Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Γεωργίου

Διαμαρτυρία φοιτητών σήμερα το μεσημέρι. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρουν ότι «Την Πέμπτη 25/2 ,  ξανά  όλοι και όλες στα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια από άκρη σ' άκρη της χώρας και στην Πάτρα στη 13:00 στην Πλ. Γεωργίου ! Ο νόμος έκτρωμα θα ανατραπεί! Οι σχολές να ανοίξουν με όλα τα μέτρα ασφαλείας εδώ και τώρα ! Η νεολαία δεν τρομοκρατείται από την καταστολή και τις διώξεις. Κόντρα στις απαγορεύσεις, την κυβερνητική πολιτική, κόντρα στην συμπολίτευση των αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, βαδίζουμε αγωνιστικά, ανατρεπτικά με ψηλά το κεφάλι! Εδώ και μήνες το μόνο που κάνουν είναι να εργαλειοποιούν την πανδημία και την αξιοποιούν  σαν ευκαιρία για την επιβολή μιας καταιγίδας αντιδραστικών νομοθετημάτων σύνθλιψης εκπαιδευτικών, λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων ενώ ταυτόχρονα  τίποτα ουσιαστικό δεν κάνουν για την προάσπιση της υγείας του λαού με τη λήψη μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ κλπ. Χρησιμοποιούν την ίδια αυτή θανατηφόρα πανδημία για να υποβαθμίσουν τις ζωές μας, να αυξήσουν την ανεργία, να ρίξουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να φουσκώσουν τα πανιά του εθνικισμού και ρατσισμού, να μας πάρουν πίσω τις πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου  να πετάξουν έξω από την εκπαίδευση δεκάδες χιλιάδες μαθητές, να διαγράψουν φοιτητές και να κλείσουν σχολές, να γεμίσουν τα πανεπιστήμια αστυνομία  και να τα παραδώσουν στην "αγορά", εξαφανίζοντας τη δημόσια χρηματοδότηση και πριμοδοτώντας ιδιωτικά συμφέροντα δεν θα γίνουν πράξη .  Δίνουν  30 εκατ. ευρώ για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, αντί να δοθούν αυτά τα χρήματα για την ενίσχυση της  πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και τη λήψη  όλων τα απαραίτητων μέτρων ασφάλειας για να ανοίξουν και πάλι οι Σχολές και τα σχολεία. Αυξάνουν τους ταξικούς φραγμούς στην είσοδο των παιδιών της εργατικής τάξης στα πανεπιστήμια και να διαγράψουν εργαζόμενους φοιτητές την ίδια στιγμή που πριμοδοτούν τα ιδιωτικά κολέγια που μοιράζουν πτυχία "επί πληρωμή". Αυτή η πολιτική βρίσκει απέναντι της την εργατική τάξη και τη νεολαία και ξεσηκώνει αντιδράσεις - Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Όλες και όλοι  στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης  25/2 στην Πλ. Γεωργίου στη 13:00 με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας ! Ο λαός θα κάνει και αυτόν το νόμο αλλά και τα συνολικά τους αντιλαϊκά σχέδια κουρελόχαρτα !»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

της Ουρανίας Πάλμου, Διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού - MCS στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, αντιπροέδρου ΤΕΕ ΤΔΕ Η συζήτηση που έγινε για την κατασκευή μαρίνας «Mega  Yacht » στο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό σούπερ μάρκετ, στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε πιθανόν από τροχό κοπής τυριών, το δάχ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ" και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν σε θέση άμυνας για να συγκρατήσει τους φορμαρισμένους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάνουελ Νόιερ κράτησε το μηδέν απέναντι στην Άρσεναλ και βοήθησε στην πρόκριση της Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League, πανηγυρίζοντας κι ένα ατομικό ρεκόρ. Ο Γερμανός τε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν,σε κλίμα συνεργασίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αχαΐας.  Ο ισχ
Image
Image

Search