Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας: Πώς θα λειτουργήσει η «αντίστροφη τηλεκπαίδευση»

Ανακοίνωση του 2ου ΣΔΕ Πάτρας:

 

            Η πρωτοπόρα κίνηση του 2ου ΣΔΕ Πάτρας στο κατάστημα κράτησης Αγίου Στεφάνου για «αντίστροφη τηλεκπαίδευση» άνοιξε το δρόμο της ισότιμης συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία των έγκλειστων εκπαιδευομένων, στα καταστήματα κράτησης. Ήδη ακολούθησαν ανάλογα αιτήματα και από άλλα ΣΔΕ, προκειμένου σε όλα τα καταστήματα κράτησης να εφαρμοστεί η «αντίστροφη τηλεκπαίδευση».

 

            Δυστυχώς, οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας ανέδειξαν πολυπληθή προβλήματα στις φυλακές -ένα εκ των οποίων είναι και η αδυναμία πρόσβασης των εκπαιδευομένων στη μαθησιακή διαδικασία- καθώς δεν επιτρέπεται η χρήση διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου. Οι εκπαιδευτικοί μόνο με  τη χρήση φύλλων εργασίας δεν έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν την παραμικρή επικοινωνία και αλληλεπίδραση κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, που είναι και το κυρίαρχο ζητούμενο της εκπαίδευσης γενικότερα αλλά και ειδικότερα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, καθώς δεν είναι εφικτό ακόμη και να γνωριστούν με τους εκπαιδευόμενους.

 

Επετεύχθη η έγκριση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη λειτουργία «αντίστροφης τηλεκπαίδευσης» στο κατάστημα κράτησης Αγίου Στεφάνου με πρωτοβουλία της Διευθύντριας 2ου ΣΔΕ Πάτρας κ. Θεοδώρου Αλεξάνδρας, τη συνεργασία της κ. Λευθεριώτου Πιέρας, προϊσταμένης των ΣΔΕ καταστημάτων κράτησης στη ΓΓ.ΕΕΚΔΒΜΝ και την αμέριστη βοήθεια του Διευθυντή του καταστήματος κράτησης Αγίου Στεφάνου κ. Ζήκου Αντώνη, ο οποίος από την αρχή υποστήριξε την προσπάθεια αυτή. «Αντίστροφη» μιας και οι εκπαιδευόμενοι δε θα βρίσκονται στον ιδιωτικό τους χώρο και ο εκπαιδευτής στη σχολική αίθουσα, όπως συμβαίνει σε πολλές σχολικές μονάδες που οι εκπαιδευτικοί συνδέονται από το χώρο του σχολείου αλλά το αντίστροφο. Με τη χρήση εποπτικών μέσων οι εκπαιδευόμενοι θα συνδέονται από τη σχολική αίθουσα. Έχουν προβλεφθεί όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα που ορίζουν τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, καθώς και η διασφάλιση προσωπικών δεδομένων, όπως αυτά ορίζονται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

Οι εκπαιδευτικοί δεν αρέσκονται στον άχαρο ρόλο της απραξίας αλλά επιθυμούν να βοηθήσουν τους έγκλειστους εκπαιδευόμενους που βιώνουν με το χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της πανδημίας να βαδίσουν το δρόμο της ελευθερίας του πνεύματος.

 

                                          

 

                                         «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή.»

 

                                                                                                  Βίκτωρ Ουγκώ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεύεται αυτή την ώρα στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ ο Πρίγκιπας Φίλιππος. «Έφυγε» την περασμένη Παρασκευή, 09.04.2021, μόλις δυο μήνες πριν συμπληρώσει . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε τρία αρωματικά και θεραπευτικά βότανα που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα αλλά καταναλώνονται και ως αφεψήματα συμβάλλοντας στην εύρυθμη πεπτική λειτουργία και την καταπο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για το Πάσχα στο χωριό, επεσήμανε  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή Τώρα ό,τι συμβαίνει Υπάρχουν διαφων . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ελεύθερη είσοδο στους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους (που λόγω πανδημίας είναι οι μόνοι χώροι πολιτισμού οι οποίοι προς το παρόν λειτουργούν), θα γιορταστεί αύριο Κυριακή 18 Α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Διασωληνωμένος και με εγκαύματα σε όλο του το σώμα νοσηλεύεται στην αναζωογόνηση του ΠΠΝΠ ο 57χρονος Κ.Α. που χθες το μεσημέρι τραυματίστηκε από την έκρηξη φιάλης  η οποία σημειώθηκε σε διαμέρισμα πο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θυελλώδεις ανατολικοί, βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ πνέουν στον Πατραϊκό. Τα πλοία που δρομολογούνται στην πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου σταμάτησαν να πλέουν στο στενό από τα μεσά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας και με αίσθημα ευθύνης της ιδιότητας του ως φορέας καλλιτεχνικών σπουδών μέσω της πολύχρονης λειτ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search