Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτεκνοι Αχαΐας: Διαμαρτυρία για τα πρόσφατα μέτρα κοινωνικών παροχών της Κυβέρνησης

Την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Γονεών τριών παιδιών Νομού Αχαΐας, που αποτυπώνεται σε δημόσια ανακοίνωση, έχουν προκαλέσει τα κυβερντητικά μέτρα των κοινωικών παροχών καθώς και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Το Δ.Σ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ μας ,έχοντας υπόψη τα αρνητικά για τις τρίτεκνες οικογένειες μέτρα κοινωνικής πολιτικής, που πρόσφατα ψήφισε η Κυβέρνηση ,αλλά και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών επ΄ αυτών, θέλει δημόσια να επισημάνει:                                                                                                                                    

1. Την μέχρι τώρα κραυγαλέα απουσία  ιδεών και προτάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης για την ανάταξη του οξύτατου   δημογραφικού προβλήματος της χώρας . Το πολυδιαφημιζόμενο επίδομα κατά τη γέννηση  παιδιού δεν  φέρνει αποτελέσματα προς ανάσχεση της δημογραφικής κατρακύλας της χώρας!. Άλλωστε το μέτρο ίσχυε μέχρι πρόσφατα και καταργήθηκε  ως αναποτελε-σματικό.

2. Τον αποκλεισμό όλων των τρίτεκνων οικογενειών  από την καταβολή του κοιν. μερίσματος, ακόμα και των φτωχότερων εξ αυτών, αλλά και εκείνων με   άνεργα μέλη. Πρόκειται για κυβ. επιλογή ,που αποπνέει κοιν. αναλγησία.  Την ίδια στιγμή ,όμως,με διάταξη στο φορολ. νόμο απαλλάσσει λίγες πλούσιες πολύ-τεκνες οικογένειες από το «φόρο πολυτελείας» λόγω κατοχής αυτοκίνητου  πάνω από 2000cc. Για τις πολυάριθμες  τρίτεκνες  φτωχές οικογένειες  δεν υπήρξε ευαισθησία!! Λυπούμαστε ,ειλικρινά.

3. Ο Υπουργός  που δήλωνε σήμερα σε τηλ. εκπομπή με κατηγορηματικότητα για το αλάθητο των επιλογών τους ,ότι «βεβαίως οι τρίτεκνοι αποκλείονται από το κοινωνικό μέρισμα, αφού δεν είναι πολύτεκνοι», δείχνει να μην  έχει καταλάβει ακόμα σε ποια κοινωνία και σε ποια εποχή ζει! Δεν ξέρει , ότι η φτώχια είναι ακό-μα εδώ και ταλαιπωρεί πολλές εκ των τρίτεκνων οικογενειών και ,προφανώς, δεν ξέρει τι σημαίνει φτώχια!!

4.Η πολυδιαφημιζόμενη ανταπόκριση της κυβέρνησης σε αιτήματα μιας μικρής και ραγδαία συρρικνώμενης κοιν. ομάδας είναι ένα παλιό πολιτικό τέχνασμα κατασκευής φιλολαϊκού προφίλ με ελάχιστο οικονομικό κόστος!

Μ΄αυτές της επιλογές της η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει αντιληφθεί, ότι η αντιμετώπιση ή έστω η άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας δεν μπορεί παρά να αγγίξει πρωτίστως τη μεγάλη κοιν. ομάδα των τρίτεκνων οικογενειών, οι οποίες σήμερα είναι και εκ των πραγμάτων  ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ.

Θέλουμε να το δηλώσουμε ευθαρσώς. Σήμερα ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ σημαίνει ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                          Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

 

                          Α.Αποστολόπουλος                            Γ. Κιατίπη                                

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη συμμετοχή του στο YFSF μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης. Ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της απόφασής του . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική παράσταση «Οδύσσεια ή μια δικαιολογία» σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσάκωνα που έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο σε νέους όσο και σε μεγάλους, απόψε Δευτέρα 20/1 και α . . .
LIFE STYLE

Η Ελένη Μενεγάκη δεν κρύβει τη μεγάλη αδυναμία που έχει στην πεθερά της, Λιλίκα Παντζοπούλου. Η Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε το ταξίδι που μόλις ακύρωσε λόγω μποφόρΟι δυο γυναίκες κατά . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για την ακρόαση χορωδών, οι οποίοι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη βράδυ ώρα 10.00. ... Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης περνάει το κατώφλι του πολεμικού μετώπου στο οποίο μετατρέπεται σε κάθε εφημερία του το Τμήμα Επειγόντων Περισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στις 7.30 το πρωί σε Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία για έναν άνδρα που επέβαινε σε λευκό αυτοκίνητο και έβαζε φωτιά σε καρναβαλικούς μπάστακες. Πρώτα χτύπησε στο Δημαρχείο. Έβαλε φωτιά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του προκατόχου του Χρ. Νικολάου - ο οποίος προ ημερών πρότεινε τον συμβολικό κλείσιμο της ΝΕΟ Πατρών-Πύργου (την Τρίτη) από τους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Ηλείας
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search