Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντάξεις: Τσεκούρι στα ποσά που παίρνουν σύζυγοι και παιδιά θανόντων

Μαχαίρι μπαίνει στα ποσά στις συντάξεις χηρείας. Σύζυγοι και παιδιά σε πολλές περιπτώσεις θα παίρνουν μόλις το 25% της σύνταξης του θανόντα.

Οι εγκύκλιος του ΕΦΚΑ για τις συντάξεις χηρείας περιλαμβάνει πολύ μεγάλες μειώσεις. Σύμφωνα με το capital η περικοπή είναι διπλή.

Πριν αποδοθεί η σύνταξη του θανόντος στους δικαιούχους, θα πρέπει να επανυπολογισθεί με βάσει τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Αυτό οδηγεί σε μείωση γύρω στο  20% επί της σύνταξης του θανόντος.

Έπειτα, το υπολειπόμενο ποσό (μετά τη μείωση 20%%) προβλέπεται να κοπεί επιπλέον κατά 50% πριν αποδοθεί στους δικαιούχους ως σύνταξη χηρείας (ή θανάτου).

Έτσι το σωρευτικό «τσεκούρι» στο αρχικό ποσό της σύνταξης του θανόντος φτάνει το 70%.

Πηγή: Capital

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ώρα που ο δημοσιογραφος της ΕΡΤ που κατηγορείται για την κακοποίηση της συντρόφου του επίσης δημοσιογράφο, μετά από καταγγελία της γυναίκας στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή Πειραιά οδηγούνται σήμερα (26/6) για να απολογηθούν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να κλείσει το καθημερινό φύλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρός τραυματισμός ενός 4χρονου κοριτσιού από την Τουρκία, πάνω στο οποίο έπεσε καγκελόπορτα σπιτιού που νοίκιασαν μέσω της πλατφόρμας Airbnb οι γονείς του για ολιγοήμερες διακοπ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του εργαζόμενου σε εργοτάξιο πίσσας, έξω από το Αγρίνιο, όταν μετά από έκρηξη οι φλόγες τον εγκλώβισαν σε κοντέινερ. Η μητέρα του άτυχου χειριστή μιλώντας στο Star λέει
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 38 °C σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά την Τρίτη 25/06/2024, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Προσφυγικά Πάτρας με 39,3 °C. Σύμφωνα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη λήξη του φετινού εργαστηρίου του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων με θέμα, «Αστικοί Λαχανόκηποι»,  τιμητικοί καλεσμένοι ήταν το ΚΑΔΠ ΜΕΑ - ΚΟΜΑΙΘΩ, όπου τα παιδιά σε ρόλο… γεωπόνου συγκό
Image
Image

Search