Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ του Κόκκαλη το φράγμα Πείρου – Παραπείρου

Oλοκληρώθηκε η αποσφράγιση των προσφορών για τη διαχείριση του φράγματος Πείρου - Παραπείρου στην Αχαΐα και πλέον περνά στα χέρια ιδιώτη. Πρόκειται για δυσμενή εξέλιξη, που επί της ουσίας παραγκωνίζει τον ρόλο των τριών δήμων και δίνει τον πρωτεύοντα ρόλο στη διαχείριση του πόσιμου ύδατος σε ιδιώτη. Κι αυτό μετά την άρνηση της διοίκησης Πελετίδη στον Δήμο Πατρέων να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία διαδημοτικού φορέα με τη συμμετοχή τουλάχιστον 51% των τριών δήμων και το υπόλοιπο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το κράτος, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από πόρους του υπουργείου Υποδομών.

 

 

Έτσι, λοιπόν, μετά την αποσφράγιση των φακέλων, όπου τρεις εταιρείες κατέθεσαν προσφορά, οι πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Αυγή"  αναφέρουν ότι ως ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ για την «ολοκλήρωση υπολειπόμενων εργασιών, λειτουργία και συντήρηση του έργου ‘Ύδρευση Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο - Δίκτυα υδροδότησης υπολοίπων οικισμών Ν. Αχαΐας’». Αναμένεται η ανάρτηση της απόφασης στη Διαύγεια.

 

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα είχε απασχολήσει τους Δήμους Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας. Η εμπλοκή στο σχέδιο της συγκρότησης του διαδημοτικού φορέα προέκυψε από τη σθεναρή άρνηση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για συμμετοχή του δήμου στον διαδημοτικό φορέα με τον ισχυρισμό πως δεν έχει εξασφαλισμένα οικονομικά εχέγγυα για τη συντήρηση του φράγματος. Ο ίδιος ο δήμαρχος Πατρέων, μάλιστα, αρνήθηκε να εφαρμόσει την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για σύσταση διαδημοτικού φορέα.

 

 

Πάντως, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς είχε υπερθεματίσει για τη σύσταση, έστω και την ύστατη στιγμή, του διαδημοτικού φορέα, καθώς, όπως είχε πολλάκις δηλώσει, μόνο έτσι «διασφαλίζεται η διάθεση του νερού προς όφελος των δημοτών και των τριών δήμων». Υπέρ της σύστασης Διαδημοτικού Φορέα είχε ταχθεί και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής.

 

Για το θέμα είχε παρέμβει δυναμικά ο επικεφαλής της παράταξης "Πρωτεύουσα ξανά!" Γρηγόρης Αλεξόπουλος ο οποίος είχε κάνει πρώτος αναφορα σε ηχηρό όνομα που θα αναλάβει το Φράγμα αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται περί του Κόκκαλη, ενώ επίσης δυναμικές παρεμβάσεις  ειχε κάνει και η παράταξη "Ώρα Πατρών" του Γιώργου Ρώρου. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει ότι: «Είναι πρωτοφανής η απόφαση της κυβέρνησης για συγκρότηση σώματος αστυνόμευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ οι φοιτητές είναι από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή στην 511η/12-4-2021 Συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση, σε προσωπικό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τέως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογία Υπολογιστών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γλαύκος Γαλανός. Η είδηση του θανάτου τους προκά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή στην 511η/12-4-2021 Συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση, σε προσωπικότητες εγνωσμένου κύρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τέως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογία Υπολογιστών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γλαύκος Γαλανός. Η είδηση του θανάτου τους προκάλεσε έντονη θλίψη στ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search