Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιταχύνονται οι πιλοτικές δράσεις που υλοποιούνται στην Περιφέρεια

 

Σημαντικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούν την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη δρομολογούνται στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE- IP AdaptInGR.

Με συντονισμένες ενέργειες έχουν ήδη ετοιμαστεί τα πλήρη σχέδια υλοποίησης για τρεις πιλοτικές δράσεις και παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη όλων των τευχών δημοπράτησης ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί μετά και την υπογραφή των σχετικών Προγραμματικών Συμβάσεων που έχουν ξεκινήσει με τους αντίστοιχους Δήμους. Ήδη εγκρίθηκε η πρώτη προγραμματική με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας για εργασίες που θα γίνουν στο χερσαίο τμήμα της ακτής του Καλαμακίου.  

Ειδικότερα, για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, η διακήρυξη περιλαμβάνει την μελέτη οριοθέτησης  Ίναχου ποταμού, με τις απαιτούμενες υποστηρικτικές μελέτες (υδραυλικών έργων, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) ώστε μελετηθούν περίπου 16 χιλιόμετρα τμήματος ποταμού και να ωριμάσουν έργα σε επιλεγμένα τμήματα 5 χιλιομέτρων τα οποία αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα πλημμυρών.

Για την Π.Ε. Αχαΐας, η προκήρυξη θα αφορά την κατασκευή έργων στον θαλάσσιο χώρο και σε στο χερσαίο τμήμα της ακτής του Καλαμακίου Δυτικής Αχαΐας με κατασκευή ύφαλων προβόλων και τεχνητή αναπλήρωση – εμπλουτισμό της ακτής. Ήδη η Οικονομική Επιτροπή έχει εγκρίνει τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Δυτικής Αχαΐας ώστε να επισπευστεί η υλοποίηση έργων.

Επίσης, για την Π.Ε. Ηλείας, η προκήρυξη θα αφορά σε Δασοτεχνική Μελέτη Σχεδίου Αντιπυρικής προστασίας και προμήθεια-κατασκευή πυροφυλακείου στα Δημοτικά Διαμερίσματα Περιστερίου και Γερακίου.

Οι τρεις πιλοτικές δράσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 720.000,00€. Η καθεμία είναι προσανατολισμένη σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕ.Σ.Π.Κ.Α) της ΠΔΕ και λαμβάνει υπόψη τομείς τρωτότητας στους οποίους είναι ευάλωτη η κάθε επιλεγμένη περιοχή. Για την δρομολόγησή τους, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους, τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.ΔΕ.Ι σε συνεννόηση με τον συντονιστή του έργου (ΥΠΕΝ), τον υπεύθυνο εταίρο για τις Πιλοτικές Δράσεις και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΜΠ.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης, αναφέρει: «Η υλοποίηση πρωτοπόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βιώσιμη ανάπτυξη, αποτελεί αυξημένη πρόκληση για εμάς, καθώς τα έργα αυτά αναμένεται να αποτελέσουν τον οδηγό για τα επόμενα». «Αποκτούμε πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία ,επιταχύνοντας παράλληλα περιβαλλοντικά έργα που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Νομίζω ότι είναι σημαντικός παίκτης, ένας  για τη Νάπολη. Θα τα πήγαινε καλά και στη Serie A».   Με αυτά τα λόγια, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, ο Κώστας . . .
LIFE STYLE

Στην κάμερα της εκπομπής Love It παραχώρησε συνέντευξη ο ηθοποιός Κώστας Κόκλας ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας που βίωσε το 2016, όταν και έπαθε έμφραγμα ε . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ενοχλημένος» με τον όρο «γυναικοκτονία», που χρησιμοποιείται σε αναρτήσεις και κείμενα για τη συζυγοκτονία της 20χρονης Κάρολαϊν, εμφανίζεται ο Γρηγόρης Ψαριανός.  Σε ανάρτησή του . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Κυριακή 20 Ιουνίου 2021, 248 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, απόαστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, έναςημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε ως ιδιοκτήτηςκατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξυπηρετο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Κυανή Ακτή του δήμου Πύργου, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση.Ειδικότερα, στο μέτωπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Αθανάσιος Σκουτέλης και ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος σχολίασαν στο Open τις εξελίξεις με την πανδημία.O κ. Γώγος ανέφερε οτι βρισκόμαστε σε πορεία αποκλιμάκωσης κ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search