Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»: Δεν υπάρχει «φωνάζω γιατρό να ‘ρθει» σε μη εφημερία

«Το “φωνάζω γιατρό να έρθει’’ δεν υπάρχει σε κανένα πρωτόκολλο. Ενα νοσοκομειακό τμήμα είναι σε θέση να υποδεχτεί ασθενή, μόνο όταν υπάρχει γιατρός».

Είναι η αντίδραση του νοσηλευτή και προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του «Αγίου Ανδρέα», Μιχάλη Στελλάτου στις χθεσινές δηλώσεις στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καρβέλης απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξει γιατρός στο ΤΕΠ του νοσοκομείου τις ημέρες μη εφημερίας ανέφερε: «Τα θέματα αυτά είναι λυμένα από τη δεκαετία του ’80. Θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ο κανονισμός που καθορίζει με απόλυτη σαφήνεια τι πρέπει να γίνεται. Αλλωστε αυτόν εφάρμοσε η ίδια νοσηλεύτρια σε άλλον ασθενή, που είχε προηγηθεί του 49χρονου. Αυτό εφαρμόζεται στο ΠΓΝΠ και σε άλλα νοσοκομεία».

Από την πλευρά του κ. Στελλάτος σχολιάζει στην «Π»: «Μας προβληματίζει αυτή η θέση. Ο τραγικός θάνατος του 49χρονου ανέδειξε ως αιτία τη μη ύπαρξη γιατρού στο ΤΕΠ. Χωρίς γιατρό ένα Τμήμα πώς είναι προσβάσιμο;» και προσθέτει:

 

«Με τα συμπτώματα που περιέγραψε ο 49χρονς η νοσηλεύτρια θα έπρεπε να καλέσει ορθοπαιδικό και όχι καρδιολόγο. Πώς λοιπόν απαιτούμε από τον νοσηλευτή να κάνει διάγνωση; Πώς γίνεται σε ένα ΤΕΠ, το πρώτο Τμήμα που θα πάει ο ασθενής, να μην είναι στελεχωμένο με γιατρό; Τονίζω και πάλι θεραπευτικό πρωτόκολλο είναι να υπάρχει ο γιατρός και μαζί με τη νοσηλεύτρια να φροντίσουν τον ασθενή. Το “φωνάζω τον γιατρό” δεν αναγράφεται πουθενά».

pelop.gr

 
 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριανταεξάχρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Φλώρινα για τηλεφωνικές απάτες, ενώ αναζητούνται συνεργοί του. Συγκεκριμένα ο 36χρονος κατά το διάστημα από 20-04-2024 έως 26 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο άκουσμα της απόφασης του ανακριτή για την προφυλάκιση του, ο 31χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, με το προσωνύμιο «Κοκός», έπαθε κρίση πανικού και προσπάθησε να αυτοτρα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου, «Αττικόν», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν με το οποίο γ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση σχετικά με τη διάρρηξη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών.  Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου από το Γρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Φωτεινό Αστέρι ενόψει Πάσχα, καλεί όλους να στηρίξουν τη προσπάθειασυλλογής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, δωροεπιταγές s/m για τιςοικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη για τα πα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή στην Πάτρα: "Family Day" Έρχεται η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα  Ζαχαράκη Σοφία "Family Day" Μια εκδήλωση για όλη την οικογένεια!  Ο Ελληνικός Ερυθρός Πάτρας, έχει αναλ
Image
Image

Search