Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ανεργία πνίγει την Δυτική Ελλάδα

 Σταθερά στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά, με σχεδόν 70.000 καταγεγραμμένους ανέργους που αναζητούν εργασία, είναι και φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

 

Συγκεκριμένα, η Δυτική Ελλάδα, βρίσκεται στην τρίτη θέση πανελλαδικά, ως προς την ποσοστιαία κατανομή των ανέργων με 7,63%, και 70.721 καταγεγραμμένους ανέργους, που αναζητούν εργασία.

 

Ως προς τον συνολικό αριθμό των μακροχρόνια ανέργων, με διάρκεια ανεργίας μεγαλύτερη ή ίση των 12 μηνών, η Δυτική Ελλάδα κρατάει δυστυχώς τα πρωτεία σε όλη την χώρα, αφού είχε μια σταθερή διακύμανση μεταξύ 41.000 και 42.000 ατόμων, όλους τους μήνες του 2018, ανάλογα με την εποχή, αριθμός που παραμένει ακόμα και σήμερα σταθερός. Μάλιστα, η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, είχε το μεγαλύτερο ποσοστό μακροχρόνια ανέργων ανά μήνα, καταγράφοντας ακόμα και τιμές 65,07% τον Μάιο του 2018.

 

Ο αριθμός αυτός δεν άλλαξε ούτε τον Οκτώβριο του 2019, γεγονός που δείχνει ότι το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή, είναι μόνιμο και δομικό. Συγκεκριμένα, στον ΟΑΕΔ έχουν καταγραφεί 41.398 μακροχρόνια άνεργοι, άνω των 12 μηνών. Οι άνεργοι κάτω των 12 μηνών, ανέρχονται σε 28.125. ∆ηλαδή, στην Δυτική Ελλάδα, τον περασμένο Οκτώβριο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν συνολικά 69.523 άτομα, αριθμός που φέρνει την περιοχή για μια ακόμα χρονιά, στην τρίτη θέση πανελλαδικά, μετά την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.

 

Το πιο τραγικό είναι ότι, η Δυτική Ελλάδα, είναι πρώτη πανελλαδικά και ως προς την υψηλότερη διάρκεια παραμονής στην ανεργία, με 34,3 μήνες αναμονής. Αυτό σημαίνει ότι, κάποιο άτομο που θα απολυθεί, θα χρειαστεί να περιμένει περίπου 3 χρόνια, για να ξαναμπεί στην αγορά εργασίας.

 

Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύεται από την επεξεργασία των δεδομένων του ΟΑΕΔ, είναι ότι πάνω από τους μισούς ανέργους στη Δυτική Ελλάδα που αναζητούν εργασία, είναι άτομα που βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία (30 – 44 ετών 26.114 άνεργοι και 45 – 55 ετών 16.557 άνεργοι).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη διαφορά για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα δίνει μια νέα δημοσκόπηση της Metron . . .
LIFE STYLE

Αποφασισμένος να «μονομαχήσει» με τον τραπεζίτη και να κερδίσει ήταν ο Παντελής από τη Φολέγανδρο που βρέθηκε στο πλατό του Deal. Ο νεαρός διατηρεί καφέ-μπαρ στην περιοχή του Παγκρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποπιήθηκε η συγκέντρωση των καρναβαλιστών για τη «Στέγη Για Το Καρναβάλι», το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας  Τα πληρώματα του ΑΣΟ ακολουθώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από το θάνατο του 18χρονου Νίκου Μοίραλη που έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο δυστύχημα. Βγήκε με το ποδήλατο για μια βόλτα, αλλά στη γωνία της Πατρώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποπιήθηκε η συγκέντρωση των καρναβαλιστών για τη «Στέγη Για Το Καρναβάλι», το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας  Τα πληρώματα του ΑΣΟ ακολουθώντας τη δική τους φω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από το θάνατο του 18χρονου Νίκου Μοίραλη που έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο δυστύχημα. Βγήκε με το ποδήλατο για μια βόλτα, αλλά στη γωνία της Πατρών Κλάους με την Γλαύ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κινητικότητα του πληθυσμού μετά το άνοιγμα σχολείων, εστίασης και μετακινήσεων, σύμφωνα με την δεύτερη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19, που αφορά το διάστημα 20-27
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search