Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Γεωργίου

Διαμαρτυρία φοιτητών σήμερα το μεσημέρι. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρουν ότι «Την Πέμπτη 25/2 ,  ξανά  όλοι και όλες στα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια από άκρη σ' άκρη της χώρας και στην Πάτρα στη 13:00 στην Πλ. Γεωργίου ! Ο νόμος έκτρωμα θα ανατραπεί! Οι σχολές να ανοίξουν με όλα τα μέτρα ασφαλείας εδώ και τώρα ! Η νεολαία δεν τρομοκρατείται από την καταστολή και τις διώξεις. Κόντρα στις απαγορεύσεις, την κυβερνητική πολιτική, κόντρα στην συμπολίτευση των αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, βαδίζουμε αγωνιστικά, ανατρεπτικά με ψηλά το κεφάλι! Εδώ και μήνες το μόνο που κάνουν είναι να εργαλειοποιούν την πανδημία και την αξιοποιούν  σαν ευκαιρία για την επιβολή μιας καταιγίδας αντιδραστικών νομοθετημάτων σύνθλιψης εκπαιδευτικών, λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων ενώ ταυτόχρονα  τίποτα ουσιαστικό δεν κάνουν για την προάσπιση της υγείας του λαού με τη λήψη μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ κλπ. Χρησιμοποιούν την ίδια αυτή θανατηφόρα πανδημία για να υποβαθμίσουν τις ζωές μας, να αυξήσουν την ανεργία, να ρίξουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να φουσκώσουν τα πανιά του εθνικισμού και ρατσισμού, να μας πάρουν πίσω τις πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου  να πετάξουν έξω από την εκπαίδευση δεκάδες χιλιάδες μαθητές, να διαγράψουν φοιτητές και να κλείσουν σχολές, να γεμίσουν τα πανεπιστήμια αστυνομία  και να τα παραδώσουν στην "αγορά", εξαφανίζοντας τη δημόσια χρηματοδότηση και πριμοδοτώντας ιδιωτικά συμφέροντα δεν θα γίνουν πράξη .  Δίνουν  30 εκατ. ευρώ για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, αντί να δοθούν αυτά τα χρήματα για την ενίσχυση της  πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και τη λήψη  όλων τα απαραίτητων μέτρων ασφάλειας για να ανοίξουν και πάλι οι Σχολές και τα σχολεία. Αυξάνουν τους ταξικούς φραγμούς στην είσοδο των παιδιών της εργατικής τάξης στα πανεπιστήμια και να διαγράψουν εργαζόμενους φοιτητές την ίδια στιγμή που πριμοδοτούν τα ιδιωτικά κολέγια που μοιράζουν πτυχία "επί πληρωμή". Αυτή η πολιτική βρίσκει απέναντι της την εργατική τάξη και τη νεολαία και ξεσηκώνει αντιδράσεις - Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Όλες και όλοι  στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης  25/2 στην Πλ. Γεωργίου στη 13:00 με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας ! Ο λαός θα κάνει και αυτόν το νόμο αλλά και τα συνολικά τους αντιλαϊκά σχέδια κουρελόχαρτα !»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου και την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία, με βασική προϋπόθεση την διεξαγωγή των self . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.Πρόκειται για τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821, η Ελλάδα ήταν καλυμμένη στον γύψο της ακροδεξιάς χούντας, με την ανοχή της πλειοψηφίας των πολιτών, μιλούσε λίγο από βλαχοκαθαρεύουσα, έ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-6μμ), το Σάββατο με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-3μμ), και κάθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.Πρόκειται για τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυξητική τάση παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο 1,5 μήνα η παρουσία των μεταναστών, στους χώρους των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα. Ο αριθμός τους από τα 140 με 150
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες  ΙΧ παρέσυρε αγοράκι ηλικίας 11 ετών με αποτέλεσμα να το τραυματίσει ευτυχώς ελαφριά.  
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search