που είχε ρόλο προπομπού με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τέσσερις Ουκρανούς για παράνομη μεταφορά 56 μεταναστών κατά συναυτουργία, από κοινού και κατά συρροή αλλά με την επιβαρυντική περίσταση της διακινδύνευσης της ζωής τους αφού τους μετέφεραν με το ιστιοφόρο.

*πηγή Πελοπόννησος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με μια νέα γερμανο-κινεζική επιστημονική μελέτη, 2,6 φορές μεγαλύτερα είναι τα επίπεδα ακτινοβολίας στην επιφάνεια του φεγγαριού σε σχέση με τα αντίστοιχα στο Διεθνή Διαστη . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H ταινία «Bella» της Θέλγιας Πετράκη, ήταν η μεγάλη νικήτρια του φετινού, 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Εκτός από το Χρυσό Διόνυσο, η ταινία απέσπασε τέσσερις τιμητικ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Στα πλαίσια του νέου ετήσιου θεσμού Solidarity Days και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Καρδιάς, 29 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το «Ίδρυμα Λήδας, Ναν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο και γι αυτό δίνει και άλλο κρατικό χρήμα στα κανάλια, με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή ή τη φιλοκυβερνητική στάση», αναφέρει, σε σημερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ποια είναι τα σημάδια που θα σε κάνουν να αναγνωρίσεις μία μαύρη χήρα εξηγεί η η αραχνολόγος Μαρία Χατζάκη. Όπως λέει η ίδια, η αράχνη αυτή προκαλεί τα λεγόμενα δήγματα και υπάρχει στην Ελλάδα και αν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στρέφεται η Α ΕΛΜΕ με αφορμή έγγραφο του πρώτου, με το οποίο, όπως καταγγέλουν οι καθηγητές, καλεί τους διευθυντές και το σύλλογο διδασκόντων, σε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μία συγκινητική ανάρτηση στο facebook η Μαία Χριστίνα Χριστοπούλου που εργάζεται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, στην Πάτρα, αποχαιρέτησε την Μαρία Αγιάννη-Παντελακάκη, από το Αίγιο, που έσβησε λίγες
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search