Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι προτάσεις του ΣΚΕΑΝΑ για το Πατρινό Καρναβάλι !

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ "Τι καρναβάλι θέλουμε;" έχοντας μεγάλη συμμετοχή από τον χώρο της εστίασης, τους καρναβαλιστές, αλλά και από εκπροσώπους φορέων.  Ωστόσο, μέσα από όλα όσα ακούστηκαν τόσο από τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, όσο και από τους καρναβαλιστές που έδωσαν το παρών, το συμπέρασμα που θα μπορούσε να εξάγει κανείς είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ένα καλύτερο καρναβάλι και ζητούνται οι τρόποι για την αναβάθμιση - ανανέωση του. 

Ζητούμενο για τους καρναβαλιστές που μίλησαν είναι η προετοιμασία μακριάς διαρκείας για κάθε διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, καθώς αυτή θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα, τόσο από πλευράς καρναβαλικών ομάδων, όσο και από πλευράς Καρναβαλικού Οργανισμού, αλλά και τα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης πάντως στάθηκαν στην προσπάθεια που θα πρέπει να κάνει η πόλη και ο δήμος για την αρτιότερη οργάνωση του θεσμού, καθώς όπως ειπώθηκε είναι ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες καινοτόμες ιδέες, αλλά και φαντασία για την υποστήριξη και την αναβάθμιση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Λόγος έγινε από πλευράς του Καρναβαλικού Κομιτάτου για την ανάγκη μιας πιο τεχνοκρατικής αντίληψης στην διοργάνωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ τονίστηκε από όλους τους παρευρισκομένους η θετική προοπτική που ανοίγεται με τη δημιουργία του καρναβαλικού πάρκου στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Mεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν ήταν:

* Μόνιμα καρναβαλικά στοιχεία στην Πάτρα αθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου

* Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο όλο το τελευταίο τετραήμερο.

* Καρναβαλικές εκδηλώσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

* Μετατροπή του πεζοδρομίου της Μαιζώνος σε οδό τύπου… hall of fame με Ελληνες καλλιτέχνες.

Καταθέτουν τις προτάσεις σε μορφή ψηφίσματος

"Αυτό που κρατάμε ως παρανομαστή της ημερίδας και της συζήτησης που έγινε, είναι ότι υπάρχει πλέον η διάθεση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για συνεργασία, μέσα από τη κατάθεση προτάσεων, με στόχο ένα καλύτερο καρναβάλι.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα το σώμα της ημερίδας θα καταθέσει όλες τις προτάσεις που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της ημερίδας (μίλησαν συνολικά 20 άτομα), σε μορφή ψηφίσματος, στους αρμόδιους του Καρναβαλικού Οργανισμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το παρών έδωσε η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή που μίλησε για το πλεονέκτημα της Πάτρας και της μοναδικότητας του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τους Α. Φίλια και Αργ. Αγγελόπουλο, εκ μέρους των Ν. Φαρμάκη και Χ. Μπονάνου. Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο Θανάσης Κούστας ως επιμελητηριακό στέλεχος.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δρόμο προς τη φυλακή έδειξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 48χρονο που καταδικάστηκε τελεσίδικα επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά και εξύβρισε μία νεαρή γυναίκα, μέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search