Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η φωνή της κοινωνίας στην Περιφέρεια

Στη συγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης που ενισχύει την συμμετοχική διαδικασία, προχώρησε σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 κατά την συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. 

Η Επιτροπή είναι 60μελής με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, ενώ σε αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι από 44 φορείς που εξέφρασαν ενδιαφέρον, καθώς και 15 πολίτες που κληρώθηκαν να συμμετάσχουν.

Οι φορείς που εκπροσωπούνται είναι οι εξής:

Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας), Οικονομικό Επιμελητήριο (10ο Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου), Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, 6η Υγειονομική Περιφέρεια, Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Δυτικής Ελλάδας), Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας), Περιφερειακή Ένωση Επιμελητηρίων, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, Ομοσπονδία Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας, Ιερές Μητροπόλεις (Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Πατρών, Ηλείας), Ιατρικοί Σύλλογοι (Αγρινίου, Πατρών, Πύργου – Ολυμπίας), Δικηγορικοί Σύλλογοι (Αγρινίου, Πατρών, Ηλείας), Φαρμακευτικοί Σύλλογοι (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας), Εμπορικοί Σύλλογοι (Αγρινίου, Πατρών, Πύργου),  Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (Αγρινίου, Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, Παναγιάλειος Ένωση, Γαλακτοκομικός Καλαβρύτων, Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδος), Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακό Τμήμα Πάτρας), Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας, Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρα, Πολιτιστικός Σύλλογος «Διέξοδος», Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών, Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου, Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Πατρών, Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ΟΙΚΙΠΑ, Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίας και Αναψυχής Αχαΐας, Ναυτικός Όμιλος Πατρών.

Η σύνθεση συμπληρώνεται από 15 πολίτες, οι οποίες προέκυψαν έπειτα από κλήρωση ανάμεσα σε 49 ενδιαφερόμενους που υπέβαλαν δήλωση με βάση την διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Οι πολίτες που θα συμμετέχουν στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης είναι: Σωτήρης Γαλάνης, Αθηνά Σουγλέρη, Δημήτρης Γεωργογιάννης, Νικόλαος Διάκος, Νίκος Παναγιωτακόπουλος, Θεόδωρος Τσιγκρήλας, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κωνσταντίνα Τσαγγαρά, Ανδρέας Σπηλιώτης, Σοφία Πανίτσα, Δήμητρα Καραδήμα, Άννα Κορτέση, Μαρία Μπόμπα, Παναγιώτης Χρονόπουλος και Κλυταιμνήστρα Σπαλιάρα.

Η Επιτροπή θα αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο και στις συνεδριάσεις της προσκαλούνται και συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, οι επικεφαλής των Παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως και οι Δήμαρχοι της περιφέρειας.

Η θητεία της επιτροπής ακολουθεί τη θητεία της περιφερειακής αρχής, ενώ έχει τις εξής αρμοδιότητες:

α) Εισηγείται στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας. β) Γνωμοδοτεί ως προς θέματα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος. γ) Εξετάζει τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφέρειας και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών δ)Μπορεί να εισηγείται στο περιφερειακό συμβούλιο τη διεξαγωγή περιφερειακού δημοψηφίσματος. ε) Διατυπώνει απλή γνώμη επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

    Πριν 20 μέρες ο δήμος μας, προχώρησε στην ασφαλτόστρωση μεγάλου τμήματος της Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο δημοπρατημένου έργου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, το οποίο όμως ε . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.   Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα είχε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος κ. Αϊβαλή για την ύπαρξη των προμελετών και της κοστολόγησης του έργου της υπογειοποίησης του τραίνου στον αστικό ι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος κ. Αϊβαλή για την ύπαρξη των προμελετών και της κοστολόγησης του έργου της υπογειοποίησης του τραίνου στον αστικό ιστό της πόλης καθιστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    «Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες μία ιδιαίτερα παραγωγική τηλεδιάσκεψη για τα διαχρονικά ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      Ο επικεφαλής της παράταξης  «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος ζητάει από το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη να συγκαλέσει άμεσα και δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search