Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Φ. Ζαΐμης στη διεθνή έκθεση FOCUS

 

Στην διεθνή έκθεση FOCUS στο Λονδίνο συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2019. Συγκεκριμένα, η ΠΔΕ ήταν παρούσα στο περίπτερο του ΕΚΟΜΕ, προκειμένου να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματά της. Με την μεγάλη ποικιλία μοναδικών τοπίων, ιδιαίτερης πολιτιστικής και γεωμορφολογικής σημασίας που διαθέτει, αποτελεί ιδανικό μέρος για γυρίσματα διεθνών ταινιών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη και το στέλεχος της ΠΔΕ Αικατερίνη Ζησιμοπούλου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τις ξένες εταιρίες για τα κίνητρα που έχουν όταν επιλέγουν την Ελλάδα για οπτικοακουστικές παραγωγές.

Η έκθεση FOCUS:THE MEETING PLACE FOR INTERNATIONAL PRODUCTIONS, είναι μία διεθνής συνάντηση που συγκέντρωσε πάνω από 250 εκθέτες από περισσότερες από 80 χώρες ανά τον κόσμο. Το πρόγραμμα της έκθεσης για το 2019 συμπεριέλαβε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παρουσιάσεων, συζητήσεων, master classes, workshops και εκδηλώσεων.

Εκπρόσωποι εταιριών παραγωγής στο χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της διαφήμισης, του animation και των ψηφιακών παιχνιδιών συμμετείχαν με 150 και πλέον παρουσιάσεις στο διήμερο πρόγραμμα της έκθεσης. Επίσης να σημειωθεί ότι στην έκθεση ανακοινώθηκε πρόγραμμα φορολογικής απαλλαγής σε ποσοστό 30% (Tax Relief) πέραν του cash rebate (επιδότησης).

Με την ευκαιρία της έκθεσης, ο κ. Ζαΐμης πραγματοποίησε στο Λονδίνο συναντήσεις εργασίας για θέματα αναπτυξιακά με τον επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Γεράσιμο Λάζαρη και με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου στην οποία υπάγονται οι μεγαλύτερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες που τις προέτρεψε να προτιμήσουν την ΠΔΕ σε πιθανές παράκτιες επενδύσεις τους. Διαβεβαίωσε πως θα βρουν πολύτιμο σύμμαχο τη νέα Περιφερειακή Αρχή καθώς βασικός της στόχος είναι η διευκόλυνση των επενδύσεων και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χαμηλά ποσοστά ανεκτικότητας και αποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στην χώρα μας έχουν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας και των γειτονικών περιφερειών, σύμφωνα μ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή . . .
ΕΛΛΑΔΑ

 Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών που χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες και κάρτες αναλήψεων η Δικαιοσύνη δικαίωσε 76χρόνη συνταξιούχο, η οποία είχε πέσει θύμα επιτήδειου, κρίνοντ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  «Σαφάρι» για οδηγούς δικύκλων που δεν φορούν προστατευτικό κράνος οργάνωσε από 13 έως 19 Ιανουαρίου η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Σήμερα, μετά από πολύ καιρό, ακούσαμε καλές ειδήσεις και λάβαμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Υπουργό Υποδομών. Τον ευχαριστούμε. Όπως τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση λεωφορείου της αστικής συγκοινωνίας με ένα ΙΧ,σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε στο κέντρο της Πάτρας, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Αράτου, συγκρούστηκε ένα όχημα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό ανακοινώνεται η λειτουργία του Υπνωτηρίου για την φιλοξενία Αστέγων από αύριο Τετάρτη 22/01/2020 έως και την Κυριακή 26/01/2020 λόγω επικράτησης χαμηλώ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search