Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Tα βάζει με τον Ιερώνυμο ο Αμβρόσιος στην επιστολή παραίτησής του

 Την επιστολή παραίτησής του προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στις 17 Αυγούστου «διέρρευσε» μόλις χθες στη δημοσιότητα ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων & ΑιγιαλείαςΑμβρόσιο, λίγες μέρες πριν την εκλογή του διαδόχου από την Ιερά Σύνοδο.

Αρχικά τάσσεται υπέρ του να μπορεί ένας μητροπολίτης να έχει ολοκληρωτική αφοσίωση, θέτοντας ζήτημα σταδιακής μείωσης και αιφνιδιαστικής απώλειας των δυνάμεών του, λόγω της ηλικίας του (81 ετών), που απαιτεί και περισσότερο χρόνο για τη φροντίδα του εαυτού του, θέλοντας να αποφύγει και σκωπτικά σχόλια ή κρίσεις όχι επαινετές. «Στη διοίκηση της Μητρόπολης, όταν ο μητροπολίτης γερνάει και δεν δύναται ν' ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά του, συνήθως παρεισφρέουν αλλότρια πρόσωπα, συγγενείς του, κληρικοί και λαϊκοί ή πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος, τα οποία κινούν τα νήματα. Τότε αμαυρούται το καλό όνομα του μητροπολίτη, αλλά και η εκκλησία πλήττεται» σημειώνει, αποφασίζοντας να εισέλθει σε περίοδο συντηρήσεως, κατόπιν φθοράς πνευματικών και σωματικών του δυνάμεων, κάθε ημέρα αυξανομένη.

Ο ιεράρχης, αναφέρεται και στα καυτά προβλήματα της Ορθοδοξίας, διαβλέποντας νέο μεγάλο Σχίσμα, κατηγορώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για «ηγεμονικές τάσεις» εξ αφορμής των εξελίξεων με την Ουκρανική Εκκλησία. « Αρκετοί αρχιερείς της Ιεραρχίας, δυστυχώς δεν διαπνέονται από το αποστολικό μαχητικό πνεύμα προς υπεράσπιση της Ορθοδοξίας» υποστηρίζει καυστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση πολλών υπέρ της κατάργησης του μαθήματος των θρησκευτικών. Παράλληλα κατονομάζει όσους τον κατηγόρησαν για απόψεις του, όπως ο αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Μάνδαλος, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και ο πρ. Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, δίχως την προστασία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το ίδιο πικραμένος και για την δικαστική του καταδίκη κόντρα στους ομοφυλόφιλους, θεωρώντας ωστόσο αυτή ως «παράσημο»!

Η εκλογή του νέου μητροπολίτη θα γίνει την Παρασκευή, με επικρατέστερο διάδοχο τον Α' Γραμματέα της Ι.Σ - ηγούμενο της Ι.Μ Μεγάλου Σπηλαίου Ιερώνυμο, η χειροτονία του οποίου θα γίνει την Κυριακή από τον αρχιεπίσκοπο στη Μητρόπολη Αθηνών και η ενθρόνισή του στο Αίγιο εντός του Νοεμβρίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search