Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κοινή λύση, για Πάτρα και Αιγιάλεια - Στο Δρέπανο τελικά τα αδέσποτα ζώα

Μετά την επιτυχή διευθέτηση του προβλήματος των σκουπιδιών και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι «μηχανές» της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Καλογερόπουλου, δείχνουν να δουλεύουν στο φουλ, αφού ένα ακόμα «αγκάθι» της Αιγιάλειας - αυτό των αδέσποτων ζώων - τείνει να μπει σε άλλες βάσεις, που δύνανται να οδηγήσουν σε τελική διευθέτηση.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου, για το θέμα, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, δεν έμεινε στα τετρημένα των τελευταίων ετών ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος, αντιθέτως επέλεξε τη συνεργασία για μία οριστική λύση, όπως ενημέρωσε και ο ίδιος άλλωστε τη νέα 5μελή επιτροπή του δήμου, η οποία και συνεδρίασε, προχθές, για πρώτη φορά.

Η «συνταγή» φαίνεται να είναι, μία διαδημοτική συνεργασία με την Πάτρα και ήδη έχουν γίνει απανωτές συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του δήμου Νίκο Τσιμογιάνη, στην κατεύθυνση κοινής χρήσης Καταφυγίου, το οποίο έχει σχεδόν επιλεγεί για να γίνει σε ιδιωτικό ακίνητο του Δρεπάνου.

Ο Δήμος Αιγιάλειας θα συμμετάσχει σε αυτή τη μισθωμένη, παλιότερη, πανσιόν σκύλων, που να σημειωθεί τηρεί όλες τις προδιαγραφές, με βάση συμφωνίας μία πληθυσμιακή αναλογία. Έτσι θα καθοριστεί και η οικονομική του συμμετοχή, επί συνόλου ετήσιου κόστους το πολύ 150.000 ευρώ. Αφού γίνεται η περισυλλογή αδέσποτων θα οδηγούνται εκεί, για εμβολιασμό, τσιπάρισμα και στείρωση και μετά από κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα τα ζώα θα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

«Η δημοτική αρχή της Πάτρας είναι σύμφωνη στο να το προχωρήσουμε μαζί, με ποσοστιαία αναλογία κόστους. Το θέμα έχουν συζητήσει άλλωστε ο κ. Καλογερόπολος με τον κ. Πελετίδη» λέει στην «Π» ο κ. Φραγκονικολόπουλος, χωρίς ωστόσο να επαναπαύεται μόνο σε αυτή τη συνέργεια. «Θα διερευνήσουμε σοβαρά μήπως μπορέσουμε να νομιμοποιήσουμε και το παλιό Δημοτικό Κυνοκομείο της Ακράτας, πάντα σε αγαστή συνεργασία και με τον Φιλοζωϊκό Σύλλλογο Αιγιάλειας», προσθέτει. Το καταφύγιο, δίπλα στον ποταμό «Κράθη», λειτουργεί σήμερα άτυπα, χωρίς να φιλοξενεί νέα ζώα, αλλά 120 από παλιά, σε περιφραγμένο χώρο και περί τα 40 στον περιβάλλοντα.

Πηγη: pelop..gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search