Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Καταγγέλουν κακοδιαχείριση στο Θεραπευτικό Κέντρο "Μέριμνα"

Παρέμβαση του Παναγιώτη Σουλελέ και του Αντώνη Ταβουλάρη για το Μέριμνα:

Μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα  Πελετίδη για τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου Πατρέων, στο Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», συνεδρίασε το Δ.Σ. με τη νέα σύνθεσή του. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων, παρατηρήσαμε ότι λαμβάνονται αποφάσεις και πληρώνονται προμηθευτές του Ιδρύματος χωρίς τα τιμολόγια τους να εγκρίνονται από το Δ.Σ., παρά μόνο με εντολή Προέδρου, δίχως προηγουμένως να έχουν κατατεθεί προσφορές.  Κατέθεσαν εισήγηση για κόστος εργασιών, για την πραγματοποίηση έργων στο ίδρυμα , χωρίς να υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη. Πληρώνονται τιμολόγια από το ίδρυμα σε προμηθευτές με εντολή προέδρου ακόμα κι άνω των 1.500 ευρώ. Επίσης τιμολόγια πληρώθηκαν το καλοκαίρι του 2019 ύφους 5.500 ευρώ, για καλλωπισμό του προαύλιου χώρου, χωρίς να ιεραρχούνται οι ανάγκες του Ιδρύματος, που είναι οι επισκευές των κτιρίων του.
Αυτά έγιναν κατά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού και χωρίς την έγκριση του ταμία. Θυμίζουμε ότι το Ίδρυμα χρηματοδοτείται από κρατικούς φορείς και ευρωπαϊκούς πόρους κυρίως.

Πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις προσωπικού με άγνωστα για μας κριτήρια αφού η Επιτροπή Αξιολόγησης Αιτήσεων για τις  προσλήψεις στην εισήγησή της, παρουσίασε μόνο πίνακες κατάταξης χωρίς αιτιολογημένα  κριτήρια.  Ζητήσαμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 9 Σεπτεμβρίου 2019,  που έγινε για την επιλογή των προσληφθέντων να ελεγχθούν οι φάκελοι των υποψηφίων αλλά το αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να προσληφθούν άτομα με αδιαφανείς διαδικασίες και αμφιλεγόμενα προσόντα, όπως αποδεικνύεται από την  αναφορά υποψήφιας  που καταγγέλλει ότι επιλέχτηκε άτομο χωρίς εργασιακή εμπειρία, όπως έθετε όρο η προκήρυξη, την οποία αναφορά, αρνήθηκαν να εξετάσουν.
Προτείναμε να ακολουθείται η διαδικασία προσλήψεων που ορίζει ο ΑΣΕΠ και ακολουθεί ο Δήμος Πατρέων αλλά η πλειοψηφία του Δ.Σ. το καταψήφισε.

Επίσης, έχει κατατεθεί εξώδικη διαμαρτυρία από εργαζόμενη που είχε κάνει αίτηση πρόσληψης, ότι προσλήφθηκαν άτομα για ορισμένη ειδικότητα εργασίας, αλλά απασχολούνται σε άλλη, χωρίς να ενημερώνεται γι’ αυτό το Δ. Σ.
Ενέκριναν τιμολόγια πληρωμής σε  δικηγόρο που  εκπροσώπησε το Ίδρυμα (χωρίς να έχουν ζητηθεί προσφορές από άλλους), με υπέρογκη αμοιβή, χωρίς  απόφαση του Δ.Σ., που να ορίζει τον εν λόγω δικηγόρο ως εκπρόσωπο του Ιδρύματος, την ώρα που το ίδρυμα έχει νομικό σύμβουλο με σύμβαση εργασίας. Μάλιστα, δεν υπάρχει έγγραφο από τον ίδιο, που να αναφέρει ότι αδυνατεί να εκπροσωπήσει το Ίδρυμα. 

Σε ό,τι μας αφορά κάναμε ξεκάθαρο στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι αποδεχόμενοι την ευθύνη που μας ανέθεσε ο Δήμος Πατρέων, θα σεβαστούμε μέχρι τέλους το ρόλο μας. Δεν θα ανεχθούμε και δεν θα αποδεχθούμε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. -και θα τις αποκαλύπτουμε δημόσια- εφόσον  δεν θα ευθυγραμμίζονται με τον κοινωνικό χαρακτήρα και τους σκοπούς του Ιδρύματος.

Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι για να ανταποκριθούν στη σημαντική κοινωνική αποστολή της «Μέριμνας» και θα σταθούμε αρωγοί στα δίκαια αιτήματά τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search