Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Φεύγουν" από την ΕΛ.ΑΣ. οι μεταγωγές κρατουμένων στα νοσοκομεία !

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων νέα διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσής μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τσίτσικα Χαράλαμπο και τον Αντιπρόεδρο Σακελλαρίου Κωνσταντίνο με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου κα Νικολάου Σοφία παρουσία και του Υποστράτηγου κ. Σκλάβου Σπυρίδωνα προϊσταμένου της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΔΥΕΦΚΚ). Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι Βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα Αλεξοπούλου Χριστίνα και κ. Τσιγκρής Άγγελος καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της Ένωσης Εξωτερικών Φρουρών του Καταστήματός Κράτησης Πάτρας.

Στην συνάντηση αυτή αναλύθηκε διεξοδικά από την Ένωσή μας, με συγκεκριμένα στοιχεία, η υπηρεσιακή ανωμαλία που προκαλείται καθημερινά με ένα πάρεργο το οποίο βάση Νόμου εδώ και είκοσι (20) χρόνια δεν αποτελεί καθήκον μας καθώς και το πόσο αυτό αποβαίνει εις βάρος της καθημερινής αστυνόμευσης και της προστασίας του Πολίτη. Από την πλευρά τους οι Βουλευτές ζήτησαν με την σειρά τους εφόσον υπάρχει, όπως αποδείχτηκε και στη σύσκεψη, και ταύτιση απόψεων μεταξύ και των εκπροσώπων των εργαζομένων των δύο υπηρεσιών, την άμεση απεμπλοκή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας από τις μεταγωγές αυτές, καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης επιπλέον υπαλλήλων στην ΥΕΦΚΚ ώστε άμεσα να υπάρξει λύση.

Η Γενική Γραμματέας κα Νικολάου Σοφία μετά την ενημέρωση που είχε, δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρέπει άμεσα να απεμπλακούν οι Αστυνομικοί από την διαδικασία των μεταγωγών και ότι μέχρι αρχές του έτους αυτό θα γίνει πράξη, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα που της τέθηκε για ενίσχυση του προσωπικού της ΥΕΦΚΚ στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών. Όλα τα παραπάνω αποτελούν σίγουρα θετική έκβαση σε ένα χρόνιο αίτημα της Ένωσης μας καθώς υπάρχει για πρώτη φορά σύγκλιση απόψεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η Ένωση μας θα αναμένει η δέσμευση αυτή να γίνει σύντομα πράξη αφού εκτός των άλλων πεποίθηση της Γενικής Γραμματέως όπως μας δήλωσε είναι ότι οι Αστυνομικοί πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι να διεξάγουν το έργο τους.

Η ανακοίνωση της Χριστίνας Αλεξοπούλου - Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ

Στη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ΣοφίαΝικολάου, που πραγματοποιήθηκε χθες, 8 Οκτωβρίου, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μαζί με τη Βουλευτή Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικών Φρουρών του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το θέμα της ενίσχυσης του προσωπικού της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των μεταγωγών κρατουμένων, που μέχρι σήμερα έχει επωμισθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, η δύναμη της οποίας δεν επαρκεί για να καλύψει τις σχετικές ανάγκες.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στήριξε ανεπιφύλακτα, από την αρχή, τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών και των φρουρών, συμμετέχοντας ενεργά στη σειρά των επαφών που πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού και να αποδεσμευτούν οι δεκάδες αστυνομικοί, επιστρέφοντας στα καθήκοντά τους δίπλα στον πολίτη, κάτι που αποτελεί επιθυμία και δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Γενική Γραμματέας Σοφία Νικολάου εξέφρασε την βούλησή της για την επίλυση του ζητήματος, μέσω της ενίσχυσης του προσωπικού των εξωτερικών φρουρών, με προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την επαναλειτουργία της την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσε η Κρατική Όπερα της Βιέννης. Ωστόσο, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κορωνοϊού, μόνο 100 θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020,  διένειμαν υγειονομικό υλικό – είδη ατομική . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με φόντο τις προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπού . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Πλατεία Γεωργίου τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας οι οργανώσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε την υλοποίηση του πρώτου κύκλου  των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για υποψήφιους θετούς γονείς, σε εφαρμογή του Νόμου 4538/2018.Η εκπαίδευση αποτελεί προϋπόθεση για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κάθοδο στην Πάτρα ετοιμάζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με σκοπό να παρουσιάσει την πρόταση του υπουργείου για την έλευση του σύγχρονου τρένου μέχρι την πόλη και το λιμάνι τη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search