Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτεκνοι Αχαΐας: Διαμαρτυρία για τα πρόσφατα μέτρα κοινωνικών παροχών της Κυβέρνησης

Την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Γονεών τριών παιδιών Νομού Αχαΐας, που αποτυπώνεται σε δημόσια ανακοίνωση, έχουν προκαλέσει τα κυβερντητικά μέτρα των κοινωικών παροχών καθώς και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Το Δ.Σ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ μας ,έχοντας υπόψη τα αρνητικά για τις τρίτεκνες οικογένειες μέτρα κοινωνικής πολιτικής, που πρόσφατα ψήφισε η Κυβέρνηση ,αλλά και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών επ΄ αυτών, θέλει δημόσια να επισημάνει:                                                                                                                                    

1. Την μέχρι τώρα κραυγαλέα απουσία  ιδεών και προτάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης για την ανάταξη του οξύτατου   δημογραφικού προβλήματος της χώρας . Το πολυδιαφημιζόμενο επίδομα κατά τη γέννηση  παιδιού δεν  φέρνει αποτελέσματα προς ανάσχεση της δημογραφικής κατρακύλας της χώρας!. Άλλωστε το μέτρο ίσχυε μέχρι πρόσφατα και καταργήθηκε  ως αναποτελε-σματικό.

2. Τον αποκλεισμό όλων των τρίτεκνων οικογενειών  από την καταβολή του κοιν. μερίσματος, ακόμα και των φτωχότερων εξ αυτών, αλλά και εκείνων με   άνεργα μέλη. Πρόκειται για κυβ. επιλογή ,που αποπνέει κοιν. αναλγησία.  Την ίδια στιγμή ,όμως,με διάταξη στο φορολ. νόμο απαλλάσσει λίγες πλούσιες πολύ-τεκνες οικογένειες από το «φόρο πολυτελείας» λόγω κατοχής αυτοκίνητου  πάνω από 2000cc. Για τις πολυάριθμες  τρίτεκνες  φτωχές οικογένειες  δεν υπήρξε ευαισθησία!! Λυπούμαστε ,ειλικρινά.

3. Ο Υπουργός  που δήλωνε σήμερα σε τηλ. εκπομπή με κατηγορηματικότητα για το αλάθητο των επιλογών τους ,ότι «βεβαίως οι τρίτεκνοι αποκλείονται από το κοινωνικό μέρισμα, αφού δεν είναι πολύτεκνοι», δείχνει να μην  έχει καταλάβει ακόμα σε ποια κοινωνία και σε ποια εποχή ζει! Δεν ξέρει , ότι η φτώχια είναι ακό-μα εδώ και ταλαιπωρεί πολλές εκ των τρίτεκνων οικογενειών και ,προφανώς, δεν ξέρει τι σημαίνει φτώχια!!

4.Η πολυδιαφημιζόμενη ανταπόκριση της κυβέρνησης σε αιτήματα μιας μικρής και ραγδαία συρρικνώμενης κοιν. ομάδας είναι ένα παλιό πολιτικό τέχνασμα κατασκευής φιλολαϊκού προφίλ με ελάχιστο οικονομικό κόστος!

Μ΄αυτές της επιλογές της η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει αντιληφθεί, ότι η αντιμετώπιση ή έστω η άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας δεν μπορεί παρά να αγγίξει πρωτίστως τη μεγάλη κοιν. ομάδα των τρίτεκνων οικογενειών, οι οποίες σήμερα είναι και εκ των πραγμάτων  ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ.

Θέλουμε να το δηλώσουμε ευθαρσώς. Σήμερα ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ σημαίνει ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                          Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

 

                          Α.Αποστολόπουλος                            Γ. Κιατίπη                                

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Μικτό κλιμάκιο της ΑΑΔΕ από την Αττική βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ψαθόπουργο κάνοντας ελέγχους σε καταστηματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της παραλιακής.Σύμφωνα με πληρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η φρεγάτα του ΠΝ Λήμνος (F451) φέρεται να συγκρούστηκε με μια φρεγάτα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Kemal_Reis (F247) συνοδεύοντας το τουρκικό ερευνητ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπάρχουν θεσμοί προορισμένοι να ελέγχουν τη διαχείριση της εξουσίας – η Βουλή, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (ΣτΕ), η δημοσιογραφία. Βουλή και δημοσιογραφία έχουν παραιτηθεί (μα . . .
LIFE STYLE

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Κιμούλης στη Σεμίνα Διγενή και το Έθνος με αφορμή την παράσταση Το παγκάκι, στην οποία πρωταγωνιστεί. Ο επιτυχημένος ηθοποιός . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Μικτό κλιμάκιο της ΑΑΔΕ από την Αττική βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ψαθόπουργο κάνοντας ελέγχους σε καταστηματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της παραλιακής.Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2020, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επί
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search