Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Βασιλόπουλου με Αντιδημάρχους των Καλαβρύτων

 

Οι  ρυθμίσεις που προωθούνται  για την  νομιμοποίηση κτηνοτροφικών μονάδων και  οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη  για τους αναδασμούς στην ορεινή ζώνη των Καλαβρύτων  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε στην Πάτρα  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τους Αντιδημάρχους Καλαβρύτων,  Ζήση Ζησιμόπουλο και Αροανίας, Παναγιώτη  Λιακόπουλο.  

Το σχέδιο νόμου που προωθείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις παλαιές και τις νέες σταβλικές υποδομές και έχει ως  στόχο την αναστολή κατεδαφίσεων για τις πρώτες, αλλά και την απλοποίηση του πλαισίου για τη λειτουργία των δεύτερων που βρίσκονται σε δασικά σημεία.  Όπως σχολίασε  ο κ Βασιλόπουλος, «στόχος είναι η στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα ο οποίος επλήγη διπλά την τελευταία δεκαετία, καταρχάς από την οικονομική κρίση και στη συνέχεια από την ύφεση που συνοδεύει την πανδημία». 

Σε ότι αφορά τους αναδασμούς  έγινε αναφορά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης  των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις κοιλάδες του Βουραϊκού και του Αροανίου ποταμού και στο αίτημα  για  την επέκταση της διαδικασίας σε Κέρτεζη και Καλλιφώνιο στη Δ. Ε Καλαβρύτων  και στην Δ. Ε. Κλειτορίας  σε  Λυκούρια,  Κρινόφυτα κλπ. Το πρόγραμμα   υλοποιείται μέσω του τμήματος Πολιτικής Γης και Εγγείων Βελτιώσεων, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Π.Ε. Αχαΐας. 

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας, ο Δ/ντής της Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Αχαΐας, Νίκος Κοσμάς και ο Διδάκτωρ κτηνίατρος Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ  Κώστας Μήλιος.    

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση στην Πάτρα στην μνήμη της δολοφονημένης απο τον σύζυγό της Καρολάιν Δείτε το κάλεσμα Αγαπημένη Καρολάιν Κρουτς, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα δυστυχώς για να αποτρ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε βυτιοφόρο με επικίνδυνο υλικό, πιθανόν προπάνιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επί της οδού Παναγίας Φανερωμένης, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από την τροπή που πήρε η υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Όπως αποκαλύφθηκε στο σπίτι δεν έγινε καμία ληστεία, αλλά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αδιαθεσία και λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη υποψήφια για στις Πανελλήνιες Εξετάσεις σε Εξεταστικό Κέντρο της Πάτρας. Για την αντιμετώπιση του περιστατικού υπήρξε άμεση κινητοποίηση . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση στην Πάτρα στην μνήμη της δολοφονημένης απο τον σύζυγό της Καρολάιν Δείτε το κάλεσμα Αγαπημένη Καρολάιν Κρουτς, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα δυστυχώς για να αποτρέψουμε αυτό το ψέμα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αδιαθεσία και λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη υποψήφια για στις Πανελλήνιες Εξετάσεις σε Εξεταστικό Κέντρο της Πάτρας. Για την αντιμετώπιση του περιστατικού υπήρξε άμεση κινητοποίηση και κλήθηκε ασθενοφό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα σούπερ μάρκετ θα βρίσκουν από δω και πέρα οι πολίτες τα self test στην Αχαΐα όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. “Για την Αχαΐα που ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογο
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search