Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Αναγνωστοπούλου - Μάρκου στα Νοσοκομεία της Πάτρας

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, επισκέφθηκαν, την Τρίτη 28.12.2021,το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»  όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή κ. Θεοδωρόπουλο, τον αναπληρωτή διοικητή κ. Δημόπουλο και με το προσωπικό καθαριότητας.

Οι βουλευτές αφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, για τις ελλείψεις ιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού στις υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση), επικεντρώθηκαν  στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν στις 31/3/2022 και υπογράμμισαν ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση με ατομικές συμβάσεις ώστε να αποφευχθεί η είσοδος εργολάβων στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Στη συνάντηση με το προσωπικό καθαριότητας του νοσοκομείου εξέφρασαν την στήριξη τους στον αγώνα τους και υποσχέθηκαν κάθε μορφή βοήθειας ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία και σε μια περίοδο γενικευμένης ανασφάλειας στην κοινωνία.

Οι βουλευτές στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Μπάκο και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο,  με βασικότερο την υποστελέχωσή του αλλά και στον αγώνα δρόμου για να μην κλείσουν τα χειρουργεία. Η κατάσταση στο ΠΓΝΠ είναι οριακά ελεγχόμενη με αρκετές ελλείψεις προσωπικού σε σημαντικές θέσεις (ιατρικό, τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμων, νοσηλευτικό, διοικητικοί, προσωπικό καθαριότητας κ.λ.π.).

Τέλος στη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του ΠΓΝΠ συζητήθηκαν οι καθημερινές διαμαρτυρίες από το προσωπικό καθαριότητας για την απασχόληση τους σε αλλότρια καθήκοντα και υπογράμμισαν τόσο το σωματείο , όσο και οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επιτακτική ανάγκη προκήρυξης των θέσεων των εργαζομένων στη σίτιση, καθαριότητα και φύλαξη, μέσω ΑΣΕΠ, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η απόφαση είναι ομόφωνη. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search