Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ανεργία πνίγει την Δυτική Ελλάδα

 Σταθερά στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά, με σχεδόν 70.000 καταγεγραμμένους ανέργους που αναζητούν εργασία, είναι και φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

 

Συγκεκριμένα, η Δυτική Ελλάδα, βρίσκεται στην τρίτη θέση πανελλαδικά, ως προς την ποσοστιαία κατανομή των ανέργων με 7,63%, και 70.721 καταγεγραμμένους ανέργους, που αναζητούν εργασία.

 

Ως προς τον συνολικό αριθμό των μακροχρόνια ανέργων, με διάρκεια ανεργίας μεγαλύτερη ή ίση των 12 μηνών, η Δυτική Ελλάδα κρατάει δυστυχώς τα πρωτεία σε όλη την χώρα, αφού είχε μια σταθερή διακύμανση μεταξύ 41.000 και 42.000 ατόμων, όλους τους μήνες του 2018, ανάλογα με την εποχή, αριθμός που παραμένει ακόμα και σήμερα σταθερός. Μάλιστα, η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, είχε το μεγαλύτερο ποσοστό μακροχρόνια ανέργων ανά μήνα, καταγράφοντας ακόμα και τιμές 65,07% τον Μάιο του 2018.

 

Ο αριθμός αυτός δεν άλλαξε ούτε τον Οκτώβριο του 2019, γεγονός που δείχνει ότι το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή, είναι μόνιμο και δομικό. Συγκεκριμένα, στον ΟΑΕΔ έχουν καταγραφεί 41.398 μακροχρόνια άνεργοι, άνω των 12 μηνών. Οι άνεργοι κάτω των 12 μηνών, ανέρχονται σε 28.125. ∆ηλαδή, στην Δυτική Ελλάδα, τον περασμένο Οκτώβριο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν συνολικά 69.523 άτομα, αριθμός που φέρνει την περιοχή για μια ακόμα χρονιά, στην τρίτη θέση πανελλαδικά, μετά την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.

 

Το πιο τραγικό είναι ότι, η Δυτική Ελλάδα, είναι πρώτη πανελλαδικά και ως προς την υψηλότερη διάρκεια παραμονής στην ανεργία, με 34,3 μήνες αναμονής. Αυτό σημαίνει ότι, κάποιο άτομο που θα απολυθεί, θα χρειαστεί να περιμένει περίπου 3 χρόνια, για να ξαναμπεί στην αγορά εργασίας.

 

Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύεται από την επεξεργασία των δεδομένων του ΟΑΕΔ, είναι ότι πάνω από τους μισούς ανέργους στη Δυτική Ελλάδα που αναζητούν εργασία, είναι άτομα που βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία (30 – 44 ετών 26.114 άνεργοι και 45 – 55 ετών 16.557 άνεργοι).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την απαγόρευση του καπνίσματος ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Michigan - Ann Arbor Παναγιώτης Γ. Παπαλάμπρος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχαν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα επέφερε η πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην ευρεία δημοσιοποίηση των 14 ανοικτών προγραμμάτων απασχόλησης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και για την ενίσχυση των δράσεών της, προσκαλεί τον Haig Yazdjian, τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ικανοποιητική συμμετοχή εκθετών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου 2019 το 11o Φεστιβάλ Μελιού με σπάν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Michigan - Ann Arbor Παναγιώτης Γ. Παπαλάμπρος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, την Τετάρτη, 1
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και για την ενίσχυση των δράσεών της, προσκαλεί τον Haig Yazdjian, τη Ναταλία Κωτσάνη κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ικανοποιητική συμμετοχή εκθετών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου 2019 το 11o Φεστιβάλ Μελιού με σπάνιες ποικιλίες ελληνι
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search