Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η φωνή της κοινωνίας στην Περιφέρεια

Στη συγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης που ενισχύει την συμμετοχική διαδικασία, προχώρησε σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 κατά την συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. 

Η Επιτροπή είναι 60μελής με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, ενώ σε αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι από 44 φορείς που εξέφρασαν ενδιαφέρον, καθώς και 15 πολίτες που κληρώθηκαν να συμμετάσχουν.

Οι φορείς που εκπροσωπούνται είναι οι εξής:

Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας), Οικονομικό Επιμελητήριο (10ο Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου), Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, 6η Υγειονομική Περιφέρεια, Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Δυτικής Ελλάδας), Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας), Περιφερειακή Ένωση Επιμελητηρίων, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, Ομοσπονδία Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας, Ιερές Μητροπόλεις (Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Πατρών, Ηλείας), Ιατρικοί Σύλλογοι (Αγρινίου, Πατρών, Πύργου – Ολυμπίας), Δικηγορικοί Σύλλογοι (Αγρινίου, Πατρών, Ηλείας), Φαρμακευτικοί Σύλλογοι (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας), Εμπορικοί Σύλλογοι (Αγρινίου, Πατρών, Πύργου),  Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (Αγρινίου, Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, Παναγιάλειος Ένωση, Γαλακτοκομικός Καλαβρύτων, Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδος), Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακό Τμήμα Πάτρας), Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας, Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρα, Πολιτιστικός Σύλλογος «Διέξοδος», Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών, Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου, Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Πατρών, Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ΟΙΚΙΠΑ, Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίας και Αναψυχής Αχαΐας, Ναυτικός Όμιλος Πατρών.

Η σύνθεση συμπληρώνεται από 15 πολίτες, οι οποίες προέκυψαν έπειτα από κλήρωση ανάμεσα σε 49 ενδιαφερόμενους που υπέβαλαν δήλωση με βάση την διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Οι πολίτες που θα συμμετέχουν στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης είναι: Σωτήρης Γαλάνης, Αθηνά Σουγλέρη, Δημήτρης Γεωργογιάννης, Νικόλαος Διάκος, Νίκος Παναγιωτακόπουλος, Θεόδωρος Τσιγκρήλας, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κωνσταντίνα Τσαγγαρά, Ανδρέας Σπηλιώτης, Σοφία Πανίτσα, Δήμητρα Καραδήμα, Άννα Κορτέση, Μαρία Μπόμπα, Παναγιώτης Χρονόπουλος και Κλυταιμνήστρα Σπαλιάρα.

Η Επιτροπή θα αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο και στις συνεδριάσεις της προσκαλούνται και συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, οι επικεφαλής των Παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως και οι Δήμαρχοι της περιφέρειας.

Η θητεία της επιτροπής ακολουθεί τη θητεία της περιφερειακής αρχής, ενώ έχει τις εξής αρμοδιότητες:

α) Εισηγείται στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας. β) Γνωμοδοτεί ως προς θέματα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος. γ) Εξετάζει τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφέρειας και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών δ)Μπορεί να εισηγείται στο περιφερειακό συμβούλιο τη διεξαγωγή περιφερειακού δημοψηφίσματος. ε) Διατυπώνει απλή γνώμη επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείτε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι έπειτα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν το Ρον Αλπ, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο ενός οδηγού, που κα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την Δευτέρα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Συγκεκριμένα θα παρευρεθεί στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ  στο ξενοδοχείο Βυζαντινό στις . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, την ερχόμενη Τετάρτη 20Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον ΥπουργόΥποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.Από την Δημοτικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια προφορική ιστορία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου με ογδόντα τέσσερις (84) μαρτυρίες-συνεντεύξεις από ισάριθμους αφηγητές είναι το νέο βιβλίο του ιστορικού Ιάσονα Χανδρινού, επι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, την ερχόμενη Τετάρτη 20Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον ΥπουργόΥποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.Από την Δημοτική Αρχή, θα ενημερωθο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια προφορική ιστορία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου με ογδόντα τέσσερις (84) μαρτυρίες-συνεντεύξεις από ισάριθμους αφηγητές είναι το νέο βιβλίο του ιστορικού Ιάσονα Χανδρινού, επιστημονικού συνεργάτη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή βρέθηκε μέσα στο σπίτι της στα Σαγέικα της Δυτικής Αχαΐας, μια γυναίκα 44 ετών.Την άτυχη γυναίκα εντόπισαν οι οικείοι της οι οποίοι κι ενημέρωσαν την Αστυνομία.Πλέον την έρευνα για τις ακριβείς
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search