Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

H 448η επέτειος από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου

H   Ναύπακτος φορά τα γιορτινά με ανθρώπους του Δήμου Ναυπακτίας να βάζουν λάβαρα και σημαίες σε ολόκληρη την πόλη.

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνει την 448η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου με αρκετές και ξεχωριστού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις (συναυλία, δράσεις για παιδιά, προβολή ταινίας, κλπ.).

 

Ξεχωρίζει η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου που θα πραγματοποιηθεί απόψε (Σάββατο 12 Οκτωβρίου) στις 8.30 στο ενετικό λιμάνι. Φέτος τα σκηνικά θα είναι εμπνευσμένα από τον γνωστό για το αντιπολεμικό του μήνυμα, πίνακα «Guernica» του διάσημου Ισπανού ζωγράφου P. Picasso.

 

Οι εορτασμοί για την 448η επέτειο θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου με την αρχιερατική λειτουργία, τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση στο ιστορικό λιμάνι της Ναυπάκτου, παρουσία της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται ως εξής:

 

• ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 

16.00 11ο Τουρνουά Σκακιού Blitz «Lepanto».

Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου Α.Σ.Ο.Ν. «Έπαχτος».

Let’s Art cafe

20.30 Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Λιμάνι Ναυπάκτου

 

• ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 

07.30 – 10.30 Αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου.

10.30 Δοξολογία – Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου

στον Ιερό Μητροπολητικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

11.30 Επιμνημόσυνη Δέηση, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Λιμάνι Ναυπάκτου

12.00 Τελετή αναγόρευσης της Α.Ε. του Προέδρου

της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου

σε Επίτιμο Δημότη Ναυπακτίας. Δημαρχείο Ναυπάκτου

13.30 Επίσημο γεύμα  από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. (Ιδιαίτερη Πρόσκληση)

10.00-16.00 7th TFG Lepanto Διεθνής Αγώνας Τοξοβολίας,

ΜΚΟ Πράσινο Μπλε. Κάστρο Ναυπάκτου (είσοδος Γ’ Διαζώματος)

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search