Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Καταγγέλουν κακοδιαχείριση στο Θεραπευτικό Κέντρο "Μέριμνα"

Παρέμβαση του Παναγιώτη Σουλελέ και του Αντώνη Ταβουλάρη για το Μέριμνα:

Μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα  Πελετίδη για τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου Πατρέων, στο Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», συνεδρίασε το Δ.Σ. με τη νέα σύνθεσή του. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων, παρατηρήσαμε ότι λαμβάνονται αποφάσεις και πληρώνονται προμηθευτές του Ιδρύματος χωρίς τα τιμολόγια τους να εγκρίνονται από το Δ.Σ., παρά μόνο με εντολή Προέδρου, δίχως προηγουμένως να έχουν κατατεθεί προσφορές.  Κατέθεσαν εισήγηση για κόστος εργασιών, για την πραγματοποίηση έργων στο ίδρυμα , χωρίς να υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη. Πληρώνονται τιμολόγια από το ίδρυμα σε προμηθευτές με εντολή προέδρου ακόμα κι άνω των 1.500 ευρώ. Επίσης τιμολόγια πληρώθηκαν το καλοκαίρι του 2019 ύφους 5.500 ευρώ, για καλλωπισμό του προαύλιου χώρου, χωρίς να ιεραρχούνται οι ανάγκες του Ιδρύματος, που είναι οι επισκευές των κτιρίων του.
Αυτά έγιναν κατά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού και χωρίς την έγκριση του ταμία. Θυμίζουμε ότι το Ίδρυμα χρηματοδοτείται από κρατικούς φορείς και ευρωπαϊκούς πόρους κυρίως.

Πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις προσωπικού με άγνωστα για μας κριτήρια αφού η Επιτροπή Αξιολόγησης Αιτήσεων για τις  προσλήψεις στην εισήγησή της, παρουσίασε μόνο πίνακες κατάταξης χωρίς αιτιολογημένα  κριτήρια.  Ζητήσαμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 9 Σεπτεμβρίου 2019,  που έγινε για την επιλογή των προσληφθέντων να ελεγχθούν οι φάκελοι των υποψηφίων αλλά το αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να προσληφθούν άτομα με αδιαφανείς διαδικασίες και αμφιλεγόμενα προσόντα, όπως αποδεικνύεται από την  αναφορά υποψήφιας  που καταγγέλλει ότι επιλέχτηκε άτομο χωρίς εργασιακή εμπειρία, όπως έθετε όρο η προκήρυξη, την οποία αναφορά, αρνήθηκαν να εξετάσουν.
Προτείναμε να ακολουθείται η διαδικασία προσλήψεων που ορίζει ο ΑΣΕΠ και ακολουθεί ο Δήμος Πατρέων αλλά η πλειοψηφία του Δ.Σ. το καταψήφισε.

Επίσης, έχει κατατεθεί εξώδικη διαμαρτυρία από εργαζόμενη που είχε κάνει αίτηση πρόσληψης, ότι προσλήφθηκαν άτομα για ορισμένη ειδικότητα εργασίας, αλλά απασχολούνται σε άλλη, χωρίς να ενημερώνεται γι’ αυτό το Δ. Σ.
Ενέκριναν τιμολόγια πληρωμής σε  δικηγόρο που  εκπροσώπησε το Ίδρυμα (χωρίς να έχουν ζητηθεί προσφορές από άλλους), με υπέρογκη αμοιβή, χωρίς  απόφαση του Δ.Σ., που να ορίζει τον εν λόγω δικηγόρο ως εκπρόσωπο του Ιδρύματος, την ώρα που το ίδρυμα έχει νομικό σύμβουλο με σύμβαση εργασίας. Μάλιστα, δεν υπάρχει έγγραφο από τον ίδιο, που να αναφέρει ότι αδυνατεί να εκπροσωπήσει το Ίδρυμα. 

Σε ό,τι μας αφορά κάναμε ξεκάθαρο στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι αποδεχόμενοι την ευθύνη που μας ανέθεσε ο Δήμος Πατρέων, θα σεβαστούμε μέχρι τέλους το ρόλο μας. Δεν θα ανεχθούμε και δεν θα αποδεχθούμε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. -και θα τις αποκαλύπτουμε δημόσια- εφόσον  δεν θα ευθυγραμμίζονται με τον κοινωνικό χαρακτήρα και τους σκοπούς του Ιδρύματος.

Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι για να ανταποκριθούν στη σημαντική κοινωνική αποστολή της «Μέριμνας» και θα σταθούμε αρωγοί στα δίκαια αιτήματά τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κατάργηση του 8ώρου ανήκει στη φαντασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις επικρίσεις των κομμάτων της αντι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων έχει μπει για τα καλά η Αιτωλοακαρνανία και ειδικά οι περιοχές του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού που από την Κυριακή του Πάσχα, καταγράφουν εκτόξε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα, στο ύψος του ΠΙΚΠΑ στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου. Δίκυκλο συγκρούστηκε με ποδήλατο με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί. Ο τρα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.421 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Πέμπτη και 83 νεκρούς, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 754 που είναι κατά 11 λιγότεροι από χθες. Ρεκόρ σημειώθηκε στα τεστ γ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων έχει μπει για τα καλά η Αιτωλοακαρνανία και ειδικά οι περιοχές του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού που από την Κυριακή του Πάσχα, καταγράφουν εκτόξευση κρουσμάτων κορων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα, στο ύψος του ΠΙΚΠΑ στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου. Δίκυκλο συγκρούστηκε με ποδήλατο με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε περιοχές της Πάτρας.   Για αύριο Παρασκευή 7 Μαΐου προγραμματίζονται δειγμα
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search