Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Φ. Ζαΐμης στη διεθνή έκθεση FOCUS

 

Στην διεθνή έκθεση FOCUS στο Λονδίνο συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2019. Συγκεκριμένα, η ΠΔΕ ήταν παρούσα στο περίπτερο του ΕΚΟΜΕ, προκειμένου να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματά της. Με την μεγάλη ποικιλία μοναδικών τοπίων, ιδιαίτερης πολιτιστικής και γεωμορφολογικής σημασίας που διαθέτει, αποτελεί ιδανικό μέρος για γυρίσματα διεθνών ταινιών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη και το στέλεχος της ΠΔΕ Αικατερίνη Ζησιμοπούλου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τις ξένες εταιρίες για τα κίνητρα που έχουν όταν επιλέγουν την Ελλάδα για οπτικοακουστικές παραγωγές.

Η έκθεση FOCUS:THE MEETING PLACE FOR INTERNATIONAL PRODUCTIONS, είναι μία διεθνής συνάντηση που συγκέντρωσε πάνω από 250 εκθέτες από περισσότερες από 80 χώρες ανά τον κόσμο. Το πρόγραμμα της έκθεσης για το 2019 συμπεριέλαβε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παρουσιάσεων, συζητήσεων, master classes, workshops και εκδηλώσεων.

Εκπρόσωποι εταιριών παραγωγής στο χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της διαφήμισης, του animation και των ψηφιακών παιχνιδιών συμμετείχαν με 150 και πλέον παρουσιάσεις στο διήμερο πρόγραμμα της έκθεσης. Επίσης να σημειωθεί ότι στην έκθεση ανακοινώθηκε πρόγραμμα φορολογικής απαλλαγής σε ποσοστό 30% (Tax Relief) πέραν του cash rebate (επιδότησης).

Με την ευκαιρία της έκθεσης, ο κ. Ζαΐμης πραγματοποίησε στο Λονδίνο συναντήσεις εργασίας για θέματα αναπτυξιακά με τον επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Γεράσιμο Λάζαρη και με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου στην οποία υπάγονται οι μεγαλύτερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες που τις προέτρεψε να προτιμήσουν την ΠΔΕ σε πιθανές παράκτιες επενδύσεις τους. Διαβεβαίωσε πως θα βρουν πολύτιμο σύμμαχο τη νέα Περιφερειακή Αρχή καθώς βασικός της στόχος είναι η διευκόλυνση των επενδύσεων και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση τονίζεται: Το τελευταίο διάστημα αρκετές περιοχές του Δήμου Πατρέων είναι αντιμέτωπες με το πρόβλημα της λειψυδρίας. Ξεχνούν βέβαια οι δημότες της Πάτρας, ότι το νερό . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, τα ελληνοτουρκικά αλλά και τον κορονοϊό και την εισροή πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης μιλά σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», ο υφυπουργ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με αντί – Navtex, την οποία εξέδωσε ο σταθμός Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού απαντάει η Αθήνα, στην προκλητική αναγγελία της Άγκυρας περί σεισμογραφική . . .
LIFE STYLE

Όσα δηλώνει τόσο η Έρρικα Πρεζεράκου όσο και ο θεράπων ιατρός της.Για το σοβαρό ατύχημα που της συνέβη, πριν λίγες ώρες, μίλησε η Έρρικα Πρεζεράκου στη Σάσα Σταμάτη και την εφημερί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκτροπή αυτοκινήτου σημειώθηκε νωρίτερα κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στην Παλιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος των Αραχωβιτίκων. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που πα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρό μήνυμα προς όσους σκέφτονται παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, να διοργανώσουν εν κρυπτώ πανηγύρια ακόμα και υπαίθρια γλέντια, στέλνει με δήλωσή του μέσω της «Σ» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search