Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χ. Αλεξοπούλου: Eρώτηση για παράταση μισθώσεων και παραχωρήσεων του δημοσίου προς επιχειρήσεις

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, σχετικά με την ανάγκη παράτασης των μισθώσεων και των παραχωρήσεων του Υπουργείου προς επιχειρήσεις.

Η Βουλευτής επισημαίνει, πως καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η Κυβέρνηση στάθηκε αρωγός των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, και βοήθησε σημαντικά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της Πανδημίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η κα. Αλεξοπούλου ζητά από τον Υπουργό να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των μισθώσεων και παραχωρήσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου, ώστε να δοθεί στις επιχειρήσεις η ευκαιρία να αναπληρώσουν την απώλεια τζίρου και να αποσβέσουν τις επενδύσεις τους.

«Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών για την παράταση των μισθώσεων των δημοτικών ακινήτων, θα πρέπει να συνοδευτεί και από αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για τους χώρους αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, -αλλά και άλλων Υπουργείων- για να αποφευχθεί η δημιουργία επιχειρήσεων “δύο ταχυτήτων” μέσα στα όρια των Δήμων.

Η μικρομεσαία επιχείρηση, υπέμεινε όλες τις προκλήσεις αυτής της περιόδου με υπομονή και τήρησε κάθε κυβερνητικό μέτρο με σχολαστικότητα και πειθαρχία. Είναι υποχρέωσή μας η στήριξή της με κάθε δυνατό τρόπο», τόνισε η Βουλευτής.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση όσων έχουν πλήρως εμβολιαστεί ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., και πάνω από το μέσο όρο των ανά ημέρα εμβολιασμένων ανά 100 κατοίκους, ενώ βρίσκεται στ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το ευνοϊκό μέτρο που προβλέπει την προκαταβολή του ποσού της αποζημίωσης των εκμισθωτών, και για τα μισθώματα μηνός Απριλίου 2021, ώστε η καταβολή από το Δημόσιο να πρα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο περιθώριο του Delphi Economic Forum, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Όπως δήλωσε η κ. Γ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ως ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων είναι κρατούμενοι από το Μεγάλο Σάββατο ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο φυσικοί αυτουργοί των σκηνοθετημένων επιθέσεων, σύμφωνα με το κατηγορητή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

                   Τήν Δευτέρα τοῦ Θωμᾶ, ἑόρτασε ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Γενικοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Πατρῶν «Παναγία ἡ Βοήθεια».             Ὁ Ἱερός Ναός κοσμεῖ τόν αὒλειο χῶρο τοῦ μεγάλου αὐτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης για τη στερέωση και αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του Λιμανιού της Ναυπάκτου, πραγματοποιήθηκαν ήδη η πρώτη υποβρύχια αυτοψ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 39 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 31 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 8.570 rapid test και ανευρέθηκα
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search