Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πατρέων: Ειδική εκδήλωση για την συγκέντρωση χαρτιού

 Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, ενημέρωσε σήμερα εκπροσώπους των δημοσίων υπηρεσιών και των τραπεζών της Πάτρας, για την συγκέντρωση έντυπου χαρτιού προς ανακύκλωση, κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αγορά Αργύρη.

 

Στην εισήγησή του ο κ. Ασπράγκαθος, μεταξύ άλλων, σημείωσε:  

 

«Η βασική κατεύθυνση του Δήμου για την διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικά για την ανακύκλωση είναι η διαλογή στην πηγή. Με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού μπορεί να μειωθεί δραστικά ο όγκος των απορριμμάτων που αποτίθεται στον ΧΥΤΑ και να προστατεύεται το περιβάλλον με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τον δημότη. Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πρώτων υλών.

 

Στην Ελλάδα πρακτικά γίνεται ανακύκλωση μόνο συσκευασιών στους μπλε κάδους, με ευθύνη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τους Δήμους. Τα ποσοστά ανακύκλωσης συσκευασιών είναι πολύ μικρά σε όλη την Ελλάδα και είναι ανάγκη αυτό το σύστημα ανακύκλωσης απορριμμάτων να αλλάξει. Εμείς διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση για την διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, για να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης με βάση το σχεδιασμό μας.

 

Θα ήθελα να τονίσω ότι τώρα συνεχίζουμε την συλλογή συσκευασιών στους μπλε κάδους και καλούμε όλους τους δημότες, τους καταστηματάρχες, τους επαγγελματίες να ρίχνουν αποκλειστικά συσκευασίες γιατί το υπόλειμμα είναι πολύ μεγάλο.

 

Από τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε, το έντυπο χαρτί και το χαρτόνι κατέχουν την πρώτη θέση στα ανακτώμενα υλικά με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα. Η ομάδα ανακύκλωσης έχει προετοιμάσει τις διαδικασίες για την ανακύκλωση έντυπο χαρτιού και αρχίζουμε την σταδιακή εφαρμογή του. Τοποθετήσαμε περί τους 90 κίτρινους κάδους γι έντυπο χαρτί κοντά σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες και σας καλέσαμε σήμερα για να σας ενημερώσουμε για τις διαδικασίες και στηριζόμαστε στην συνεχή συνεργασία για την επιτυχία του σχεδίου μας. Η θέση των κίτρινων κάδων σε χάρτη και με τις αντίστοιχες διευθύνσεις έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

 

Πέραν των υπηρεσιών και τραπεζών καλούμε όλους τους δημότες να ρίχνουν μόνο έντυπο χαρτί στους κάδους με κίτρινο καπάκι.

 

Έχουμε ετοιμάσει υλικό ενημέρωσης που θα το παραλάβετε στο τέλος της ενημερωτικής εκδήλωσης. Όπως θα δείτε στο φυλλάδιο και στην αφίσα παρουσιάζονται τα είδη του χαρτιού που συλλέγουμε στους κίτρινους κάδους.

 

Είναι ανάγκη να υπάρχει συνεργασία με τους εκπροσώπους των δημόσιων υπηρεσιών όσον αφορά στην κατάσταση των αντίστοιχων κάδων, τον βαθμό πλήρωσής τους, γιατί αυτό θα βοηθήσει στην βέλτιστη αποκομιδή».  

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του προκατόχου του Χρ. Νικολάου - ο οποίος προ ημερών πρότεινε τον συμβολικό κλείσιμο της ΝΕΟ Πατρών-Πύργου (την Τρίτη) από τους Δήμους Πατρέων, Δυτ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αφήνει, με σημερινή ανακοίνωσή του, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή τα πρόσφατα κ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με ανώτατη διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα είναι έτοιμη να μετάσχει σε οποιαδήποτε αποστολή επιτήρησης του εμπάργκο και της εκεχειρίας αποφασιστεί από το Συμβο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανάστατοι είναι οι γονείς και οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων καθώς εντόπισαν σε σχολικό γεύμα μία κατσαρίδα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cityface.gr, γονέας ανήρτη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του προκατόχου του Χρ. Νικολάου - ο οποίος προ ημερών πρότεινε τον συμβολικό κλείσιμο της ΝΕΟ Πατρών-Πύργου (την Τρίτη) από τους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Ηλείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία της Πάτρας, η είδηση του θανάτου, του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κόζη. Ο εκλιπών, δραστηριοποιήθηκε για πολλές δεκαετίες στο χώρο της εστιάσης, διατηρώντας πασίγνωστα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναφέρεται:  Αγαπητοί συνάδελφοι, η κυβέρνηση  με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή, προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίω
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search