Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέα από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της 55ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος. Η επέτειος αυτή έχει μια ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς συνδυάζει τον εορτασμό της ιδρύσεως του Ιδρύματος αλλά και τον εορτασμό του προστάτη άγιου των Πατρών, Αγίου Ανδρέου. Κατά τη φετινή χρονιά το Πανεπιστήμιο Πατρών γιορτάζει 55 χρόνια προσφοράς στους τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού, της έρευνας και της εκπαίδευσης, αλλά και την υψηλή θέση που κατέχει στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, σύμφωνα με τις εξωτερικές αξιολογήσεις των Τμημάτων, αλλά και τη συνολική εξωτερική αξιολόγηση του Ιδρύματος και την πιστοποίησή του με άριστα σύμφωνα με τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγήτριας Βενετσάνας Κυριαζοπούλου με τίτλο: «Πανεπιστήμιο Πατρών, 55 χρόνια μετά», καθώς και συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τους μόνιμους συνεργάτες της Θέμη Καραμουρατίδη (ενορχηστρώσεις) και Γεράσιμο Ευαγγελάτο (επιμέλεια προγράμματος). 

 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και για λόγους ασφαλείας θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προσέλευση.

Τέλος προσέλευσης: ώρα 19.00

 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020. Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων, αλλά και των τοπικών συστημάτων που λειτουργούν σε όσα Τμήματα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στο Ψηφιακό Άλμα. Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς κάθε φοιτητή. Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr/.

 

 

10ο ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα - Διαβητολογικό Κέντρο της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής οργανώνει το 10ο Διαβητολογικό Συνέδριο με θέμα: «Ό,τι νεότερο στο Σακχαρώδη Διαβήτη και το Μεταβολισμό 2019» στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2019. Η θεματολογία του συνεδρίου στηρίζεται στη βασική γνώση και στην εφαρμογή της στην κλινική πράξη με όλα τα νεότερα δεδομένα για τον Σαγχαρώδη Διαβήτη. Καινοτομία του συνεδρίου είναι η οργάνωση διαδραστικών ενοτήτων καθώς και το ερευνητικό βήμα νέων επιστημόνων. Έγκριτοι επιστήμονες ασχολούμενοι με τον Σαγχαρώδη Διαβήτη θα δώσουν διαλέξεις και θα συμμετέχουν σε διαδραστικές συνεδρίες. Περισσότερα δεδομένα στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://congressworld.gr/event/10ekeey2019/

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ «CERN - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΤΡΩΝ»

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της συνεργασίας του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών με το CERN στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιστημονικού Πάρκου.

Οι ερευνητικές ομάδες και οι εταιρείες που ενδιαφέρονται για θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας προς το CERN (procurement department) ή από το CERN (knowledge transfer department) μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να έχουν B2B συναντήσεις με τους εκπροσώπους του διεθνούς οργανισμού. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: www.psp.org.gr/en/bic 

 

 

22ο FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ενότητα ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: «ΕΥΦΥΙΑ» ΠΑΝΤΟΥ

Τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία συμμετέχουν στο 22ο FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (23-24/11/2019, Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, https://www.facebook.com/diktyoforumanaptixis/) οργανώνουν την Ενότητα ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: "ΕΥΦΥΙΑ" ΠΑΝΤΟΥ (Σάββατο 23/11/19, 17:30-19:30, Αίθουσα 3), όπου θα παρουσιαστούν τα παρακάτω θέματα από μέλη των δύο Τμημάτων:

«Ανοιχτές Δικτυακές Υποδομές για Έξυπνες Πόλεις»

Σπύρος Δενάζης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

«Συστήματα Αυτοματοποιημένης Συνομιλίας (Chatbots):  Ανάπτυξη και Εφαρμογές»

Κυριάκος Σγάρμπας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

«Το Παράδειγμα της Geabit, μίας Ελληνικής Start-up: Η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Internet of Things στην Υπηρεσία της Έξυπνης Γεωργίας του Μέλλοντος»

Βαγγέλης Καραθάνος, φοιτητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

«Μαθαίνοντας και Οδεύοντας προς Έξυπνες Υποδομές»

Κωνσταντίνος Μπερμπερίδης, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

«Έξυπνες Εφαρμογές του Internet of Things στην Υγεία, τις Μεταφορές και τη Βιομηχανία»

Σωτήρης Νικολετσέας, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

 

 

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

«Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΒΕΒΑΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ» 

Ο Τομέας Στατιστικής-Θεωρίας Πιθανοτήτων και Επιχειρησιακής Έρευνας του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιήσει ημερίδα με τίτλο: «Η Επιστήμη των δεδομένων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε αβέβαιο περιβάλλον: Σύγχρονες τάσεις και εφαρμογές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η παρούσα ημερίδα στοχεύει να αναδείξει το ρόλο της Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας στην διαδικασία λήψης αποφάσεων σε συστήματα και οργανισμούς μεγάλης κλίμακας (σε τομείς όπως η υγεία, η βιομηχανία, η οικονομία κ.α.), που αναπτύσσονται και λειτουργούν σε αβέβαιο περιβάλλον (modelling under uncertainty). Περισσότερες πληροφορίες: https://idimit.wixsite.com/mathupatras

 

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 - ΗΜΕΡΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, προς τιμή της εορτής του ιεραποστόλου Αγ. Ανδρέα, αλιέα στο επάγγελμα, πολιούχο της Πάτρας και σύμβολο του Πανεπιστημίου Πατρών, τo νεοϊδρυθέν Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, εγκαινιάζει την λειτουργία του με Επιστημονική Ημερίδα και Open Day με επισκέψεις (10:30-16:00) στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Μεσολόγγι. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αφορμή την ημερίδα του Τμήματος, σε συνδυασμό με ανάλογες δράσεις στην Ισπανία, όπου έχει ήδη καθιερωθεί η εορτή του Αγίου Ανδρέα ως «Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας».  Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή της ΕΛ.Ο.Π.Υ. (Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας).

Όλοι οι Τοπικοί Φορείς, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, παρακαλούνται όπως δηλώσουν την πρόθεση τους μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2019 (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., τηλ. 2631058438). 

 

Ο Χορηγός  - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Υ∆ΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΛ.Ο.Π.Υ.)

Υποστηρίζοντας ενεργά την αειφόρο ανάπτυξη των Μελών της, η µη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (EΛ.Ο.Π.Υ.) ιδρύθηκε το 2016 και αποτελείται σήμερα από 23 Μέλη, που έχουν μονάδες στην ελληνική επικράτεια. Αντιπροσωπεύοντας περίπου 80% της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει στα Μέλη της πολλαπλά οφέλη όσον αφορά στη συνεργασία, την υποστήριξη, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την πρόοδο, την επίλυση προβλημάτων, την επικοινωνία µε τις αρχές και άλλα. Αποστολή της EΛ.Ο.Π.Υ. η εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και η ανάδειξη των αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των φρέσκων ελληνικών ψαριών που αναπτύσσονται µε διαφανείς διαδικασίες στα ιχθυοτροφεία των Μελών, στην πεντακάθαρη, διάφανη ελληνική θάλασσα, σύμφωνα µε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

 

 

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ EXTRA-SMEs

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το «Εργαστήριο Κατανεμημένων Συστημάτων & Τηλεματικής» συμμετέχει στο έργο «Improving policies to boost SME competitiveness and extraversion in EU coastal and rural areas where aquaculture is a driver of the regional economy (EXTRA-SMEs)» (https://www.interregeurope.eu/extra-smes/). Το έργο EXTRA-SMEs συγκεντρώνει 8 περιφέρειες από 7 χώρες, με σκοπό την επέκταση των αγροτικών και παράκτιων ΜΜΕ σε ευρύτερες αγορές για την προώθηση των προϊόντων τους, μέσω απλούστερων και βελτιωμένων διοικητικών διαδικασιών και καινοτόμων τεχνολογιών και  εντάσσεται στο πλαίσιο του Interreg Europe (http://www.interregeurope.eu/). Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιείται η 3η συνάντηση ενδιαφερόμενων μερών του έργου στην οποία θα συζητηθούν καλές πρακτικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ΜΜΕ της υδατοκαλλιέργειας και θα λάβει χώρα την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:30 π.μ. στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, αίθουσα ΙΙ-7, 1ος όροφος.

Tο πρόγραμμα της συνάντησης μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1pjuBvCTgvjk8iD6MPBiJf0Ln65-MmnbX/view

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρευρεθείτε στη συνάντηση μπορείτε να στείλετε email στο: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με τίτλο: «Ημερίδα EXTRA-SMEs» και κείμενο το ονοματεπώνυμό σας και την ιδιότητά σας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search